Διαδικτυακή εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με την ΟΣΥΕ- Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

vp.marketing ELSA Greece, Uncategorized, Νέα, Σεμινάρια & Συνέδρια

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA Greece) διοργανώνουν την Πέμπτη 27/5 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης”. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της κατάστασης του εθνικού σωφρονιστικού συστήματος και ειδικών ζητημάτων στα οποία ρίχνει φως η τελευταία έκθεση της ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης με αντικείμενο Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment (εν συντομία CPT).
Θα υπάρξει μια συνοπτική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης και του περιεχομένου της Έκθεσης, ενώ κεντρικοί εισηγητές είναι οι:
Μαρίνος Σκανδάμης, Δρ. Νομικής, τέως Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής & Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη.
Κων/νος Καραγκούνης, τ. Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το σωφρονιστικό σύστημα & Βουλευτής.
Διονύσιος Καλαματιανός, Δικηγόρος, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη & Βουλευτής.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το θέμα της εκδήλωσης και τη γενικότερη δράση της CPT στη σελίδα: https://www.coe.int/en/web/cpt

Μείνετε συντονισμένοι/-ες για περισσότερες πληροφορίες!