Testimonials από τον 7ο ΕΔΕΔ!

vp.marketing ELSA Athens, ELSA Greece, ELSA Komotini, ELSA Thessaloniki, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης

Συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από τις τρεις δικαιοδοσίες του 7ου ΕΔΕΔ, μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους από τον Διαγωνισμό!
• Ελισάβετ Γκλαβίνη – Ποινική Δικαιοδοσία, Μέλος της νικήτριας ομάδας
«Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα για το 4ο έτος των σπουδών μου να δοκιμάσω τις γνώσεις μου σε έναν διαγωνισμό με κύρος και κριτές πραγματικούς δικαστές και καθηγητές. Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και προσωπικά ανέπτυξα σε βάθος τη νομική μου σκέψη και τον ποινικό συλλογισμό. Η εμπειρία ήταν αξέχαστη και η ομάδα μου μου έμαθετην στήριξη, την συνεργασία, και μαζί αναδείξαμε όλα όσα διαβάζαμε και γράφαμε επί μήνες. Συστήνω απεπιφύλακτα την συμμετοχή σε κάθε φοιτητή που επιθυμεί να φύγει από τη Σχολή με τεράστιο οπλοστάσιο εμπειριών και γνώσεων».
• Κλαίρη Αγγελοπούλου – Ποινική Δικαιοδοσία, Μέλος της νικήτριας ομάδας
«Η προετοιμασία για την Εικονική Δίκη, που περιλαμβάνει τη σύνταξη δικογράφων, την εξάσκηση για την προφορική διαδικασία, και την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι μία εμπειρία συγκλονιστική. Μαθαίνεις πολλά τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε προσωπικό. Η φιλία που αναπτύχθηκε με τα μέλη της ομάδας είναι μία που θα κρατήσει και μετά το τέλος της νομικής. Όλα αυτά, ολοκληρώνονται με την απόλυτη εμπειρία προφορικής διαδικασίας στο Εφετείο Αθηνών, στο οποίο κριτές είναι τόσο καθηγητές νομικών σχολών όσο και επιφανείς Δικαστές. Η εμπειρία της Εικονικής Δίκης είναι μία που θα πρότεινα σε όλους!».
• Μαρία Σαμαρά – Ποινική Δικαιοδοσία
«Τη μοναδική εμπειρία του ΕΔΕΔ αξίζει να ζήσει κάθε φοιτητής νομικής προτού αποφοιτήσει. Είναι ο θεσμός που φέρνει τον φοιτητή όσο το δυνατό εγγύτερα με τη δικηγορική πρακτική, το να υπερασπίζεσαι δηλαδή τον εντολέα σου υποστηρίζοντας κάθε φορά εκείνη την νομική άποψη που τον συμφέρει, αντικρούοντας παράλληλα αντίθετες νομικές απόψεις, κάτι που προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα θεωρίας και νομολογίας για τα επίμαχα νομικά ζητήματα».
• Αγγελής Παπασταθόπουλος – Πολιτική Δικαιοδοσία, Μέλος της Νικήτριας Ομάδας
«Η ιδέα του να συμμετάσχω στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece μου είχε δημιουργηθεί ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου. Για αυτόν, λοιπόν, τον λόγο στο τελευταίο έτος των σπουδών μου αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στον εν λόγω διαγωνισμό, γεγονός που δεν μετάνιωσα για πολλούς λόγους. Η καθημερινή συνεργασία και προετοιμασία με τα λοιπά μέλη της ομάδας μου, η επαφή και η τριβή με σύνθετα νομικά ζητήματα, η σύνταξη επίσημων δικογράφων καθώς και η αγόρευση ενώπιον επιφανών δικαστών και ακαδημαϊκών συνιστούν μερικούς μόνο εξ αυτούς τους λόγους. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό, ο οποίος επιτυγχάνει να φέρει σε επαφή τον νέο με τη σύγχρονη δικαστηριακή πρακτική. Έναν διαγωνισμό, ο οποίος ωφελεί κάθε νέο νομικό στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία του. Για αυτούς, λοιπόν, τους λόγους, προτρέπω κάθε φοιτητή να δηλώσει συμμετοχή και να συμμετάσχει στον εν λόγω διαγωνισμό που διοργανώνει η ELSA Greece».
• Διονύσης Φωτόπουλος – Πολιτική Δικαιοδοσία
«Ο ΕΔΕΔ έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός και ετήσια «γιορτή» του νομικού φοιτητικού κόσμου της χώρας. Η ευκαιρία που μου δόθηκε να αποτελέσω μέρος του συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρητική γνώση που έλαβα στο Αστικό Δίκαιο και την Πολιτική Δικονομία από του καθηγητές στο πανεπιστήμιο και χωρίς αμφιβολία διαμόρφωσε την αντίληψή μου για την δικηγορία της πράξης. Μετά από την εμπειρία μου τόσο στη σύνταξη δικογράφων, όσο και κατά το προφορικό στάδιο, είμαι βέβαιος ότι ο ΕΔΕΔ είναι εκ των ων ουκ άνευ για φοιτητές που θέλουν ήδη από το στάδιο των σπουδών τους να βγουν από το comfort zone τους, να δημιουργήσουν και να αποκομίσουν από νωρίς χρήσιμες δεξιότητες – νομικές και μη – μέσα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία και αγορά εργασίας. Πέρα όμως από τα πολλαπλά γνωστικά και πρακτικά οφέλη, οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές διεργασίες του ΕΔΕΔ προσφέρουν εύφορο πεδίο για επικοινωνία, συνεργασία και αλληλεπίδραση με φοιτητές και καθηγητές προερχόμενους από όλες τις Νομικές Σχολές. Θεωρώ λοιπόν – και είναι βαθύτατη πεποίθησή μου – ότι ο ΕΔΕΔ είναι μια πολύτιμη εμπειρία την οποία κάθε φοιτητής σε Νομική Σχολή – και μελλοντικός δικηγόρος – πρέπει να επιδιώξει να την εντάξει στο «οπλοστάσιό» του!»
• Βικτωρία Κωνσταντινίδου – Πολιτική Δικαιοδοσία, Βραβείο Καλύτερης Αγορήτριας
«Οι μήνες συστηματικής και έντονης προετοιμασίας, η στοχευμένη νομική έρευνα, η πρωτόγνωρη προσπάθεια συγγραφής ενός δικογράφου, η συνεργασία και τέλος η πρόκληση προφορικής ανάπτυξης των ισχυρισμών της ομάδας σου ενώπιον εξεχουσων προσωπικοτήτων του νομικού κόσμου σε πραγματικό δικαστήριο, συνιστούν μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνδιαμορφώνουν την σημαντικότερη ακαδημαϊκή εμπειρία των φοιτητικών μου χρόνων, τον ΕΔΕΔ».
• Βασιλική Οικονόμου – Διοικητική Δικαιοδοσία, Μέλος της Νικήτριας Ομάδας
«Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης δίνει σε κάθε φοιτητή την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία της έρευνας και της συγγραφής ενός δικογράφου, να αποτυπώσει και να αναδείξει τη θεωρητική γνώση, όπως αυτή «ξεδιπλώνεται» μέσα σε μια δικαστική αίθουσα. Όμως, το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ο διαγωνισμός, προσφέρει στον συμμετέχοντα τη δυνατότητα να ακούσει και να μάθει από τον τρόπο σκέψης των συμπαικτών (αλλά και των αντιπάλων) του, να επιμείνει, αλλά και να υποχωρήσει, όταν πρέπει, να διαμορφώσει το προσωπικό του στυλ γραφής και προφορικής υποστήριξης, να εργαστεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να αναδείξει την κοινή δουλειά».
• Νέλλη Τσώρη – Διοικητική Δικαιοδοσία
«Η συμμετοχή σε μια εικονική δίκη κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ενός φοιτητή είναι μια ξεχωριστή εμπειρία γι’ αυτόν. Η συμμετοχή δη σε έναν διαγωνισμό όπως ο ΕΔΕΔ, όπου προσομοιώνονται δικαιοδοσίες της εθνικής μας έννομης τάξης, τον προϊδεάζει σημαντικά για όσα θα συναντήσει στο επαγγελματικό του μέλλον. Λαμβάνοντας μέρος στη διοικητική δικαιοδοσία του 7ου ΕΔΕΔ, κέρδισα πολλά και παροτρύνω όλους να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους».
• Κωνσταντίνος Αυγητίδης – Πολιτική Δικαιοδοσία, Μέλος της Νικήτριας Ομάδας (πρακτική άσκηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία και του δόθηκε ως έπαθλο)
«Για έναν φοιτητή Νομικής, η διαδικασία του ΕΔΕΔ συμπληρώνει και εφάπτεται πάνω στο θεωρητικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο που του παρέχει η σχολή, δίνοντας ταυτόχρονα μία πρώιμη εμπειρία αγόρευσης στις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου και του ΣτΕ. Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που μου δόθηκε ως έπαθλο αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για περαιτέρω εμβάθυνση στον κλάδο ενδιαφέροντός μου συνδυάζοντας τα εφόδια που προσέφερε η διαδικασία του ΕΔΕΔ».
Μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις την αίτησή σου για τον 8ο ΕΔΕΔ! Μπορείς να δηλώσεις τώρα συμμετοχή, συμπληρώνοντας την κάτωθι φόρμα: https://forms.gle/JtSNCnWvJ91rgdgk6