Δημοσίευση των Πορισμάτων της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens σχετικά με την «Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους στην Ελλάδα» από τη «ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»

vp.marketing ELSA Athens, Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες

Ομάδα Νομικής Έρευνας της ELSA Athens σχετικά με το Περιβαλλοντικό Δίκαιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το έργο της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens σχετικά με το Περιβαλλοντικό Δίκαιο (International Focus Program) και συγκεκριμένα με θέμα την «Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους στην Ελλάδα».
Η Ομάδα Νομικής Έρευνας της ELSA Athens εργάστηκε υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του κ. Γεωργίου Δελλή, Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του στο ακαδημαϊκό αυτό εγχείρημά μας.
Θερμά συγχαρητήτια αξίζουν και στα Μέλη της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens:
Χριστίνα Μήτση (Επικεφαλής Συντονίστρια – Επιμέλεια Δημοσίευσης)
Δέσποινα Κώτση (Β΄ Συντονίστρια)
Δήμητρα Αναγνωστοπούλου
Μυρτώ Αρχοντάκη
Ελευθερία Ασημακοπούλου
Λιλή Γιαννοπούλου
Σοφία Καμπέρου
Μαρία Μάρκου
Αλεξάνδρα Παλαιοκρασσά


Συνέδριο της ELSA Athens με θέμα: «Η Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους στην Ελλάδα»
Τα πορίσματα της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια Συνεδρίου με θέμα την «Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους στην Ελλάδα», το οποίο έλαβε χώρα τον Μάϊο του 2017 στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organisation – EPLO).
Στο Συνέδριο, πέρα από τα μέλη της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens, μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι εξής:

Α΄ Ενότητα – Η Περιβαλλοντική Πληροφορία:
Αικατερίνη Ηλιάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, Δικηγόρος
Γεώργιος Τράντας, Καθηγήτης Παντείου Πανεπιστημίου
Γεώργιος Χασιώτης, Υπεύθυνος Νομικού Τμήματος WWF Hellas

Β΄ Ενότητα – Η Δημόσια Διαβούλευση:
Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Θεόδωρος Γαλάνης, Δικηγόρος
Αιμιλία Λιάσκα, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Συνήγορο του Πολίτη

Γ΄ Ενότητα – Η Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη:
Γεώργιος Δελλής, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Ευγενία Δακορώνια, Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος της ΑΧΔΠΧ


Δημοσίευση στο Περιοδικό «Περιβάλλον & Δίκαιο» της Νομικής Βιβλιοθήκης
Η «ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» για ακόμη μία φορά στάθηκε αρωγός στο έργο μας και δημοσίευσε στο τεύχος 3/2018 του περιοδικού «Περιβάλλον & Δίκαιο» τα πορίσματα της Ομάδας Νομικής Έρευνας της ELSA Athens με θέμα την «Εφαρμογή της Σύμβασης του Άαρχους στην Ελλάδα».
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Νομικής Βιβλιοθήκης:  http://www.nbonline.gr/journals/5/volumes/970/issues/1626
Η «ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΛΙΟΘΗΚΗ» στηρίζει σταθερά την ELSA Athens και τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην καλλιέργεια της γνώσης, την παροχή ακαδημαϊκών ερεθισμάτων και τη διάδραση νέων επιστημόνων.

Θερμές ευχαριστίες για τη διοργάνωση και το συντονισμό του όλου εγχειρήματος στον Πέτρο Ορέστη Κατσούλα, Πρόεδρο της ELSA Athens 2016/2017 και την Κατερίνα Παππά, Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Athens 2016/2017.