Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Νίκος Σουρής

Ονομάζομαι Νίκος Σουρής και για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έχω την χαρά να θητεύω στη θέση του Προέδρου του ΔΣ της ELSA Athens. Η προσωπική μου διαδρομή ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στην Πάτρα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, ενώ φέτος διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε κατά το δεύτερο έτος των σπουδών μου, οπότε και ανέλαβα θέση ειδικού συνεργάτη για το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης “STEP” καθώς και θέση μέλους στην Οργανωτική Επιτροπή του “Summer ELSA Law School on International Investment Law”. Η διαρκής τριβή και η ολόπλευρη ενασχόληση με την ELSA ενέτειναν το ενδιαφέρον μου για περαιτέρω εμπλοκή σε αυτή, με κατάληξη την εκλογή μου στη θέση όπου τώρα υπηρετώ.

Ως Πρόεδρος πλέον, θέτω ως προτεραιότητα την ενίσχυση και περαιτέρω βελτίωση των ήδη υπαρχουσών εξωστρεφών δράσεων της ELSA Athens, καθώς και την ανάληψη νέων αξιόλογων πρωτοβουλιών, ώστε να υπηρετηθούν οι θεμελιώδεις στόχοι του οργανισμού για δικτύωση και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των νέων νομικών. Παράλληλα, δεσμεύομαι να επενδύσω στην διεύρυνση της βάσης των μελών της ELSA Athens, στην ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις μας και στην καλλιέργεια ενός «αισθήματος κοινότητας» που καθιστά τη συμμετοχή στην ELSA μια ξεχωριστή εμπειρία.

Γενικός Γραμματέας

Γεωργία Στάμου

Ονομάζομαι Γεωργία Στάμου, είμαι 21 ετών και φέτος διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στην Νομικη της Αθήνας. Αυτό το ακαδημαϊκό έτος θα έχω την χαρά να διατελέσω Γενική Γραμματέας της ELSA Athens.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε στο δεύτερο έτος των σπουδών μου στη διάρκεια του οποίου παρακολούθησα ποικίλες δράσεις του σωματείου γεγονός που με ενέπνευσε να δηλώσω συμμετοχή και τελικά να επιλέγω ως Ειδική Συνεργάτης για την Εσωτερική Διαχείριση το έτος 2018-2019 και τρίτο έτος των σπουδών μου.

Στόχος μου στην θητεία μου ως Γενική Γραμματέας είναι να διατηρήσω την εύρυθμη λειτουργία και άριστη οργάνωση του σωματείου και να προσπαθήσω για την όσο το δυνατόν προσέγγιση των μελών του διοικητικού συμβουλίου με τον κορμό των μελών της ELSA Athens.

Ταμίας

Αναστασία Ηλιοπούλου

Ονομάζομαι Αναστασία Ηλιοπούλου, είμαι 23 ετών και διανύω το τελευταίο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς θα έχω την τιμή να διατελέσω Ταμίας της ELSA Athens.

Η εναργέστερη ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε την περσινή χρονιά, κατά την οποία αποτέλεσα μέλος του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ELSA Greece στη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδος οικονομικής διαχείρισης και αναζήτησης χορηγιών. Αυτή μου η εμπειρία υπήρξε καταλυτική για να επιδιώξω να ασχοληθώ πιο εντατικά με τον οργανισμό, με σκοπό να συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο του σωματείου και την επίτευξη των στόχων του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχω ήδη αποκομίσει.

Κύριο μέλημά μου τη φετινή χρονιά θα αποτελέσει η διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας του σωματείου, η περαιτέρω διεύρυνση των μόνιμων συνεργασιών, καθώς και η ενίσχυση αυτών με νέες.

Αντιπρόεδρος Marketing

Στέλλα Ρούσσου

Ονομάζομαι Στέλλα Ρούσσου, είμαι 21 ετών και διανύω το 4ο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου όπου κι συμμετείχα ενεργά σε πληθώρα δράσεων. Παρακολούθησα ημερίδες, καθως και summer schools ! Την περυσινή χρονιά είχα την ευκαιρία να διατελέσω χρέη director σε έναν από τους πιο δημιουργικούς τομείς, τον τομέα του Marketing.

Φέτος έχω την χαρά να έχω εξελιχθεί σε Vice President for Marketing στην ELSA Athens, προσπαθώντας να προωθώ όσο γίνεται περισσότερο το σωματείο τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό-διεθνές επίπεδο. Το Marketing, είναι ένας τομέας που απαιτεί φαντασία, αισθητική και δημιουργικότητα. Εάν διαθέτεις όλα αυτά, είναι σίγουρα ένας χώρος που θα μπορέσεις να τα αναπτύξεις και να τον αγαπήσεις στο έπακρον. Εξάλλου, creativity is just intelligence having fun !

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Αγγελική Ξηνταριανού – Καρατζά

Ονομάζομαι Αγγελική Ξηνταριανού-Καρατζά, κατάγομαι από τη Χίο,είμαι 20 ετών και φέτος διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική σχολή.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε από το 2ο έτος, όποτε τέλεσα χρέη ειδικού συνεργάτη στον τομέα Ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων της ELSA Athens.

Φέτος, που έχω αναλάβει τη θέση της Αντιπροέδρου του παραπάνω τομέα, επιθυμώ να διατηρήσω το ζωντανό κλίμα στις δράσεις, κάνοντας τες όσο το δυνατόν πιο εξωστρεφείς και επικεντρωμένες στα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, θα ήθελα να γίνουν οι δράσεις προσιτές και ενδιαφέρουσες, δίνοντας ευκαιρία σε κάθε φοιτητή να γνωρίσει κάτι νέο μέσα από αυτές.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Δημήτρης Τσιπινιάς

Ονομάζομαι Δημήτρης Τσιπινιάς και βρίσκομαι στο τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Αθηνών. Για το έτος 2020-2021 θα διατελέσω ως αντιπρόεδρος σεμιναρίων και συνεδρίων στην ELSA Athens.

Η συμμετοχή μου στην ELSA ξεκίνησε κατά το δεύτερο έτος των σπουδών μου ως ειδικός συνεργάτης στον ίδιο τομέα που θα έχω φέτος την τιμή να συντονίζω.

Στόχο μου για φέτος αποτελεί να φέρουμε το σωματείο μας πιο κοντά στις ανάγκες των φοιτητών όσο και να αναλάβουμε δράσεις που θα προσφέρουν χρήσιμες γνώσεις στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

Αντιπρόεδρος STEP

Αλέξανδρος Αβράμης

Ονομάζομαι Αβράμης Αλέξανδρος, είμαι 19 ετών και διανύω το δεύτερο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, ως εξωτερικός συνεργάτης οικονομικής διαχείρισης και χορηγιών, μέλος του hosting group στο STEP, μέλος της συντακτικής ομάδας του De Jure law journal της ELSA Athens, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του summer school .

Φέτος έχω την τιμή να διατελώ αντιπρόεδρος του προγράμματος STEP (Students Trainee Exchange Programme) της ELSA Athens

Ειδικοί Συνεργάτες