Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Νέλλη Τσώρη

Ονομάζομαι Νέλλη Τσώρη και έχω τη χαρά και τιμή να διατελώ Πρόεδρος της ELSA Athens για το έτος 2021-2022. Είμαι 21 ετών και βρίσκομαι στο τέταρτο έτος των σπουδών μου στη  Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Πρωτοετής έγινα μέλος του σωματείου, καθώς γοητευόμουν από τις δράσεις του, και έκτοτε συμμετείχα σε πολλές εξ αυτών. Στο τρίτο έτος η εμπειρία της θέσης του Ειδικού Συνεργάτη του τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων με ώθησε να προσφέρω έτσι περισσότερο στο σωματείο, αυτή τη φορά από τη θέση της Προέδρου.

Τη χρονιά αυτή επιθυμώ η ELSA Athens να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους νομικούς, προσφέροντας στα μέλη της ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές δράσεις, καθώς και πρόσβαση σε εργαλεία χρήσιμα ως προς την επαγγελματική, αλλά και την προσωπική τους ανέλιξη.

Γενική Γραμματέας

Αθηνά Μπεστητζάνου

Ονομάζομαι Αθηνά Μπεστητζάνου, είμαι 21 ετών και φέτος διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSA έγινε στο τρίτο έτος των σπουδών μου κατά το οποίο μου δόθηκε η ευκαιρία να διατελέσω Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα της Εσωτερικής Διαχείριση και να είμαι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του National Council Meeting το οποίο θα φιλοξενούταν στην Αθήνα. Η δράση μου αυτή στο σωματείο μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω εκ των έσω τι είναι η ELSA και ποια η δράση της και έτσι πάρθηκε και η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι το ακαδημαϊκό
έτος 2021/2022 θα έχω την χαρά να διατελέσω Γενική Γραμματέας της ELSA Athens.

Στόχος μου τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και οργάνωσης του σωματείου, η πλήρης ψηφιοποίηση, ο εκσυγχρονισμός του αρχείου του αλλά και μία όσο το δυνατόν ομαλότερη επιστροφή του σωματείου στη μετά-covid εποχή στο πεδίο της οργάνωσης του.

Ταμίας

Στέλλα Διαμαντή

Ονομάζομαι Διαμαντή Στέλλα, είμαι 22 ετών, φοιτώ στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατά τη τρέχουσα περίοδο διανύω το ένατο και τελευταίο εξάμηνο των σπουδών μου.

Μετά από δύο χρόνια έχοντας αποκομίσει πάρα πολλές εμπειρίες και εφόδια απ’ την ELSA Athens και ELSA Greece ως ειδική συνεργάτης στο τομέα της οικονομικής διαχείρισης, η επιθυμία μου να συνεχίσω να συμβάλλω στην δόμηση και αποτελεσματικότητα του οργανισμού ήταν αδιαμφισβήτητη. Κίνητρό μου για να συνεχίσω ενεργά στον οργανισμό και να διεκδικήσω για δεύτερη φορά τη θέση του Ταμείου είναι όλα όσα έζησα με την ΕLSA την περασμένη χρονιά, τα άτομα που γνώρισα, αλλά κυρίως αυτά που έμαθα.

Ο τομέας του ταμείου, από όπου ξεκίνησε η δράση μου στην ELSA, είναι η βάση για κάθε project και η καταγραφή σωστού προϋπολογισμού η αρχή και το τέλος όλων των οργανώσεων. Μέσα απ΄αυτή την ενασχόληση κατάφερα να εντρυφήσω σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής επιστήμης και λογιστικής και να καλλιεργήσω το ζήλο μου για τα οικονομικά συνδυαστικά με τα νομικά. Η οικονομική ανάλυση των δράσεων, η καταγραφή εσόδων – εξόδων και ο συνεχής οικονομικός έλεγχος επί ορθής διεξαγωγής των δραστηριοτήτων αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των αρμοδιοτήτων μου.

Βασικοί μου στόχοι για τη φετινή χρονιά είναι η ορθή οικονομική διαχείριση του οργανισμού, η αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης που θα προκύψει στο πλαίσιο αυτό, η προσέλκυση νέων χορηγών και διατήρηση και ανανέωση των ήδη υπαρχόντων σχέσεων με γνώμονα πάντα τη βιωσιμότητα του σωματείου.

Καταληκτικά, θέλω να τονίσω, ότι δεσμεύομαι να προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε ένα στόχο ξεχωριστά και να βοηθήσω τον οργανισμό στο έπακρο.

Αντιπρόεδρος Marketing

Σοφία Ανθοπούλου

Ονομάζομαι Σοφία Ανθοπούλου και για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 θα έχω την τιμή να διατελέσω Αντιπρόεδρος Marketing της ELSA Athens. Είμαι 19 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και και φέτος διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η γνωριμία μου με την ELSA έγινε από την αρχή των σπουδών μου μέσα από μία ενημερωτική της εκδήλωση. Όντας πρωτοετής τότε, με συνάρπασε η ιδέα του να είσαι μέλος μίας μεγάλης κοινότητας φοιτητών που μοιράζονται κοινά ιδανικά και αξίες, οργανώνουν και συμμετέχουν σε δράσεις που άπτονται του αντικειμένου των σπουδών τους και έρχονται σε ουσιαστική επαφή με τη νομική πράξη και επιστήμη. Συνειδητοποίησα γρήγορα ότι η είσοδος στο Πανεπιστήμιο δεν περιλαμβάνει μόνο μαθήματα και φοιτητικά πάρτυ, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να κινητοποιηθείς έμπρακτα και ενεργά για ζητήματα
που σε ενδιαφέρουν, όχι μόνο ως μονάδα αλλά και συλλογικά, καθώς και να καλλιεργήσεις  αρετές όπως ομαδικότητα, να κάνεις νέες γνωριμίες και όμορφες συνεργασίες, μέσα από τις οποίες μπορείς να προσκομίσεις μαθήματα και νέες εμπειρίες, απαραίτητες για τη μετέπειτα ένταξη σου στον επαγγελματικό χώρο.

Έτσι, λοιπόν, τη χρονιά που μας πέρασε πήρα την απόφαση να κάνω αίτηση για Ειδική Συνεργάτης Marketing, έναν τομέα που αγάπησα αμέσως καθώς συνδυάζει την αλληλεπίδραση με το κοινό, τη φαντασία και τη χαρά της δημιουργίας· έναν τομέα απαραίτητο όσο ποτέ στην εποχή μας, η οποία
κυριαρχείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φέτος, όντας πλέον Αντιπρόεδρος Marketing, στοχεύω αφενός να συνεχίσω το πετυχημένο έργο των προηγούμενων Αντιπροέδρων αναφορικά με την κατάλληλη προβολή και προώθηση του Σωματείου τόσο στον φοιτητικό όσο και στον νομικό κόσμο και αφετέρου να προσπαθήσω να το εξελίξω μέσα από καινοτόμες ιδέες και πρωτότυπες δράσεις, έτσι ώστε να το γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και να ενταχθούν στη μεγάλη μας οικογένεια. Ευελπιστώ, εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, μέσα από τις
φετινές δράσεις μας, τα μέλη να έρθουν σε πραγματική γνωριμία και επαφή μεταξύ τους και να συνάψουν διαπροσωπικές σχέσεις, τις οποίες όλοι μας αποζητούμε μετά το πέρας της πανδημίας.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Νάντια Δουρίδα

Ονομάζομαι Νάντια Δουρίδα, είμαι 18 ετών, και βρίσκομαι στο 2ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Φέτος θα έχω τη χαρά αλλά και την τιμή να διατελέσω Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στην ELSA Athens.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν γεμάτη προκλήσεις αλλά και ιδιομορφίες. Η πρώτη μου επαφή με τον φοιτητικό κόσμο και την σχολή ήταν εξ αποστάσεως, επομένως η διαπροσωπική επικοινωνία και ενημέρωση ήταν αρκετά περιορισμένη. Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε με μια διαδικτυακή ενημέρωση του σωματίου από το περσινό διοικητικό συμβούλιο. Το
ενδιαφέρον μου για τις δράσεις της ήταν άμεσο και αμέσως έψαξα τον τρόπο που θα μπορούσα να συμμετάσχω σε αυτές ενεργά. Έτσι, ανέλαβα τη θέση Ειδικού Συνεργάτη στον τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων και ξεκίνησε ένα αξέχαστο ταξίδι.

Η επαφή μου με τις δράσεις του τομέα έχει υπάρξει ως τώρα μόνο εξ αποστάσεως. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εάν μας δοθεί η δυνατότητα, θα επιχειρήσω τη φετινή χρονιά να επαναφέρω δυναμικά το διαπροσωπικό στοιχείο που έλειψε σε όλους τα τελευταία δύο χρόνια. Με πολλή όρεξη και κέφι, έχω στόχο οι φετινές δράσεις να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των νεαρών νομικών, να κινηθούν πάνω σε θεματικές οι οποίες θα συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη, αλλά και να αγγίζουν την νομική πλευρά τρεχόντων κοινωνικών ζητημάτων.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Αθηνά Σωτηρίου

Ονομάζομαι Αθηνά Σωτηρίου, είμαι 21 ετών, και φέτος διανύω το 4ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ήδη από το δεύτερο έτος των σπουδών μου υπήρξα ενεργό μέλος της ELSA Athens, ενώ η πιο συστηματική ενασχόλησή μου ξεκίνησε στο 3ο έτος, κατά το οποίο είχα τη χαρά να διατελέσω Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων, ενώ παράλληλα υπήρξα μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του 6ου ELSA Summer Law School. Η όλη εμπειρία υπήρξε κάτι ιδιαίτερα δημιουργικό και παραγωγικό από όλες τις απόψεις, γεγονός που με ώθησε να συνεχίσω και για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Πλέον, ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων στόχος μου είναι μέσω των δράσεων μας, όλο και περισσότερα άτομα να γνωρίσουν καλύτερα την ELSA Athens αλλά και να έρθουν πιο κοντά στη νομική επιστήμη. Αποσκοπώντας στην διεύρυνση τόσο των πνευματικών αλλά και των κοινωνικών μας οριζόντων, μπορούμε να αποφύγουμε την στείρα νομική γνώση και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω εμβάθυνση και ενασχόληση με ποικίλους τομείς και επίκαιρα θέματα.

Αντιπρόεδρος STEP

Αρίστη Σοφή

Ονομάζομαι Αρίστη-Βασιλική Σοφή, είμαι 19 ετών και φέτος διανύω το δεύτερο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSA ήταν πέρυσι στη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το τοπικό σωματείο της Αθήνας. Απευθείας έγινα μέλος της και έτσι ξεκίνησα ως Ειδική Συνεργάτης του προγράμματος ανταλλαγής ασκούμενων φοιτητών – STEP.

Αυτό που με συνάρπασε εξαρχής με τον τομέα και τα ELSA Traineeships είναι η δυνατότητα να εφαρμόζουμε τις νομικές μας γνώσεις σε μία ξένη χώρα, όντας παράλληλα μέλη ενός μεγάλου δικτύου, το οποίο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά με συναδέλφους μας από όλη την Ευρώπη.

Στόχος μου φέτος, ως Αντιπρόεδρος του τομέα, είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των συνεργατών STEP, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση και ενημέρωση των συμφοιτητών μας για το τι μπορεί να τους προσφέρει το πρόγραμμα. Γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αυτό μας προσφέρει την εξωστρέφεια που έχουμε ανάγκη ως νέοι νομικοί!

Directors – ELSA Athens 21/22

 

– External Relations: Χρήστος Τσαγκίρης, Αγγελική Παρδάλη, Χρύσα Πιερακέα, Γιώργος Σιδερής
– Human Rights: Νάγια Ρουπίνα, Σταυρίνα Τασίκα, Θόδωρος Φουρκής
– Internal Management: Ζωή Σακκά, Στεφανία Καλογεροπούλου, Παναγιώτης Ρουμπάτης
– Financial Management: Αμαλία Παπασταματίου, Ιωάννα Πασσιά, Γιούλη Αδαμοπούλου
– Marketing: Σοφία Ρόκα, Έλενα Παπαλοπούλου, Αναστασία Γερογιάννη, Χριστίνα Πανοπούλου, Ιωάννα Προδρόμου
– Academic Activities: Αγγελική Βλάχου, Μαρίλια Βλάχου, Κωνσταντίνα Κουλοπούλου, Άννα Μαρία Αννίνου, Σπυριδούλα Ατσιδάκου, Ναταλία Αγγέλου
– Seminars & Conferences: Γιάννης Αδαμαντίδης, Κασσιανή Βέργη, Σύλια Μάνου, Χριστίνα Λάγκα, Μαρία Σωτηροπούλου
– STEP: Χριστίνα Βλαχοπούλου, Άγγελος Μπόζιος, Αριάδνη Καρκεμπετζάκη, Μαρίλια Τσόπελα