Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Κατερίνα Παππά

Ονομάζομαι Κατερίνα Παππά και είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ, παράλληλα, σπουδάζω Οικονομικά στο DEREE – The American College of Greece.

Η ενεργός ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 οπότε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ELSA Athens μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στο νευραλγικό τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017, διετέλεσα Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων.

Φέτος, από τη θέση του Προέδρου αυτή τη φορά, στόχοι μου είναι η ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση των δράσεων του σωματείου, η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και η αποδοτικότερη συνεργασία με εξωτερικούς φορείς.

Γενικός Γραμματέας

Έφη Παπακωνσταντίνου

Ονομάζομαι Έφη Παπακωνσταντίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, οπού και συνεχίζω τις σπουδές μου, ως 4ετης φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι μέλος της ELSA ήδη από το 2015, οπότε και άρχισα να συμμετέχω σε δράσεις του σωματείου, ενώ ενεργότερα ασχολήθηκα πέρυσι, που διατέλεσα Ειδική Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης και συμμετείχα στην διοργάνωση της 41ης Εθνικής Καταστατικής Συνέλευσης.

Ως η νέα Γενική Γραμματέας, στόχος μου είναι ο επιτυχής συντονισμός της εσωτερικής διαχείρισης του σωματείου, ώστε να διασφαλίσουμε την συνετή διοίκηση, η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η μετάδοση του ELSA Spirit.

Σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι τα υπόλοιπα μέλη του φετινού board, έξι αξιόλογα άτομα με όραμα και φιλοδοξίες, με τους οποίους θα έχω την τιμή να συνεργαστώ.

Ταμίας

Δημήτρης Φρούντζας

Ονομάζομαι Φρούντζας Δημήτρης, είμαι 21 ετών και διανύω το τέταρτος έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την ELSA Athens ήδη από το πρώτο έτος συμμετέχοντας σε ποικίλες δράσεις της. Πέρσι αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με την ένωση στον τομέα της εύρεσης χορηγιών.

Παρά τις δυσκολίες -μεσούσης της οικονομικής κρίσης- που αντιμετωπίσαμε ως επιτροπή χορηγιών και επειδή μου άρεσε όλη αυτή η διαδικασία αναζήτησης, αποφάσισα να είμαι μέλος της αντίστοιχης επιτροπής χορηγιών του 2ου Summer Law School on International Investment Law by ELSA Athens καταφέρνοντας- μαζί με την υπόλοιπη ομάδα- να διοργανώσουμε με επιτυχία ένα διεθνούς χαρακτήρα θερινό σχολείο. Συμμετείχα επίσης στον τομέα ανεύρεσης χορηγιών στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης 2017.

Δεδομένης όλης αυτής της εμπειρίας μου στον τομέα των χορηγιών, τα μέλη της ELSA Athens με εξέλεξαν ως Ταμία του σωματείου για το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θέση που με γεμίζει χαρά αλλά συνεπάγεται και ευθύνη. Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Αντιπρόεδρος Marketing

Μάρα Κοκκώνη

Ονομάζομαι Μάρα Κοκκώνη και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Συμμετέχοντας ενεργά σε πολλές εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες και σε διάφορες κοινότητες και έχοντας, παράλληλα, συνειδητοποιήσει τη σημασία της κατοχής σφαιρικών γνώσεων, ενεγράφην ως μέλος της ELSA, κατά το πρώτο έτος των σπουδών μου και συμμετείχα σε Summer Law Schools της ELSA, τόσο ως συμμετέχουσα, όσο και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Έχοντας την τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Marketing του τοπικού μας σωματείου για το ακαδημαϊκό έτος 2017/2018, ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να εργαστώ με δημιουργικότητα και συνέπεια, στον τομέα του marketing, τον πιο δυναμικό τομέα της ELSA, με σκοπό την προώθηση του έργου του σωματείου.

Καταληκτικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω το γεγονός ότι αυτή τη χρονιά θα έχω την υπέροχη ευκαιρία να συνεργαστώ με έξι ιδιαίτερα άτομα, με τα οποία μοιράζομαι το ίδιο πάθος να προωθήσουμε το όραμα της ELSA και να συνεχίσουμε επάξια το έργο των προκατόχων μας.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Αθηνά Ζώη

Ονομάζομαι Αθηνά Ζώη και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα βρίσκομαι στο τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και θα έχω την τιμή να διατελέσω Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Athens.

Η επαφή μου με την ELSA Athens ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου ως μέλος του σωματείου, ενώ στη συνέχεια με εντυπωσίασε ο τομέας Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, καθώς συνδυάζει τη θεωρητική προσέγγιση της νομικής επιστήμης αλλά και την πρακτική ενασχόληση με αυτή, και έτσι έθεσα υποψηφιότητα ως ειδικός συνεργάτης.

Από αυτή τη θέση, λοιπόν, στόχος μου είναι η διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και ακαδημαϊκών επισκέψεων, οι οποίες συνοψίζονται στις τρεις βασικές κατηγορίες του τομέα: Νομική Συγγραφή, Νομική Έρευνα και Γεφύρωση της Θεωρίας με την Πράξη.

Τέλος, η ενασχόληση με την ELSA θεωρώ πως αποβαίνει εξαιρετικά επικερδής καθώς προσφέρει πολύτιμα εφόδια στους φοιτητές μέσω της συμμετοχής σε σεμινάρια, συνέδρια, εικονικές δίκες και ποικίλες άλλες δράσεις αλλά και μέσω της επαφής με ενδιαφέροντες ανθρώπους, εμπειρίες τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Μαρκέλλα Κουνάδη

Ονομάζομαι Μαρκέλλα Κουνάδη, είμαι 20 ετών και βαίνω στο 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ELSA Athens μού ήταν γνωστή ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου, κυρίως λόγω των αξιόλογων δράσεων που διοργάνωνε, με αποτέλεσμα πέρσι τον Απρίλιο να εγγραφώ ως μέλος του σωματείου. Ωστόσο, η ενεργή ενασχόλησή μου στην ELSA Athens ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, οπότε είχα την τύχη να είμαι director for Seminars & Conferences δίπλα σε ένα πολύ αξιόλογο και έμπειρο διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του θερινού σχολείου της ELSA Athens με θέμα το Διεθνές Επενδυτικό Δίκαιο.

Από την περσινή θητεία μου και τη διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων, αποκόμισα πολύτιμη εμπειρία και πρακτικές γνώσεις για την λειτουργία του νευραλγικού αυτού τομέα αλλά και ολόκληρου του σωματείου, εφόδια τα οποία θα αξιοποιήσω το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, κατά το οποίο διατελώ Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων & Συνεδρίων.

Στόχος μου φέτος είναι – πάντα σε συνεργασία με τα άλλα έξι μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου – να συνεχίσουμε το έργο των προκατόχων μας και να το εξελίξουμε , πηγαίνοντας το ένα βήμα παρακάτω.

Αντιπρόεδρος STEP

Ζωή Συρμακέζη

Με λένε Ζωή Συρμακέζη και είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αυτή την περίοδο πραγματοποιώ παράλληλες σπουδές στο Deree στον τομέα του Management Information Systems και κάνω πρακτική.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSA Athens ήταν μέσω ενός summer law school στην Τεργέστη από το τοπικό σωματείο. Από τότε άρχισα να ασχολούμαι ενεργά συμμετέχοντας σε σεμινάρια και ημερίδες μέχρι που ανέλαβα χρέη ειδικού συνεργάτη πέρυσι στον τομέα του STEP.

Αυτή την χρονιά ως Αντιπρόεδρος του προγράμματος θα επενδύσω στο να επεκταθεί το δίκτυο του σωματείου με καινούριες συνεργασίες και να αποτελέσει το πρόγραμμα πόλο έλξης για φοιτητές που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς τους ορίζοντες μέσω εργασίας στην Ελλάδα και σε όλο το δίκτυο της ELSA στον κόσμο.

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικός Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων: Ρωμανός Οικονομάκος

Ειδικός Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης: Ανδρομάχη Τοανόγλου

Ειδικοί Συνεργάτες Marketing: Αλεξία Αθανασίου, Ειρήνη Σούρπη, Γεωργία Τσιαβού

Ειδικοί Συνεργάτες Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων: Σοφία Κούτρα, Λήδα-Μαρία Σιουρούνη, Σταυρούλα Στρατή

Ειδικοί Συνεργάτες Σεμιναρίων & Συνεδρίων: Κλέαρχος Λαζανάς, Μαργαρίτα Μητράκου, Ντανιέλα Χαλιώτη

Ειδικοί Συνεργάτες STEP: Δήμητρα Μαντουβάλου, Μαριαλένα Ντελέκου

Fundraising Commitee: Μαρία-Θεοδώρα Παπά, Αριάδνη Πετράκη, Νίκος Στιβακτάς, Πάρης Τσούτσης

STEP Hosting Group: Μαρία Κοτσώνη, Παναγιώτα Παύλου, Ξανθίππη Σαπουντζή