ENC National Round

vp.marketing ELSA Athens, ELSA Greece, ELSA Komotini, ELSA Thessaloniki, Uncategorized, Ακαδημαϊκές Δραστηριότητες, Εθνικός Διαγωνισμός Διαπραγμάτευσης, Νέα

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία μέσω της πλατφόρμας του Zoom ο εθνικός γύρος του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης της ELSA Greece (ELSA Negotiation Competition – ENC), τον οποίο “φιλοξένησε” διαδικτυακά το Τοπικό Σωματείο της ELSA Komotini.
Έπειτα από 6 προκριματικούς γύρους που έλαβαν χώρα διαδικτυακά, και σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των κριτών, οι 2 καλύτερες ομάδες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στον τελικό και αναδείχθηκε έτσι η νικήτρια ομάδα.
Εδώ παρακολουθείστε το βίντεο του τελικού.
Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στην Βικτωρία Μέρμηγκα και στον Κυριάκο Αλέξιο Εφραίμ Γατουρτζίδη που αναδείχθηκαν νικητές, και στον Κυριάκο Αλέξιο Εφραίμ Γατουρτζίδη που απέσπασε το βραβείο “Καλύτερου Διαπραγματευτή (Best Negotiator)”.
Η επίδοση όλων ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή και ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, συγχαίρουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική τους προσπάθεια! Κατά το παραγωγικό διήμερο διεξαγωγής του Διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες/-ουσες κλήθηκαν, ενώπιον κριτικών επιτροπών συγκροτημένων από καταξιωμένους/-ες επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου, να ενεργήσουν ως νόμιμοι εκπρόσωποι δύο υποθετικών μερών προκείμενου να καταλήξουν μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας σε μια αμοιβαία, επωφελή για τα μέρη συμφωνία.
Ευχαριστούμε θερμότατα τους/τις ακαδημαϊκούς υπευθύνους και κριτές, όλοι και όλες τους καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο οι οποίοι/ες συνεισέφεραν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους τα μέγιστα στο διαγωνισμό, μυώντας τους συμμετέχοντες στην τεχνική και σημασία της σωστής διαπραγμάτευσης.
Θερμές ευχαριστίες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ) EODID Athens Mediation & Arbitration Organization, στην Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών και στα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ροδόπης (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) Εμπορικο και Βιοτεχνικο Επιμελητηριο Θεσσαλονικης Εμπορικό Και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης), υπό την αιγίδα των οποίων έχουμε την τιμή να τελεί ο 1ος ENC.

Στις 08 Μαΐου, οι διαγωνιζόμενοι/-ες που προκρίθηκαν στον Εθνικό Γύρο του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Training με θεματική “Καθημερινή Διπλωματία και Επίτευξη Συμφωνιών” από τις συνιδρύτριες του Mediation Lab, Μαρία Φαροπούλου και Μαρία Χατζηλεωνίδα. Ευχαριστούμε το Mediation Lab για την ευκαιρία που παρείχε στους/στις διαγωνιζόμενους/-ες.
Υπό την αιγίδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “The Mediation Lab AMKE” σχεδιάζονται, προωθούνται και υλοποιούνται έργα, εκπαιδεύσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την Εναλλακτική επίλυση Διαφορών και τη Διαμεσολάβηση. Το Mediation Lab έχει γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η Μαρία Χατζηλεωνίδα και η Μαρία Φαροπούλου, συνιδρύτριες του Mediation Lab, αμφότερες δικηγόροι με εξειδίκευση στο διεθνές επιχειρηματικό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο, ασχολούνται με τον τομέα της πρακτικής διαμεσολάβησης και της εκπαίδευσης διαμεσολάβησης από το 2009. Είναι και οι δύο πρωτοπόρες στον τομέα στην Ελλάδα και έχουν ήδη εκπαιδεύσει εκατοντάδες διαμεσολαβητές.
Το Mediation Lab επικεντρώνεται στην παροχή καινοτόμων, ευέλικτων, αποτελεσματικών ευεργετικών λύσεων στους πελάτες του μέσω της εφαρμογής επιτυχημένων διεθνών βέλτιστων πρακτικών. Αξιοποιεί και προωθεί τη Διαμεσολάβηση σε τομείς με υψηλό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο και σημαντικό μερίδιο στην ανάπτυξη, προκαλώντας μια πολιτιστική και συμπεριφορική αλλαγή σε σχέση με την Εναλλακτική Επίλυση Διαφορών και τη χρήση της στη σύγχρονη Ελλάδα, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της διεθνούς οικονομικής κατάστασης.
Στις 28 Απριλίου, οι διαγωνιζόμενοι/-ες που προκρίθηκαν στον Εθνικό Γύρο του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Διαπραγμάτευσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Workshop με θεματική “Στρατηγική Διαπραγματεύσεων” από εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ADR Hellenic Center. Ευχαριστούμε το ADR Hellenic Center για την ευκαιρία που παρείχε στους/στις διαγωνιζόμενους/-ες.
Εκπαιδευτές: Εύη Αυλογιάρη, Κωνσταντίνος Τερζής, Μαρία Τσώλου, Νίκος Καραγιαννάκης Evi Avlogiari
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ (ADR Hellenic Center) είναι ένας ευρωπαϊκός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διαμεσολάβησης και υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση και γενικότερα στην επίλυση συγκρούσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς.
Από το 2014 το ADR Hellenic Center είναι ο αποκλειστικός πάροχος εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΙΝΚΑΔΑ), ενός εκ των πέντε λειτουργούντων στην Ελλάδα Ινστιτούτων Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Συνεργάζεται επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τομέας Διά Βίου Εκπαίδευσης) και προσφέρει με μεγάλη επιτυχία Προγράμματα Εξειδίκευσης στον τομέα της Διαμεσολάβησης (τραπεζική και οικογενειακή). Από το έτος 2015 είναι ιδρυτικό μέλος του Βαλκανικού Οργανισμού Επίλυσης Διαφορών (Balkan Association for Dispute Resolution) και παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών στην Ευρώπη και διεθνώς.
Tο ADR Hellenic Center είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που, από το έτος 2015, παρέχει όλα τα Qualifying Assessment Programs του διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ινστιτούτου International Mediation Institute (I.M.I) και πιστοποιεί τις επαγγελματικές ικανότητες Διαμεσολαβητών από όλο τον κόσμο, ώστε αυτοί να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των Διεθνών Διαμεσολαβητών του Ι.Μ.Ι.
Το ADR Hellenic Center έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα που
διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία και αφορούν την επίλυση συγκρούσεων στο χώρο
εργασίας, στην διαδοχή στην οικογενειακή επιχείρηση, στην διαμεσολάβηση στις
οικογενειακές επιχειρήσεις, διαπραγματεύσεις για την επίτευξη επαγγελματικής
συμφωνίας, Προχωρημένου Επιπέδου Διαμεσολάβηση, Ιατρική Διαμεσολάβηση,
Ενσυναίσθηση και Σχολική Διαμεσολάβηση, Νευροεπιστήμη και Διαμεσολάβηση,
Γλώσσα του σώματος, Επικοινωνιακές δεξιότητες, Ενδοεταιρική Διαμεσολάβηση,
Επίλυση συγκρούσεων στον Αθλητισμό κλπ.
Παράλληλα, είναι ο μοναδικός φορέας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς που
εξειδικεύεται στην Ιατρική και Βιοηθική Διαμεσολάβηση και στην εκπαίδευση ιατρών
και παρόχων υγείας σε ήπιες δεξιότητες (Soft Skills). Από το 2015 έως και σήμερα
έχουν διεξαχθεί με πολλή μεγάλη επιτυχία προγράμματα Ιατρικής Διαμεσολάβησης
απευθυνόμενα σε διαμεσολαβητές και δικηγόρους, προγράμματα Βιοηθικής
Διαμεσολάβησης για επαγγελματίες υγείας και δικηγόρους, καθώς και προγράμματα
σε συνεργασία με νοσοκομεία για την εκπαίδευση των ιατρών σε ήπιες δεξιότητες
(softskills), διαχείριση ιατρικού λάθους και επίλυση συγκρούσεων στην ιατρική κλινική
πράξη.
Από το έτος 2019, το ADR Hellenic Center έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά

ασύγχρονα προγράμματα e-learning στην πλατφόρμα e-adrhellenic.com.

, στην

ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι δε ο μοναδικός φορέας που σήμερα προσφέρει
ONLINE σύγχρονη εκπαίδευση Εκπαιδευτών Διαμεσολαβητών (Τrain the Trainers)
σε κλειστά τμήματα 6-9 ατόμων.