Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Πάρης-Δημήτριος Τσούτσης

Ονομάζομαι Πάρης-Δημήτριος Τσούτσης και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η ενεργός ενασχόλησή μου με την ELSA Athens εκκινεί ήδη με την εισαγωγή μου στη σχολή, όπου ως πρωτοετής έλαβα μέρος σε ποικίλες ημερίδες και δραστηριότητες του σωματείου, πάντοτε βέβαια ως εξωτερικός παρατηρητής. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μου έτους, διετέλεσα καθήκοντα μέλους τη Επιτροπής Ανεύρεσης Χορηγιών και της Οργανωτικής Ομάδας του Summer Law School on International Investment Law. Τον απερχόμενο Μάιο, είχα την τιμή να εκλεγώ στη θέση του Προέδρου του σωματείου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Για το φετινό έτος, μεγαλεπήβολος στόχος είναι η διατήρηση της ολοένα αυξανόμενης ανοδικής πορείας που έχει το σωματείο τα τελευταία χρόνια καθώς και η επέκταση του δικτύου συνεργασιών του σωματείου σε συνάρτηση με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάδοση των δραστηριοτήτων μας στο κοινό. Τούτο δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο διαμέσου της υγιούς και αρμονικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ειδικών Συνεργατών, αξίες τις οποίες από τη θέση του Προέδρου εγγυώμαι να υπηρετήσω ως θεματοφύλακας και παράγοντας σταθερότητας.

Γενικός Γραμματέας

Ανδρομάχη Τοανόγλου

Ονομάζομαι Ανδρομάχη Τοανόγλου και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ως Γενική Γραμματέας της ELSA Athens στόχος μου είναι μέσω της σωστής εσωτερικής οργάνωσης να διατηρήσουμε τους διαχρονικούς πυλώνες επιτυχίας του σωματείου, που δεν είναι άλλοι από την ομαδικότητα και τη συνεργασία!

Πολύ σημαντική είναι και η μετάδοση του πνεύματος εθελοντισμού που διέπει κάθε δραστηριότητά μας. Άλλωστε, η μέχρι τώρα πορεία του σωματείου έγκειται στην εργατικότητα των νέων με όρεξη να δημιουργήσουν! Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς να έχω συμμάχους μου σε αυτήν την προσπάθεια τα άλλα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μια ομάδα με όραμα.

Ταμίας

Ιωάννης Ρετσινάς

Ονομάζομαι Ρετσινάς Ιωάννης και φοιτώ στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος έχω την ιδιαίτερη τιμή να διατελώ χρέη Ταμία της ELSA Athens.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA εκκινεί στο δεύτερο έτος των σπουδών μου με τη συμμετοχή σε διάφοες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Πέρυσι διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης στο εθνικό σωματείο όπου αποκόμισα μία σημαντική εμπειρία για τη λειτουργία του σωματείου. Το φετινό ακαδημαϊκό έτος έχω στόχο τη διατήρηση της άρτιας οικονομικής κατάστασης του σωματείου και περαιτέρω τη διεύρυνση του κύκλου χορηγιών μας μέσω της εξάπλωσης στο δικηγορικό και εταιρικό κόσμο και τους ακαδημαϊκούς φορείς. Με δυναμικούς συνοδοιπόρους τα υπόλοιπα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με άξονες όπως πάντοτε το ομαδικό κλίμα, την εργατικότητα και τη συνεργασία στοχεύουμε στη συνεχή αναβάθμιση του σωματείου μας. Όραμά μας είναι ο μαζικός εναγκαλισμός της δράσης μας από τον νομικό κόσμο.

Αντιπρόεδρος Marketing

Γεωργία – Μαρία (Άγια) Στασινοπούλου

Ονομάζομαι Γεωργία – Μαρία (Άγια) Στασινοπούλου, κατάγομαι από την Πάτρα και διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Φέτος έχω την τιμή και την χαρά να βρίσκομαι στη θέση της Αντιπροέδρου Μάρκετινγκ του τοπικού σωματείου της ELSA Athens. Η γνωριμία μου με την ELSA εκκινεί στο δεύτερο έτος των σπουδών μου όταν μέσα από την παρακολούθηση δραστηριοτήτων της, συνειδητοποίησα την τεράστια συμβολή της στην ακαδημαϊκή κατάρτιση κι επαγγελματική εξέλιξη των νέων νομικών. Την επόμενη χρονιά είχα την ευκαιρία να είμαι Ειδικός Συνεργάτης στον τομέα του Μάρκετινγκ στο εθνικό σωματείο, από όπου αποκόμισα μια ξεχωριστή εμπειρία και εντυπωσιάστηκα από την καταλυτική σημασία του τομέα αυτού για την προώθηση του χαρακτήρα και των δραστηριοτήτων της ELSA.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, βασικοί στόχοι του τομέα του Μάρκετινγκ είναι η διατήρηση και η εξέλιξη του ήδη πολύ υψηλού επιπέδου της ELSA Athens με συνεχή ενημέρωση του κοινού για όλες τις δραστηριότητές μας. Σε στενή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έξι άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε κοινό όραμα, σκοπεύουμε να οδηγήσουμε την ELSA Athens ένα βήμα μπροστά!

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Σταυρούλα Στρατή

Ονομάζομαι Σταυρούλα Στρατή, είμαι 21 ετών, κατάγομαι από το Ναύπλιο και διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Φέτος, είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να διατελώ Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Athens.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από τα πρώτα μου χρόνια ως φοιτήτρια, ενώ την περσινή χρονιά ασχολήθηκα ακόμα πιο ενεργά με το σωματείο, μέσα από τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον ίδιο τομέα. Η ELSA μου έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από την συμμετοχή στις δράσεις της, να διευρύνω τους γνωστικούς μου ορίζοντες γύρω από τη νομική επιστήμη, να μάθω να λειτουργώ και να συνεργάζομαι άψογα στο πλαίσιο της ομάδας, αλλά το σημαντικότερο, να γνωρίσω πολλούς νέους ανθρώπους, με κοινά ενδιαφέροντα, και να έχω την τιμή πολλούς από αυτούς να τους αποκαλώ πλέον φίλους μου!

Οι φετινοί μας στόχοι, στον τομέα Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, συνοψίζονται στο τρίπτυχο: έρευνα – πρακτική, με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της πρακτικής, δεδομένου ότι θέλουμε να προσφέρουμε στα μέλη μας, όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με το πρακτικό -και πιο ουσιαστικό- κομμάτι των σπουδών τους, τη νομική πραγματικότητα. Επιθυμούμε να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους νέους νομικούς να δραστηριοποιηθούν, γνωρίζοντας την ELSA και συμμετέχοντας στις δράσεις της, μα πάνω από όλα προάγοντας το πνεύμα του εθελοντισμού. Γιατί “όλοι μαζί, όλοι διαφορετικοί” μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Μαρία Κοτσώνη

Ονομάζομαι Μαρία Κοτσώνη και είμαι τεταρτοετής φοιτήτρια στην Νομική Σχολή Αθηνών. Η πρώτη μου εμπειρία με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος με την παρακολούθηση ημερίδων και συνεδρίων.

Πέρυσι ασχολήθηκα ενεργότερα ως μέλος του Hosting Group του προγράμματος πρακτικής άσκησης STEP αλλά και με τον τομέα των study visit. Φέτος ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θέτουμε ως στόχο την συνέχεια της εξωστρέφειας του σωματείου με τη διοργάνωση υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου δράσεων και study visits από και προς το εξωτερικό. Το μεγαλύτερο project της ομάδας μας, το ELSA Athens Summer Law School on International Investment Law στην φετινή τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσής του φιλοδοξεί να διατηρήσει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, την πολυπολιτισμικότητα, την ομαδικότητα και τις νέες συνεργασίες με βάση την τεχνογνωσία και το δυνατό ανθρώπινο δυναμικό που το πλαισιώνει.

Αντιπρόεδρος STEP

Λήδα – Μαρία Σιουρούνη

Ονομάζομαι Λήδα – Μαρία Σιουρούνη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα όπου και συνεχίζω τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή. Παράλληλα, σπουδάζω στο Deree στον τομέα του International Business.

Γνώρισα την ELSA Athens στο πρώτος έτος των σπουδών μου μέσα από ένα legal debate και έτσι έγινα μέλος της. Πέρυσι αποκόμισα μια ξεχωριστή εμπειρία της ELSA Athens καθώς διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων και με αυτόν τον τρόπο ασχολήθηκα ενεργά με τη διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και ακαδημαϊκών επισκέψεων. Φέτος, έχω την τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος STEP, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων μου καθώς επίσης και να προωθήσω ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα καταστώντας όλους τους φοιτητές της Νομικής Αθήνας κοινωνούς του. Εξίσου σημαντικό για όλο το σωματείο είναι να στεφθεί με επιτυχία η διαδικασία υποδοχής και φιλοξενίας όλων των ασκουμένων του δικτύου της ELSA που θα βρίσκονται φέτος στην πόλη μας προκειμένου η πρακτική τους να αποτελέσει για αυτούς μια ανεπανάληπτη ακαδημαϊκή και προσωπική εμπειρία.

Τίποτα από όλα τα παραπάνω όμως, δεν μπορώ να καταφέρω χωρίς τη συνεργασία των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έξι συμφοιτητών μου με τους οποίους μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και όραμα για την ELSA Athens.

Ειδικοί Συνεργάτες