Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Γιώργος Κίτης

Ονομάζομαι Γιώργος Κίτης και για τη χρονιά 2020-21 έχω την τιμή να διατελώ Πρόεδρος της ELSA Athens. Eίμαι 21 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε από το δεύτερο έτος, όταν έγινα μέλος της ELSA Athens. Αυτό που με ώθησε ήταν η ευκαιρία που δίνει το σωματείο στους φοιτητές να γνωρίσουν την νομική πράξη και καθημερινότητα από πρώτο χέρι. Συνέχισα ως Ειδικός Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων στο τρίτο έτος, κι έχοντας τα πλέον κατάλληλα ερεθίσματα αποφάσισα να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου στις τελευταίες εκλογές.

Φέτος, όντας Πρόεδρος της ELSA Athens έχω ως στόχο την περαιτέρω επέκταση του σωματείου και την εδραίωσή του στον νομικό κόσμο. Θέτω ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αξίας των μελών, που άλλωστε αποτελούν το θεμέλιο λίθο του σωματείου!

Γενική Γραμματέας

Μαριανίνα Παπαδή

Ονομάζομαι Μαριανίνα Παπαδή, είμαι 20 ετών και φέτος διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSA έγινε στο δεύτερο έτος των σπουδών μου κατά το οποίο μου δόθηκε η ευκαιρία να διατελέσω Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα της Οικονομικής Διαχείρισης και των Χορηγιών και να είμαι
μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Summer ELSA Law School. Η εμπειρία μου αυτή υπήρξε αποφασιστική για να επιδιώξω να ασχοληθώ πιο εντατικά με το σωματείο και να συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο του, πλέον ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 θα έχω την χαρά  να διατελέσω Γενική Γραμματέας της ELSA Athens.

Στόχος μου τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας
και οργάνωσης του σωματείου, ο εκσυγχρονισμός των μηχανισμών εσωτερικής διαχείρισης και η αμεσότερη επαφή με τα μέλη, τα οποία αποτελούν τον πυρήνα της ELSA Athens.

Ταμίας

Νίκος Σοφής

Ονομάζομαι Νίκος Σοφής, είμαι 21 ετών, κατάγομαι από την Πάτρα και βρίσκομαι στο 4ο έτος σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα έχω την τιμή να διατελέσω Ταμίας της ELSA Athens.

Η συστηματική ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε την περσυνή χρονιά, οπότε και ανέλαβα τα καθήκοντα του Ειδικού Συνεργάτη σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και εξεύρεσης χορηγιών στο εθνικό σωματείο. Η γνωριμία μου αυτή με τον τομέα του Ταμείου αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για τη φετινή δραστηριοποίησή μου στην ELSA Athens. Και αυτό διότι αντιλήφθηκα πως ο τομέας αυτός έχει μεγάλη δυναμική και πολλές δυνατότητες δημιουργικής ενασχόλησης με την ELSA, κάτι το οποίο σκοπεύω και ο ίδιος να αναδείξω.

Βασικός στόχος μου για τη φετινή χρονιά είναι αφ’ ενός το Ταμείο να αντεπεξέλθει στις οικονομικές και τεχνικές προκλήσεις που δημιούργησε η υγειονομική κρίση και αφ’ ετέρου να διατηρήσω την οικονομική ευρωστία του σωματείου μέσω της ανανέωσης -και αναβάθμισης- της σχέσης μας με τους σταθερούς συνεργάτες μας, αλλά και μέσω της προσέλκυσης νέων.

Αντιπρόεδρος Marketing

Δημήτρης Καψαμπέλης

Oνομάζομαι Δημήτρης Καψαμπέλης και φέτος διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Για εμένα το marketing βρίσκεται παντού! Είναι ο πυρήνας κάθε οργανισμού και η κινητήριος δύναμη για την προβολή του έργου του και την δημιουργία σχέσης αλληλεπίδρασης με το κοινό. Η επαφή μου με το marketing ξεκίνησε από τα σχολικά χρόνια με την δημιουργία βίντεο και γραφικών στοιχείων για την προώθηση διαφόρων δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και επιθυμούσα να συνδυάσω το αντικείμενο των σπουδών μου με την δημιουργική αυτή δραστηριότητα.  Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος που παρακολούθησα πολλά από τα σεμινάρια που διοργάνωσε και συμμετείχα στις ακαδημαϊκές επισκέψεις της. Την χρονιά 2019-2020 διετέλεσα καθήκοντα ειδικού συνεργάτη Marketing στην ELSA Athens. Από την θέση αυτή και μέσα από την συνεργασία με την VP και τους άλλους directors απέκτησα ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τον τομέα και μου δόθηκε η ευκαιρία για δημιουργία υλικού που θα προωθούσε την σημαντική δράση και το έργο της ELSA Athens. 

Την φετινή χρονιά 2020-2021, ως Αντιπρόεδρος Marketing της ELSA Athens, ευελπιστώ να συνεχίσω και να εξελίξω το έργο που έχει παράγει τα προηγούμενα χρόνια ο τομέας, καθώς και να προωθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ένωσή μας, ώστε όλο και περισσότερα άτομα να έλθουν σε επαφή με τις δράσεις της  και την συνεχή συνεισφορά της στον φοιτητικό νομικό κόσμο. 

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Ελπινίκη Γαβουνέλη

Ονομάζομαι Ελπινίκη Γαβουνέλη, είμαι 18 ετών και φέτος διανύω το δεύτερο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση της Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Athens.

Το ταξίδι μου στην ELSA άρχισε ήδη από την πρώτη εβδομάδα της φοίτησης μου στη Νομική Σχολή όπου τυχαία βρέθηκα στην ενημερωτική εκδήλωση για το τι είναι η ELSA. Δεν χρειάστηκε πολύ για να με ενθουσιάσει το όραμά της και να φανταστώ τον εαυτό μου μέρος της. Έτσι, ξεκίνησα ως Ειδική Συνεργάτης Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων και έκτοτε η ELSA έγινε κομμάτι της καθημερινότητας μου. Η συμμετοχή μου δε στο χειμερινό National Council Meeting στην Κομοτηνή με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα την ELSA και τους ανθρώπους της και να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ θέλω να συνεισφέρω και εγώ στο έργο της με καινοτόμες ιδέες, δημιουργικότητα και όρεξη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από τη θέση της Αντιπροέδρου, πλέον, στόχος μου είναι, παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, να διατηρήσω το επίπεδο των δράσεων και να προσπαθήσω να τις κάνω όσο το δυνατόν πιο εξωστρεφείς και προσιτές προς τους φοιτητές και τους νέους νομικούς. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να πραγματοποιηθούν καινοτόμες δράσεις που θα δίνουν την ευκαιρία σε κάθε φοιτητή να γνωρίσει όλες τις πτυχές του νομικού επαγγέλματος και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Ευτυχία Φαναροπούλου

Ονομάζομαι Ευτυχία Φαναροπούλου και είμαι 23 ετών .Σπουδάζω Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Αρχικά διετέλεσα ειδικός συνεργάτης εξωτερικών σχέσεων στην ELSA Athens και μέλος οργανωτικής επιτροπής του Summer School on International Investment Law . Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά υπήρξα ειδικός συνεργάτης  Σεμιναρίων και Συνεδρίων στην ELSA Greece , ενώ φέτος έχω την τιμή να είμαι Αντιπρόεδρος S&C στην ELSA Athens .

Η δράση του τομέα των σεμιναρίων και συνεδρίων  θέλω να είναι ανοιχτή στα νέα δεδομένα , ωφέλιμη και καινοτόμα . Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να φέρουμε σε επαφή  την θεωρία με την πράξη , τη διατήρηση των θεσμών με την εξέλιξη και την πρόοδο .

Αντιπρόεδρος STEP

Ξένια Σκουτίδα

Ονομάζομαι Ξένια Σκουτίδα και βρίσκομαι στο τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ προηγουμένως φοιτούσα για δύο χρόνια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Η ELSA μέσα από τις δράσεις της προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια στους νέους νομικούς για να διεκδικήσουν τη θέση τους στη διεθνοποιημένη αγορά του νομικού επαγγέλματος. Συγχρόνως το νομικό επάγγελμα δεν αποτελείται από «μοναχικούς λύκους» αλλά από καλά συναρμοσμένες ομάδες. Σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον η ELSA δίνει ευκαιρίες για την οικοδόμηση ουσιαστικών σχέσεων.

Διατελώντας Director του STEP για δύο συναπτά έτη, πρώτα στην ELSA Thessaloniki και μετέπειτα στην ELSA Greece, αγάπησα και αγαπώ τον τομέα αυτό για τη μοναδική ευκαιρία που προσφέρει: την απόκτηση πρακτικής νομικής γνώσης μέσα από τον πολιτισμικό διάλογο. Σε μια περίοδο κρίσης και εσωστρέφειας, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υλοποιήσουμε το όραμα του STEP!

Ειδικοί Συνεργάτες

Τομέας Προέδρου (BEE)

Human Rights:Βασίλης Χριστοδούλου

                        Άγγελος Πέτροβας

 

External Relations:Ελένη Κούφαλη

                              Κωνσταντίνα Καρά

                              Μαρία Λιάτσικου 

 

                  

Internal Management

Αθηνά Μπεστητζάνου

Κατερίνα Κατσαούνη

 

Financial Management

Ανδρέας Παττίχης

Μαριλένα Γιαννίκα

Ελένη Κουρεμένου

 

Marketing

Σοφία Ανθοπούλου

Κατερίνα Γεωργιάδη

Γεωργία-Νεφέλη Καψάσκη

Σοφία Ρόκα

 

Αcademic Αctivities

Ευθύμης Μέγγουλης

Τζίνα Κανελλοπούλου

Νάντια Δουρίδα

Δέσποινα Παπαθεοδοσίου

Χριστίνα Βλαχοπούλου (Τοπική Συντονίστρια Ακαδημαϊκών Διαγωνισμών)

 

Seminars & Conferences

Αθηνά Σωτηρίου

Ειρήνη Τρυφιάτη

Νέλλη Τσώρη

Ελένη Γιολτσίδη

 

STEP

Πέτρος Ρουμπής

΄Ηλια Τσιγκρή

Αρίστη Σοφή