Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Χριστίνα Σωτηρίου

Ονομάζομαι Χριστίνα Σωτηρίου, είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα ενώ διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Πρόεδρος της ELSA Athens.
Η ενασχόλησή μου με την ELSA Athens ξεκίνησε ως μέλος στο πρώτο έτος με τη συμμετοχή μου σε διάφορες δράσεις και οργανωτικές επιτροπές της ELSA, και μετέπειτα με την επιλογή μου ως Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων, όπου γνώρισα περαιτέρω τις ανάγκες και προοπτικές του σωματείου, και η αγάπη μου κορυφώθηκε ώστε να θέλω να συνεχίσω αυτό το ταξίδι.
Στόχος μου για φέτος είναι η ενδυνάμωση της ELSA Athens αφενός στην εσωτερική της βάση, και αφετέρου στην παρουσία της στην νομική – και όχι μόνο – αγορά της Αθήνας. Πρωτοπόρες ιδέες στο πλαίσιο μιας ενωμένης και εργατικής ομάδας είναι το κλειδί για τη δημιουργία ποικίλων ακαδημαϊκών δράσεων, που θα φέρουν τα μέλη μας πιο κοντά στον νομικό κόσμο, θα προσφέρουν τις κατάλληλες ευκαιρίες για την επαγγελματική τους ανέλιξη και θα τους επιστρέψουν όλη τη στήριξη που έχουν προσφέρει στην ELSA Athens τα τελευταία 21 χρόνια λειτουργίας μας!
Όταν ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, οφείλουμε να δραττόμαστε των ευκαιριών και να το κάνουμε πραγματικότητα. Αυτός είναι ο στόχος μας στην ELSA Athens, και θα εργαστούμε σκληρά για να υλοποιήσουμε και τις δικές σας επιθυμίες.

Γενική Γραμματέας

Άρχο Νικολάου

Ονομάζομαι Άρχο Νικολάου, είμαι 21 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα. Διανύω το 4ο έτος σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών και τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω την τιμή και χαρά να διατελέσω Γενική Γραμματέας της ELSA Athens.
Η δράση μου στην ELSA Athens ξεκίνησε στο τρίτος έτος των σπουδών μου, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να διατελέσω Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα της Εσωτερικής Διαχείρισης. Στη θέση αυτή απέκτησα πολλές εμπειρίες και γνώρισα άτομα τα οποία αποτελούν έμπνευση γι’ εμένα. Φέτος, λοιπόν, αποφάσισα να συνεχίσω την συμμετοχή μου στο σωματείο υπό τη θέση της Γενικής Γραμματέας.
Στόχος μου είναι η καλύτερη επικοινωνία της ELSA Athens με τα μέλη της, όπως και η επίτευξη της βέλτιστης συνεργασίας του Διοικητικού Συμβουλίου.
Εύχομαι τη φετινή χρόνια τα μέλη να γνωρίσουν πραγματικά την ELSA και το όραμά της, αλλά και να επωφεληθούν από όσα αυτή προσφέρει.

Ταμίας

Μαρκέλλα Παπαδημητρίου

Ονομάζομαι Μαρκέλλα Παπαδημητρίου, είμαι 20 ετών και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή Αθηνών και παράλληλα για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024 έχω την χαρά και την τιμή  να διατελώ Ταμίας της ELSA Athens.
Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε περίπου έναν χρόνο πριν, στο δεύτερο έτος των σπουδών μου, ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα του Ταμείου. Η επιλογή του συγκεκριμένου τομέα στηρίχτηκε στην επιθυμία μου να δώσω μία οικονομική χροιά στις σπουδές μου και να εξοικειωθώ  με μεθόδους οικονομικής διαχείρισης και εύρεσης χορηγιών και συνεργατών.
Η επαφή μου με την ELSA έκανε αρκετά δημιουργική και ενδιαφέρουσα την περσινή χρονιά, καθώς απέκτησα πολλές νέες γνώσεις αλλά και εμπερίες. Αισθάνθηκα λοιπόν την ανάγκη να ανταποδώσω όσα έμαθα και να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, αναλαμβάνοντας αυτή την φορά  περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες.
Στόχος μου για φέτος, ως Ταμίας, είναι να φροντίσω να αυξηθούν οι οικονομικοί πόροι του σωματείου, να διατηρήσω το ταμείο σε υγιή κατάσταση αλλά και να δημιουργήσω πρόσφορο έδαφος για την ομαλή λειτουργία του ταμείου στο μέλλον. Επιπλέον, ευελπιστώ το ταμείο με την οικονομική στήριξη που παρέχει στους υπόλοιπους τομείς να αποτελεί αρωγό για κάθε δράση, προκειμένου καμία επιθυμία που έχει ως στόχο την εξέλιξη και την ανάπτυξη του σωματείου να μην μένει ανεκπλήρωτη.  Τέλος, στόχος όλων μας είναι η ELSA, ως η μεγαλύτερη ένωση φοιτητών νομικής, να κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να φανεί αντάξια όλων των προσδοκιών.
Παροτρύνω τον καθένα από εσάς να γνωρίσει την ELSA, τους ανθρώπους και το έργο της!

Αντιπρόεδρος Marketing

Παναγιώτης Καρδακάρης

Ονομάζομαι Παναγιώτης Καρδακάρης, είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά ενώ διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Marketing της ELSA Athens.
Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε  στο δεύτερο έτος με την επιλογή μου ως director Marketing. Σε αυτήν την χρόνια εμβάθυνα μέσα από μια διαφορετική οπτική στην νομική επιστήμη, ανέπτυξα δεξιότητες και συνεργάστηκα με ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να θέλω να συνεχιστεί αυτό το ταξίδι από τη θέση του Αντιπροέδρου.
Στόχος μου για φέτος είναι η ELSA Athens να αποκτήσει μια πιο δυναμική και σύγχρονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι, ο φοιτητικός και ευρύτερα νομικός κόσμος θα έρθει σε επαφή με τη φιλοσοφία και το όραμα του δικτύου μας για μια κοινωνία με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Γιάννης Ντουντουνάκης

Ονομάζομαι Γιάννης Ντουντουνάκης, είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά ενώ διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Athens.
H ενασχόληση μου με την ELSA Athens ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου μέσα από την εγγραφή μου ως μέλος και τη συμμετοχή σε πληθώρα δράσεων. Πέρυσι όμως ήταν που συμμετείχα ακόμη πιο ενεργά από τη θέση του ειδικού Συνεργάτη Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων. Μέσα από αυτήν την πολύ όμορφη χρονιά, που ήταν γεμάτη πρωτόγνωρες εμπειρίες και γνωριμίες ζωής, ένιωσα έτοιμος να λάβω μία θέση ευθύνης και να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου. Ο τομέας αυτός είναι ο ιδανικός για να φέρει τους φοιτητές σε επαφή με τη νομική επιστήμη διεγείροντας τους μάλιστα συχνά το ενδιαφέρον για κλάδους του δικαίου με τους οποίους ως τότε δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη διαδραστικότητα δράσεων, όπως τα Legal Courses, τα Legal Debates και οι ποικίλοι Διαγωνισμοί. Όταν κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται, η ηθική ικανοποίηση και το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς που μου προκαλεί συνιστά για μένα την καλύτερη ανταμοιβή.
Στόχος μου φέτος για τον τομέα είναι να διατηρηθούν αφενός οι πολύ επιτυχημένες δράσεις και αφετέρου να εμπλουτιστούν από νέες με γνώμονα τη διεθνικότητα και τις εξελίξεις της νομικής επιστήμης. Επιπλέον, μαζί με την αρμονική συνεργασία μας με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, οραματίζομαι η ELSA Athens να συνεχίσει και φέτος την εδραίωση της ως η μεγαλύτερη Ένωση Νέων Νομικών στην Αθήνα! 
“Νέος θα πει να θες να αλλάζεις τον κόσμο” έλεγε ο συντοπίτης μου, Νίκος Καζαντζάκης. Πάμε να βάλουμε το μικρό μας λιθαράκι λοιπόν! Είσαι μαζί μας;”

Αντιπρόεδρος Professional Development

Ειρήνη Αλεξίου

Ονομάζομαι Ειρήνη Αλεξίου, είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω την χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Επαγγελματικής Εξέλιξης της ELSA Athens.
Η ενασχόλησή μου με την ELSA Athens ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου, όταν έγινα μέλος του Σωματείου και άρχισα να παρακολουθώ ενεργά τις δράσεις του. Πέρυσι, κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους, διετέλεσα Ειδική Συνεργάτιδα (Director) στον τομέα της Επαγγελματικής Εξέλιξης. Η θέση αυτή μου επέτρεψε αφενός να γνωρίσω σε βάθος προϋφιστάμενες δράσεις, όπως τα Lawyers at Work, τα Legal Workshops, το Career Day και τα ELSA Traineeships, αφετέρου να συνεισφέρω σημαντικά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων project, όπως το 1ο νομικό Job Fair της ELSA Athens. Η επιθυμία μου να εξελίξω όλες αυτές τις δράσεις με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα και εν τέλει να εκλεγώ για τη θέση της Αντιπροέδρου Επαγγελματικής Εξέλιξης.
Το όραμά μου για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά είναι η διοργάνωση δράσεων που θα συνδράμουν στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων των φοιτητών, φέρνοντάς τους σε επαφή με την αγορά εργασίας. Προς επίτευξη του εν λόγω οράματος, βασική μου επιδίωξη είναι οι δράσεις του Τομέα να καλλιεργούν δεξιότητες που είναι απαραίτητες για ένα εργασιακό περιβάλλον, να είναι διεπιστημονικές και να προσφέρουν ευκαιρίες δικτύωσης. Ανυπομονώ για την παραγωγική χρονιά που έρχεται!

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Χριστίνα Λάγκα

Ονομάζομαι Χριστίνα Λάγκα, είμαι 22 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια στην Νομική Σχολή Αθηνών. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Athens.
Παρακολουθώντας τις δράσεις του σωματείου από την αρχή των σπουδών μου, δεν άργησα να συνειδητοποιήσω πως ήθελα να συνεισφέρω ενεργά στην δραστηριότητα του. Η συστηματικότερη ενασχόλησή μου με την ELSA Athens ξεκίνησε στο δεύτερο έτος των σπουδών μου με την συμμετοχή μου στην Οργανωτική Επιτροπή για το 48o NCM. Τα τελευταία δύο χρόνια είχα την χαρά να διατελώ Ειδική Συνεργάτιδα Σεμιναρίων & Συνεδρίων και Co-Head του Summer ELSA Law School, με αποτέλεσμα να έχω γνωρίσει εις βάθος όλες τις δράσεις του τομέα, να τις έχω αγαπήσει και να είμαι έτοιμη πλέον να αφοσιωθώ στην συνέχιση αυτού του σπουδαίου έργου από την θέση της Αντιπροέδρου Σεμιναρίων & Συνεδρίων.
Το όραμα μου για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά είναι η εξέλιξη του Τομέα και η διοργάνωση πρωτότυπων δράσεων που συνδέονται με το κοινωνικό γίγνεσθαι και προσεγγίζουν διαθεματικά κάθε θιγόμενο ζήτημα, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία “ενός δίκαιου κόσμου με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτισμική διαφορετικότητα”. Ανυπομονώ να προσφέρω στο σωματείο με όρεξη και δημιουργικότητα και να αντιμετωπίσω κάθε εμπόδιο, καθώς “προεκτείνει κανείς τα όρια του μόνο όταν τα ξεπερνάει”!

Directors – ELSA Athens 22/23

External Relations: Σοφία Ζωή Βάγια, Ναταλία Μαντζαβίνου, Νικήτας Σκούρας, Χριστίνα Σωτηρίου

Human Rights: Χαρίκλεια Βιδιαδάκη, Εμμανουέλα Γιαννουδάκου, Βασιλίνα Σταματοπούλου

Internal Management: Καλλιόπη Κανάκη, Βίβιαν Καρακούκη, Αρχοντούλα Νικολάου, Μαρίλια Τσόπελα

Financial Management& Fundraising: Θεοδώρα- Μαρκέλλα Παπαδημητρίου, Παρασκευή Παπαδοπούλου, Δημήτρης Σφυρής

Marketing: Παναγιώτης Καρδακάρης, Ελένη Πίπη, Δήμητρα Ροδιά, Ισμήνη Σαρκίρη, Ξανθίππη Σιαμπαλιώτη, Βασιλική Χριστοπούλου

Academic Activities: Χριστίνα Βλαχοπούλου, Μαρκέλλα Μαϊμάρη, Ιωάννης Ντουντουνάκης, Γεράσιμος Πουλάκης, Παναγιώτα Τσότσου

Professional Development: Ειρήνη Αλεξίου, Γιώργος Αραβώσης, Σήλια Μάνου, Κωνσταντίνα Σαμαρά, Δήμητρα Στεργιοπούλου

Seminars & Conferences: Κάσσυ Βέργη, Χριστίνα Λάγκα, Στέλλα Σπυριδάκη, Φίλιππος Τάρτας, Γιάννης Ταμβίσκος, Νίκος Χριστιανίδης

General Affairs: Τάσος Γεωργακόπουλος, Έλενα Γιάγκου, Ράνια Σαϊνίδου