Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Βασίλειος Βούρας

Ονομάζομαι Βασίλειος και κατάγομαι από την Κατερίνη. Είμαι 20 χρονών και
διανύω το τρίτος έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής Σχολής του
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ενεργός ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκινά από την πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής με τη συμμετοχή μου σε πολλές δράσεις του σωματείου και στη συντακτική ομάδα του νομικού περιοδικού της ELSA Thessaloniki, το « Expressis Verbis Law Journal». Το ταξίδι στον κόσμο της ELSA συνεχίζεται στο δεύτερο έτος των σπουδών μου από τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον Τομέα του Financial Management.

Η τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά με βρίσκει στη θέση του Προέδρου της ELSA
Thessaloniki. Στόχοι μου για τη φετινή χρονιά είναι η άριστη συνεργασία και
επικονωνία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου,η ποιοτική αναβάθμιση των δράσεων του σωματείου και η διατήρηση και επίτευξη εποικοδομητικών συνεργασιών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ιδέα-Πλάνο-Δράση θα είναι το τρίπτυχο που θα καθοδηγεί τις κινήσεις μας.

Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Νικολαΐδης

Ονομάζομαι Δημήτρης Νικολαΐδης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου και φοιτώ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά το φετινό ακαδημαϊκό έτος, διανύοντας το τρίτο έτος των σπουδών μου, θα έχω την τιμή και χαρά να θητεύσω στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ELSA Thessaloniki.
H ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτος έτος των σπουδών μου, με την παρακολούθηση πληθώρας ημερίδων και τη συμμετοχή στις δράσεις του Σωματείου. Η αφοσίωση και η αγάπη των νέων ανθρώπων που στελέχωναν το διοικητικό συμβούλιου για συλλογική συνεισφορά στην ευρύτερη κατάρτιση των νέων νομικών με ενέπνευσαν να ασχοληθώ πιο ενεργά με το τοπικό τμήμα της ELSA. Έτσι, το δεύτερο έτος με βρήκε στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη Εσωτερικής Διαχείρισης, Επικοινωνίας και Κατάρτισης Μελών, μέσω της οποίας είχα την ευκαιρία να εξοικειωθώ με τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα και να συνειδητοποιήσω ακόμα περισσότερο τη συμβολή του στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Σωματείου εν γένει. Επιπλέον, υπήρξα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου για το Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική.
Βασικές μου επιδιώξεις για το έτος 2018-2019 αποτελούν η εσωτερική ευρυθμία του Σωματείου και η κινητοποίηση των μελών για ενεργή συμμετοχή στις δράσεις της ΕLSA, με απώτερο στόχο την επίτευξη της μεθοδικής και αποτελεσματικής λειτουργίας της ELSA Thessaloniki.

Ταμίας

Γρηγόρης Καραδαΐδης

Το όνομά μου είναι Καραδαΐδης Γρηγόρης και είμαι από την Κατερίνη Πιερίας. Πλέον διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική της Θεσσαλονίκης, μία σχολή που λάτρεψα από τον πρώτο κιόλας μήνα, όπως ακριβώς και την ELSA Thessaloniki. Από τότε βέβαια έχουν περάσει κιόλας δύο χρόνια μέσα στα οποία καταπιάστηκα με πολλές και διαφορετικές δράσεις της ΕLSA (συγγραφή στο περιοδικό, debate, ημερίδες, workshops, συνέδρια, επισκέψεις κλπ.). Όλες αυτές οι δραστηριότητες υπήρξαν καταλυτικές για να γνωρίσω την ELSA από διάφορες πλευρές και να αντιληφθώ πως αυτή λειτουργεί. Εν τέλει, το απτόητο πάθος μου για την οργάνωση και όλα όσα αυτή έχει να σου προσφέρει είναι αυτό που με κινητοποίησε να διεκδικήσω και τελικά να καταλάβω τη θέση του Ταμία της ELSA Thessaloniki για το ακαδ. έτος 2018-19.

Μέσα από αυτή μου τη θέση θα προσπαθήσω να διαχειριστώ τα οικονομικά της οργάνωσης με εργατικότητα, υπευθυνότητα και πάνω απ’όλα ορθολογισμό. Με μεθοδική εργασία και έχοντας επίγνωση κάθε μικρής ή μεγάλης εισροής και εκροής θα παλέψω ώστε να εξασφαλίσω και για την πορεία την ήδη υπάρχουσα αδιαβλητότητα και υψηλή αποτελεσματικότητα του ταμείου της ELSA Thessaloniki.

Μεγάλο μου στοίχημα είναι ένα ταμείο που παρέχει ασφάλεια και σιγουριά για όσο το δυνατόν περισσότερες και ποιοτικότερες δράσεις. Αυτές φυσικά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν και χωρίς την επιδίωξη συνεργασιών και χορηγιών για τον οργανισμό μέσα από την διαδικασία του fund-raising για το οποίο σκοπεύω να επιδείξω ιδιαίτερο ζήλο. Όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορώ να καταφέρω χωρίς την διαρκή συνεργασία με το υπόλοιπο ΔΣ αλλά και με τους ειδικούς συνεργάτες στους οποίους βασίζω πολλά.

Αντιπρόεδρος Marketing

Βέρα Ελευθεριάδου

Ονομάζομαι Βέρα Ελευθεριάδου, είμαι 21 χρονών , γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης,ενώ το τρέχον ακαδημαϊκό έτος διανύω τον 4ο χρόνο την σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε στο πρώτο έτος,  όπου συμμετείχα σε πλήθος δράσεων του σωματείου, που με κινητοποίησαν να διεκδικήσω τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για τον Τομέα του Marketing κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Η εμπειρία αυτή συνέβαλε δραστικά στην απόκτηση μιας σφαιρικής εικόνας για τη δομή και τη λειτουργία του σωματείου, καθώς και την υιοθέτηση των αξιών και του οράματος της ELSA.

Ως Αντιπρόεδρος στον Τομέα του Marketing για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, κύριο μέλημα μου θα είναι η διατήρηση και η εξέλιξη του υψηλού περιεχομένου, η συστηματική προώθηση των δράσεων του σωματείου και η στενή συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ., ώστε να οδηγήσουμε την ELSA Thessaloniki σε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Μαρία – Κυριακή Κεσίδου

Ονομάζομαι Μαρία-Κυριακή Κεσίδου και είμαι 20 ετών. Κατάγομαι από τη
Θεσσαλονίκη, ενώ έχω διαμείνει αρκετά χρόνια και στο Κιλκίς. Βρίσκομαι στο 3ο έτος των νομικών σπουδών μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα έχω την τιμή να θητεύσω στη θέση της Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων του τοπικού σωματείου.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκινάει ήδη από τις αρχές του πρώτου έτους, οπότε έγινα μέλος του σωματείου. Από τότε μέχρι σήμερα παρακολουθώ στενά τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις του σωματείου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 διετέλεσα Ειδική Συνεργάτης στον τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, ενώ, επί δύο συναπτά έτη, έχω συμμετάσχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Θερινού Σχολείου για το Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική της ELSA Thessaloniki. Μέσα από τη θητεία μου γνώρισα πολλά και αξιόλογα άτομα, έκανα δυνατές φιλίες, ταξίδεψα, αλλά κυρίως διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας τεράστιος νομικός κόσμος με άπειρες ευκαιρίες έξω από τους τοίχους της σχολής που περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Έτσι, αγάπησα πραγματικά τον Οργανισμό και τον Τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων για τις δυνατότητες που προσφέρει σε όλους τους νέους νομικούς και τα ευγενή ιδανικά που θέλει να τους μεταλαμπαδεύσει.

Δεσμεύομαι, λοιπόν, από τη θέση μου να συνεχίσω το έργο των προηγούμενων ΑΑers διατηρώντας και εξελίσσοντας το ήδη υψηλό επίπεδο με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου!

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Εύα Τσιφτσή

Το όνομα μου είναι Εύα Τσιφτσή και είμαι 21 ετών . Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη, όπου και φοιτώ ενώ ετοιμάζομαι να διανύσω το 4ο έτος των σπουδών μου.

Η γνωριμία μου με την ELSA έγινε μόλις την πρώτη μου βδομάδα στην σχολή, τότε που δεν μπορούσα ακόμη να φανταστώ που θα με οδηγήσει αυτή η οργάνωση. Έκτοτε έχω συμμετέχει σε κάθε είδους δράσεις, από απλή θεατής μιας ημερίδας, και τη συγγραφή άρθρου στο περιοδικό expressis verbis ως και τη συμμετοχή στη διοργάνωση των δύο τελευταίων summer school της ΕLSA Thessaloniki αλλά κι ως διαγωνιζόμενη στον 4ο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece.

Μάλιστα κατά το προηγούμενο έτος υπήρξα ειδικός συνεργάτης Ακαδημαϊκών
Επισκέψεων, έχοντας την ευκαιρία να ταξιδέψω στο εξωτερικό με μια ομάδα μελών του σωματείου. H ELSA λοιπόν για μένα είναι τα φοιτητικά μου χρόνια,έχοντας συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, μου έχει χαρίσει αμέτρητες ξεχωριστές στιγμές και εμπειρίες.

Οι εμπειρίες μου αυτές λοιπόν, αποτελούν το κίνητρο μου για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, κατά την οποία θα έχω την τιμή να υπηρετήσω ως αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων.

Αντιπρόεδρος STEP

Μαρία Δαλαμήτρα

Ονομάζομαι Μαρία Δαλαμήτρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κατερίνη αλλά τα τελευταία χρόνια ζω στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτώ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διανύω το 4ο έτος των σπουδών μου.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το 1ο έτος όπου ως μέλος της παρακολουθούσα και συμμετείχα ενεργά στις δράσεις της, ενώ το 2ο έτος με βρήκε να αποτελώ μέλος της οργανωτικής επιτροπής του θερινού σχολείου της ELSA Thessaloniki. Η δράση μου δε σταμάτησε εκεί, καθώς στο 3ο έτος
ασχολήθηκα με τη συγγραφή άρθρου στο νομικό περιοδικό “Expressis Verbis” και παράλληλα αποτέλεσα μέλος του ELSA Thessaloniki STEP Hosting Group, μέσα από το οποίο ήρθα σε στενότερη επαφή και αγάπησα τον τομέα του STEP. Ούσα πολύ χαρούμενη για την εκλογή μου και αισιόδοξη για τη συνέχιση της ήδη ανοδικής πορείας του σωματείου αλλά και της αξιόλογης παρακαταθήκης που άφησε το προηγούμενο Δ.Σ., είμαι έτοιμη να αναλάβω τα καθήκοντά μου και να δημιουργήσω όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας για αλλοδαπούς ασκούμενους είτε σε δικηγορικά γραφεία και εταιρίες είτε σε ΜΚΟ, εργαστήρια και λοιπούς οργανισμούς,
καθώς και να προσελκύσω φοιτητές του πανεπιστημίου μου ώστε να
πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο εξωτερικό.

So, let’s take ELSA Thessaloniki one STEP further again!

Ειδικοί Συνεργάτες