7ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης – Προφορική Διαδικασία – Νικητές

vp.marketing ELSA Greece, ELSA Komotini, ELSA Thessaloniki, Uncategorized, Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Νέα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων ένεκα προστασίας της δημόσιας υγείας μέτρων η δια ζώσης διεξαγωγή της προφορικής διαδικασίας του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.
Ο Διαγωνισμός, υπό την Aιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με επίσημο χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα και την υποστήριξη μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και σημαντικών φορέων, έλαβε χώρα στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών. Μετά τους προκριματικούς γύρους που διεξήχθησαν το Σάββατο 31 Ιουλίου, οι προκριθείσες στους τελικούς της Κυριακής 1 Αυγούστου ομάδες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους και έτσι αναδείχθηκαν οι νικήτριες για κάθε δικαιοδοσία. Στην ανάδειξη των νικητριών ομάδων συνέτεινε τόσο η αξιολόγηση των επιδόσεών τους στην προηγηθείσα γραπτή διαδικασία από ακαδημαϊκούς και δικαστικούς, όσο και η παρουσία τους στην προφορική διαδικασία αγορεύοντας ενώπιον καταξιωμένων νομικών και δικαστικών λειτουργών. Έτσι, αναδείχθηκαν νικήτριες ομάδες για τη Διοικητική Δικαιοδοσία η Ομάδα Δ5, απαρτιζόμενη από τους Οικονόμου Βασιλική, Μπερέτσο Αθανάσιο, Χριστοδούλου Παναγιώτη, για την Πολιτική η Ομάδα Α2, απαρτιζόμενη από τους Σταθούλη Φαίδρα Ελευθερία, Αυγητίδη Κωνσταντίνο, Παπασταθόπουλο Αγγελή και για την Ποινική η Ομάδα Π6, απαρτιζόμενη από τους Γκλαβίνη Ελισάβετ, Αγγελοπούλου Κλαίρη και Καραδαΐδη Γρηγόρη. Απονεμήθηκαν επιπλέον βραβεία καλύτερου/ης αγορητή/τριας και καλύτερου δικογράφου για κάθε δικαιοδοσία αντίστοιχα.
Ευχαριστούμε θερμότατα όλους/ες όσοι/ες συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του εγχειρήματός μας και ιδιαίτερα τους ακαδημαϊκούς επιβλέποντες κάθε δικαιοδοσίας κυρίους/ες καθηγητές/τριες Τσολακίδη Ζαφείριο, Αποστολίδου Άννα, Πρεβεδούρου Ευγενία, στους κριτές, όλοι τους έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί και ακαδημαϊκοί, στους βαθμολογητές και φυσικά στους ειδικούς συνεργάτες κάθε δικαιοδοσίας.
Θερμότατα συγχαρητήρια στους/στις νικητές και νικήτριες και διακριθέντες/θείσες αλλά και σε κάθε συμμετέχοντα και συμμετέχουσα του Διαγωνισμού! Η προσπάθεια όλων ήταν εξαιρετικά αξιόλογη, με επιδόσεις υψηλού επιπέδου και επίδειξη άρτιας νομικής σκέψης και δυνατοτήτων που εξέπληξαν τους κριτές. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στον καθένα και καθεμία ξεχωριστά και ευελπιστούμε η εμπειρία τους από τον 7ο ΕΔΕΔ να αποτέλεσε μια αξιοσημείωτη στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία τους!
Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το τι διημείφθη σε κάθε δικαιοδοσία κατά τη διάρκεια της προφορικής διαδικασίας, αλλά και πληθώρα συνεντεύξεων από κριτές, ακαδημαϊκούς, υποστηρικτές και τους νικητές της διοργάνωσης στο Offline Post που ανέλαβε τη δημοσιογραφική κάλυψη του Διαγωνισμού. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλα τα αντίστοιχα άρθρα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.offlinepost.gr/…/nomika-themata/eded-nomika/ .
Το τριήμερο αυτό αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μια ξεχωριστή εμπειρία, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον 8ο ΕΔΕΔ, με τον μοναδικό Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης στην Ελλάδα να έχει γίνει πλέον θεσμός!
Εδώ μπορείτε να βρείτε το επίσημο aftermovie της διοργάνωσης που περιλαμβάνει το 3ήμερο μέσα σε 2 λεπτά!