Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Γιώργος Σαχπατζίδης

Ονομάζομαι Γιώργος Σαχπατζίδης, είμαι 21 χρόνων, μεγάλωσα στα Γιαννιτσά και τη φετινή χρονιά θα διανύσω το 4ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Η γνωριμία μου με την ELSA ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, σε μια αναζήτηση παράλληλων δραστηριοτήτων στην δύσκολη καθημερινότητα της Νομικής.

Την επόμενη χρονιά συμμετείχα ως αρθρογράφος στο νομικό περιοδικό «Expressis Verbis- Law Journal», εμπειρία που μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να εμπλακώ με ένα σημαντικό project της ELSA. Η περσινή χρονιά με βρήκε στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη Εξωτερικών Σχέσεων, υπηρετώντας τον τομέα του BEE και μαθαίνοντας τον τρόπο προσέγγισης συνεργατών, αλλά και το πόσο σημαντικοί είναι για την βιωσιμότητα του οργανισμού μας.

Επιπλέον, η συμμετοχή μου στα δύο πρόσφατα NCMs, οι δύο οργανωτικές εμπειρίες το καλοκαίρι του 2019 και η 59η Διεθνής Συνάντηση των Προέδρων του δικτύου (IPM Thessaloniki) μου έδωσαν την ευκαιρία να αντιληφθώ το μεγαλείο αυτού του οργανισμού και των ανθρώπων του.

Τη φετινή χρονιά, ως Πρόεδρος πλέον της ELSA Thessaloniki, οι στόχοι τους οποίους θέτουμε είναι σαφείς: η ποιοτική αναβάθμιση και ανανέωση των δράσεων μας, η περαιτέρω ενίσχυση του διεθνικού μας προσώπου, η θεμελίωση των υπαρχουσών συνεργασιών και η επέκταση τους, η εξωστρέφεια και η κατάρτιση των στρατηγικών μας στόχων.

Ας πάμε λοιπόν μαζί την ELSA Thessaloniki ένα ακόμα βήμα μπροστά.

Γενικός Γραμματέας

Περικλής Ούτσιος

Ονομάζομαι Περικλής Ούτσιος και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Είμαι 21 ετών και ετοιμάζομαι να διανύσω το 3ο έτος στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά θα έχω την χαρά και την τιμή να διατελέσω Γενικός Γραμματέας της ELSA Thessaloniki.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA, ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, παρακολουθώντας ποικίλες δράσεις του σωματείου και διατελώντας  στη συνέχεια μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Supporting Area Meeting (SAM) στη Θεσσαλονίκη. Αυτή μου η εμπειρία υπήρξε καταλυτική για να επιδιώξω να ασχοληθώ ακόμη πιο εντατικά με τον οργανισμό και τελικώς να αποτελέσω μέλος του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη Εσωτερικής διαχείρισης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης μελών, στο 2ο έτος των σπουδών μου. Μέσα από αυτή τη θέση, αγάπησα τον συγκεκριμένοι τομέα και έλαβα πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία, ώστε να συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο του σωματείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από τη θέση του Γενικού Γραμματέα θα επιδιώξω τη βέλτιστη εσωτερική οργάνωση της ELSA Thessaloniki, καθώς και την εποικοδομητική συνεργασία και αλληλεπίδραση των μελών του διοικητικού συμβουλίου. Στόχος για μένα είναι να ενισχύσω το έργο του σωματείου και τη διεθνή του παρουσία, καθώς και να διατηρήσω την ισχυρή δυναμική που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα.

Ελπίζω φέτος η καρδιά της ELSA Thessaloniki να χτυπά μέσα σε κάθε μέλος της, καθώς για αυτά υπάρχει και αυτά υπηρετεί ένα σωματείο στην πανέμορφη αυτή πόλη.

Ταμίας

Μαρία Αναγνώστου

Ονομάζομαι Μαρία Αναγνώστου και είμαι 20 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη,  ενώ τη φετινή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , όπου θα έχω και τη χαρά να θητεύσω στη θέση του Ταμία της ELSA Thessaloniki.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε από το 1ο έτος , όπου ως μέλος της παρακολουθούσα  και συμμετείχα στις δράσεις της  με σημαντικότερη τη συμμετοχή μου στην οργανωτική επιτροπή του SAM. Λόγω αυτής της εμπειρίας το ταξίδι σε αυτόν τον οργανισμό συνεχίστηκε στο 2ο  έτος, όπου είχα τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον τομέα Ανεύρεσης Χορηγιών, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω βαθύτερα την ELSA, να  συμβάλλω και εγώ στην εξέλιξή της, να την αγαπήσω και φυσικά να τη θεωρήσω αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Φέτος δεσμεύομαι από τη θέση του Ταμία να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου και με ορθολογισμό, υπευθυνότητα και συνέπεια να δημιουργήσω ένα αξιόπιστο και ικανό ταμείο, που θα είναι σε θέση να στηρίξει τις δράσεις του ELSA Thessaloniki, εξασφαλίζοντας, έτσι, την ανοδική πορεία της. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια των Ειδικών Συνεργατών αλλά και της διαρκούς συνεργασίας και επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντιπρόεδρος Marketing

Αλεξάνδρα Λαδά

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Λαδά και κατάγομαι από τη Βόρεια Εύβοια. Είμαι 20 χρονών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα μου βήματα ως μέλος της ELSA Thessaloniki έγιναν στα μέσα του πρώτου έτους της φοιτητικής μου ζωής, κατά τη διάρκεια του οποίου παρακολούθησα πληθώρα δράσεων του σωματείου, ενώ τον Αύγουστο του 2018 αποτέλεσα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Supporting Area Meeting που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας κατανοήσει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του σωματείου, το όραμα και τις στοχεύσεις του, το περασμένο έτος διεκδίκησα τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον Τομέα του Marketing από την οποία απέκτησα ικανότητες επαγγελματικές, κοινωνικές αλλά και προσωπικές. Τη φετινή χρονιά έχω την τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος για το Marketing, συνεχίζοντας να συνεισφέρω στον οργανισμό μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου.

Aντιλαμβανόμενη το βαθμό ευθύνης, κύριο μέλημά μου θα αποτελέσει η διατήρηση αλλά και η εξέλιξη του τρόπου ανάδειξης των δράσεων του σωματείου, η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών της ELSA Thessaloniki αλλά και η παραγωγική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κίνητρό μου, αυτό που η ELSA Thessaloniki με έκανε να πιστέψω: έχοντας δίπλα σου ευχάριστους ανθρώπους, με μεράκι και προσήλωση σε αυτό που επιτελούν, όσα φαντάζουν δύσβατα, γίνονται τα μονοπάτια για τους πιο όμορφους προορισμούς!

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Αλέξανδρος Κουνιατσιώτης

Ονομάζομαι Κουνιατσιώτης Αλέξανδρος , είμαι 20 χρόνων και κατάγομαι από την Λάρισα. Την εφετινή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , ενώ παράλληλα , έχω τη χαρά να καταλαμβάνω τη θέση του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στο σωματείο της ELSA Thessaloniki.

Από το πρώτο , κιόλας , έτος  ήρθα σε επαφή με τον νομικό οργανισμό της ELSA , συμμετέχοντας ως μέλος σε πλήθος δράσεων του , με αποκορύφωμα την παρουσία μου στην οργανωτική επιτροπή του SAM , τον Αύγουστο του 2018. Την επόμενη χρονιά , υπηρέτησα το σωματείο με μεγαλύτερη εγγύτητα , διατελώντας ειδικός συνεργάτης Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων , μια θέση που μου απέδειξε πως η έρευνα και η ενασχόληση με το νομικό αντικείμενο είναι πολύπλευρη και έχει σημαντικές προεκτάσεις. Η τριβή με τον τομέα αλλά και η συνεισφορά στην οργάνωση αξιοσημείωτων πρότζεκτ ( SELS/IPM ) συνέβαλε ώστε να εστερνιστώ τις ιδρυτικές αρχές και αξίες του οργανισμού , τις οποίες σκοπεύω να υπηρετήσω από τη θέση , πλέον , του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων.

Βασική στόχευση για την εφετινή χρονιά αποτελεί η διατήρηση της ποιότητας κατά την παραγωγή ακαδημαϊκών δράσεων και η σταδιακή εισαγωγή καινοτομιών και βελτιώσεων. Έρεισμα κάθε προσπάθειας οφείλει να αποτελεί η συνειδητοποίηση πως ο τομέας καθοδηγεί τους φοιτητές στη νομική πραγματικότητα, παρέχει ,δηλαδή, μέσα από τις δράσεις του ευκαιρίες ουσιαστικής τριβής με το νομικό αντικείμενο. Είναι , λοιπόν , αταλάντευτη προϋπόθεση το να προσφέρουμε στους νέους νομικούς ό,τι δε τους προσφέρεται ακαδημαϊκά εντός της αίθουσας , μια προϋπόθεση που με αρμονική συνεργασία και διάθεση για δουλειά καθίσταται επιτεύξιμη.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Βικτωρία Κωνσταντινίδου

Ονομάζομαι Κωνσταντινίδου Βικτωρία και είμαι 21 χρόνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου πλέον διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής.

Η ELSA εντάχθηκε ουσιαστικά στη ζωή μου με μια ακαδημαϊκή επίσκεψη στη Χάγη, την άνοιξη του 2018, ενώ από την επιλογή μου ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα σεμιναρίων και συνεδρίων το φθινόπωρο του ίδιου έτους, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Τρεις οργανωτικές εμπειρίες διεθνών συνεδρίων, επιμέλεια πολλών σεμιναρίων και ημερίδων καθώς και άγνωστοι που έγιναν φίλοι, υπήρξαν αρκετά για να με πείσουν να συνεχίσω το ταξίδι μου στον οργανισμό αυτό, θέτοντας υποψηφιότητα για την θέση της αντιπροέδρου σεμιναρίων και συνεδρίων.

Έχοντας πλέον αναλάβει τα καθήκοντα μου και βάζοντας πάντα υψηλούς στόχους, δεσμεύομαι να προσπαθήσω να προσφέρω στο κοινό των φοιτητών της σχολής μας όσα έχει προσφέρει η ELSA σε εμένα. Με γνώμονα δράσεις  υψηλού ακαδημαϊκού περιεχομένου που αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για τον φοιτητή, είμαι έτοιμη να συνεχίσω την ήδη ανοδική πορεία του τομέα και του σωματείου και να φανώ αντάξια της παρακαταθήκης που άφησαν τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια.

Αντιπρόεδρος STEP

Μαρία Αγγελοπούλου

Ονομάζομαι Μαρία Αγγελοπούλου και είμαι 21 ετών. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσα στη Μυτιλήνη και στο Βόλο. Φοιτώ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου.

Η πορεία μου στην ELSA Thessaloniki ξεκίνησε από το πρώτο έτος, με την παρακολούθηση πληθώρας δράσεων του Σωματείου. Στο δεύτερο έτος είχα την ευκαιρία να αρθρογραφήσω στο νομικό περιοδικό “Expressis Verbis Law Journal”, να είμαι μέλος του “Hosting Group” για το Πρόγραμμα STEP, αλλά και να συμμετέχω στην Οργανωτική Επιτροπή του “Supporting Area Meeting” που διεξήχθη στην πόλη μας. Στο τρίτο έτος επιλέχθηκα ως Ειδική Συνεργάτης στον τομέα του Προγράμματος STEP, αλλά και στελέχωσα τις Οργανωτικές Επιτροπές για το “Summer School” και το “International Presidents’ Meeting”. Η φετινή χρονιά με βρίσκει στη θέση της Αντιπροέδρου για το Πρόγραμμα STEP.

Η συμμετοχή μου στο “Hosting Group” αλλά και η μετέπειτα ενασχόληση μου με το STEP από τη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας συνετέλεσαν στο να εντρυφήσω στον εν λόγω τομέα αλλά και να τον αγαπήσω βαθιά. Γι’ αυτό και στόχος μου είναι να διατηρήσω τις άριστες πρακτικές που ακολούθησαν οι προκάτοχοί μου, αλλά και να τις εξελίξω, έτσι ώστε το Πρόγραμμα STEP να γίνει γνωστό σε κάθε φοιτητή νομικής της πόλης μας, αλλά και να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει ως μία ανταγωνιστική πρακτική στο νομικό κόσμο. Τέλος, σκοπός μου είναι μέσα από τη θέση μου αυτή, να συμβάλω στο δίκτυο εν γένει και να αλληλεπιδράσω με φοιτητές με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα.

Ειδικοί Συνεργάτες