Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Ευαγγελία Παπαδάτου

Ονομάζομαι Ευαγγελία Παπαδάτου, είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, έχω τη χαρά και την τιμή να διατελώ Πρόεδρος της ELSA Thessaloniki.
Η πορεία μου στην ELSA ξεκίνησε, ομολογουμένως, κάπως βιαστικά στις αρχές του δεύτερου έτους, όταν, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπλοκή μου στον οργανισμό, επιλέχθηκα ως Ειδική Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων. Αυτό που τότε δεν είχα καταλάβει αλλά δεν άργησα να αντιληφθώ είναι πως η ELSA είναι πολύ περισσότερα από μια απλή φοιτητική ομάδα: είναι ένα σύνολο ανθρώπων που, με οδηγό ένα κοινό όραμα, καταβάλλουν ειλικρινή προσπάθεια να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους και να αφήσουν κάποιο impact σε αυτόν. Αυτός ο τρόπος δράσης του οργανισμού και των ανθρώπων του ήταν που με ενέπνευσε και αύξησε και το δικό μου πάθος για τον οργανισμό.
Στόχος μου, λοιπόν, για τη φετινή χρόνια είναι η ELSA Thessaloniki να παραμείνει στο προσκήνιο του ακαδημαϊκού κόσμου, μέσω της διενέργειας υψηλών ποιοτικά δράσεων, αλλά και να επεκτείνει την επιρροή της στην κοινωνία των πολιτών, δια της διατήρησης των υπαρχουσών και σύναψης νέων συνεργασιών.
Η καινοτομία, όσον αφορά τις ιδέες, και, κυρίως, η εσωτερική συνεργασία του δικτύου είναι τα κλειδιά για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Προπάντων, όμως, στόχος μου είναι να ανταποδώσω στον οργανισμό, που μου έχει προσφέρει τόσα πολλά, και να καταφέρω να εμπνεύσω, όπως εμπνεύστηκα κι εγώ.

Γενική Γραμματέας

Μαρία Κιοσσέ

Ονομάζομαι Μαρία Κιοσσέ, είμαι 20 ετών και κατάγομαι από τη Ξάνθη. Φέτος, διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου, ενώ ταυτόχρονα έχω τη χαρά και τη τιμή να διατελώ Γενική Γραμματέας της ELSA Thessaloniki.
Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε στο 1ο έτος των σπουδών μου, όταν από περιέργεια να γνωρίσω περισσότερο τη Σχολή και τις φοιτητικές της ομάδες, συμμετείχα σε διάφορες δράσεις του Σωματείου. Η έντονη κινητοποίηση του οργανισμού πάνω σε νομικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς και ο ζήλος και η φλόγα που έβλεπα στους ανθρώπους της ELSA, ήταν αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και με ώθησαν, στο 2ο έτος των σπουδών μου, να γίνω Ειδική Συνεργάτιδα στο Τομέα της Εσωτερικής Διαχείρισης και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Μέσα από αυτή τη θέση, γνώρισα καλύτερα τη λειτουργία του Σωματείου και τους ανθρώπους του και κυρίως αποφάσισα πως θέλω να ανταποδώσω στον Οργανισμό τα όσα μου προσέφερε, συμβάλλοντας και εγώ, με τη σειρά μου στην εξέλιξή του, μέσα από τη θέση της Γενικής Γραμματέα.
Έτσι, στόχος μου για τη φετινή χρονιά είναι να διασφαλίσω την εύρυθμη και ακώλυτη εσωτερική λειτουργία του σωματείου, τη συχνή και άμεση επικοινωνία με τα μέλη, καθώς και την πλήρη και έγκυρη ενημέρωσή τους. Ακόμα, σκοπεύω να δώσω μεγάλη βαρύτητα στο Ανθρώπινο Δυναμικό και συγκεκριμένα να επιδιώξω, με τη βοήθεια της ομάδας μου, τη προσέλκυση νέων μελών, την ανάπτυξη διαφόρων δεξιοτήτων τόσο των νέων όσο και των ήδη υπαρχόντων μελών και την αξιοποίηση της γνώμης και των ιδεών τους.
Γιατί, ας μη ξεχνάμε πως πίσω από κάθε δράση της ELSA, βρίσκονται οι άνθρωποι της, αυτοί που δεν σταματούν να συμμετέχουν, να δημιουργούν και να προσπαθούν αδιάκοπα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς αυτούς, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Ταμίας

Έλενα Κύργια

Ονομάζομαι Έλενα Κύργια, είμαι 20 ετών και κατάγομαι από τα Τρίκαλα. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρόνια διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Ταμίας της ELSA Thessaloniki.
Η πορεία μου στον Οργανισμό ξεκίνησε μόλις στο 1ο έτος των σπουδών μου, όταν μετά την ενεργό συμμετοχή μου σε πληθώρα δράσεων του δικτύου επιλέχθηκα ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 6ου SELS της ELSA Thessaloniki, στελεχώνοντας την ομάδα του Fundraising. Επρόκειτο, ωστόσο, μόνο για την αφορμή της συστηματικότερης ενασχόλησης μου με τον Οργανισμό, δεδομένου ότι το 2ο έτος των σπουδών μου ανέλαβα τη θέση της Ειδικής Συνεργάτη Οικονομικής Διαχείρισης, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχα ως αρθρογράφος στη συγγραφή του νομικού περιοδικού Expressis Verbis Law Journal. Χάρη στη θετική εμπειρία που αποκόμισα και έχοντας πλέον γνωρίσει τον τομέα εκ των έσω διεκδίκησα και τελικά ανέλαβα τη θέση της Ταμία επιδιώκοντας να αφήσω το προσωπικό μου αποτύπωμα στην ιστορία του δικτύου.
Έχοντας ως κινητήριο δύναμη την πίστη μου στην αξίας της ομάδας, την οργανωτικότητα  και την υπευθυνότητα, επιδιώκω να εξελίξω το έργο των προκατόχων μου και με ρεαλιστικές προσδοκίες και σκληρή δουλεία να θέσω ακόμα πιο στέρεες βάσεις για τον τομέα του ταμείου. Η αστάθεια της οικονομίας σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό οπωσδήποτε δεν θέτουν πάντοτε τους χορηγούς με το μέρος μας τον καιρό που διανύουμε , ωστόσο στόχευση μου είναι η υποστήριξη των δράσεων του οργανισμού με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και αξιοπρέπεια. Προς επίτευξη του στόχου αυτού, έχει ολοκληρωθεί η σύσταση του ετήσιου προϋπολογισμού μας, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση των βιβλίων των ταμείου και η διεύρυνση της βάσης δεδομένων των χορηγών μας.
Ως εκ τούτου, δεσμεύομαι καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου να τελώ με διαφάνεια τα καθήκοντα μου, μένοντας πιστή στον όραμα του οργανισμού μας. Πρόκειται, άλλωστε, για μια προσπάθεια που θα παρέμενε ανεκπλήρωτη χωρίς την συνδρομή της ικανότατης ομάδας με την όποια έχω την τιμή να συνεργάζομαι!

Αντιπρόεδρος Marketing

Μαρία Τσόπρα

Ονομάζομαι Μαρία Τσόπρα, είμαι 21 ετών και κατάγομαι απο την Καστοριά. Φέτος διανύω το 4ο έτος των σπουδών μου στη Νομική του ΑΠΘ και παράλληλα έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Marketing της ELSA Thessaloniki.
Η επαφή μου με τον Οργανισμό ξεκίνησε στο 2ο έτος, όταν έγινα μέλος της ομάδας του Hosting Group. Οι εμπειρίες που αποκόμισα και οι άνθρωποι που γνώρισα με ώθησαν να κάνω το επόμενο βήμα και να βρεθώ στο 3ο έτος στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη Marketing. Την ίδια χρονιά αρθρογράφησα στο περιοδικό Expressis Verbis και συμμετείχα στον Εθνικό Διαγωνισμό Διαπραγμάτευσης και στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης της ELSA Greece. Έχοντας γνωρίσει τον Οργανισμό πολυπλεύρως, έθεσα την υποψηφιότητά μου και εν τέλει βρέθηκα στην θέση της Αντιπροέδρου Marketing.
Στόχοι μου για την φετινή χρονιά αποτελούν η άρτια προώθηση των δράσεων, η ενίσχυση του brand και η προσέλκυση περισσότερων συνεργατών. Σημαντική για εμένα είναι η εικόνα της ELSA, ως ένας οργανισμός φιλικός και προσιτός στους φοιτητές Νομικής, καθώς και η συνολική ανάπτυξη του Σωματείου, τοποθετώντας το δικό μου λιθαράκι σε αυτό το εγχείρημα. Η μεγαλύτερη έμπνευσή μου είναι το όραμα της ELSA «A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity» και μια φράση που άκουγα συνέχεια, όμως άργησα να κατανοήσω πλήρως : η ELSA είναι οι άνθρωποί της. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η ομάδα μου και με εμπνέουν σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Αλεξάνδρα Ζουρδούμη

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Ζουρδούμη, είμαι 21 χρονών και την φετινή χρόνια έχω την μεγάλη χαρά να διατελώ Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στην ELSA Thessaloniki.
Ήταν η ζεστή υποδοχή, το μεράκι, η όρεξη για δημιουργία και προσφορά καθώς και οι άνθρωποι του οργανισμού αυτού, που με ενέπνευσαν, πέρυσι, τέτοιο ακριβώς καιρό να κάνω την αίτηση μου για την θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας στον Τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων. Η αίτηση αυτή, αποτέλεσε και το ξεκίνημα της δικής μου ενεργής πορείας στην ELSA, ή, μάλλον, όπως θέλω να την περιγράφω, ως το ξεκίνημα ενός πολύ όμορφου ταξιδιού, γεμάτου εμπειρίες, γνώσεις, κοινωνικοποίηση, διασκέδαση. Με τα εφόδια αυτά, και γεμάτη ενέργεια να αφήσω και εγώ το δικό μου αποτύπωμα στην συλλογική αυτή προσπάθεια του Οργανισμού για ένα καλύτερο μέλλον, έκανα το επόμενο βήμα που με έφερε ακόμα πιο κοντά σε αυτόν τομέα, έναν τομέα εξωστρεφή, κοινωνικό, προσανατολισμένο στην προώθηση τόσο του ακαδημαϊκού επιπέδου όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Όραμα μου, λοιπόν, είναι να δώσω στον τομέα αυτό μια ανθρωπιστική και κοινωνική πνοή. Σε έναν κόσμο, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανάγκη για αλληλοϋποστήριξη των ανθρώπων έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας περισσότερο από ποτέ, στοχεύω στην διοργάνωση δράσεων που θα αποσκοπούν στην επαγρύπνηση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό. Παράλληλα, θα επιδιώξω την διατήρηση της υψηλής ποιότητας του ακαδημαϊκού επιπέδου των δράσεων, εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας τες, προκειμένου να δημιουργήσω ένα περιβάλλον δυναμικό και φιλόδοξο για τη συνέχεια.
Και όλα αυτά αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, καθώς έχω την ευκαιρία να τα μοιράζομαι με την ομάδα μου, ανθρώπους με χαμόγελο, ιδέες και ενθουσιασμό!

Αντιπρόεδρος Professional Development

Κωνσταντίνα Βεντίστα

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Βεντίστα, είμαι 22 ετών και τη φετινή χρονιά φέρω την ιδιαίτερη τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Professional Development στην ELSA Thessaloniki.
Η γνωριμία μου με την ELSA ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου, κατά τη διάρκεια του οποίου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πληθώρα δράσεων μέσα από τις οποίες αντιλήφθηκα το όραμα του οργανισμού αλλά και τη βαθιά μου επιθυμία να αποτελέσω κομμάτι του. Τα έτη που ακολούθησαν αποφάσισα να λάβω ενεργότερη δράση μέσα από το νομικό περιοδικό “Expressis Verbis-Law Journal” και τη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων και Professional Development στη συνέχεια. Η προηγούμενη αυτή εμπειρία, η γνωριμία με το δίκτυο και τον τρόπο λειτουργίας του εκ των έσω, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να συμβάλω κι εγώ με το δικό μου λιθαράκι στο οικοδόμημα της ELSA Thessaloniki.
Τη φετινή χρονιά όραμά μου είναι να επιστρατεύσω όλα όσα έχω διδαχθεί όλα αυτά τα χρόνια, με σκοπό τη διατήρηση της δυναμικής και του ποιοτικού επιπέδου των ELSA Traineeships αλλά και τη διοργάνωση δράσεων Professional Development διαμορφωμένες από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των φοιτητών και στοχευμένες στην πρόσκτηση εφοδίων απαραίτητων για την αγορά εργασίας.
Δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να φανώ αντάξια των απαιτήσεων του οργανισμού και των μελών του.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Απόστολος Βεκόπουλος

Ονομάζομαι Απόστολος Βεκόπουλος, είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη φετινή χρονιά έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Thessaloniki.
Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, όταν εγγράφηκα ως μέλος και είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε πολλές από τις δράσεις, μεταξύ άλλων και ως αρθρογράφος στο περιοδικό Expressis Verbis Law Journal. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισα, αλλά κυρίως οι άνθρωποι που γνώρισα στάθηκαν η αφορμή να συνεχίσω το ταξίδι μου και κατά το επόμενο έτος, αυτή τη φορά ως Ειδικός Συνεργάτης Επαγγελματικής Εξέλιξης (Professional Development). Σε όλη αυτή την πορεία απέκτησα πολλά εφόδια και δεξιότητες που με βοήθησαν να εξελιχθώ σε προσωπικό επίπεδο. Δύο χρόνια (και πολλές ευχάριστες στιγμές) αργότερα, βρίσκομαι πλέον σε έναν διαφορετικό αλλά εξίσου συναρπαστικό τομέα, τον τομέα των Σεμιναρίων και Συνεδρίων, ορμώμενος από την επιθυμία μου να ανταποδώσω στον οργανισμό όλα αυτά που τόσο απλόχερα μου προσέφερε.
Στόχος μου για τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση της ακμάζουσας δυναμικής του τομέα αλλά και η περαιτέρω αναβάθμισή του. Συγκεκριμένα, σκοπεύω να μεριμνήσω για τη διοργάνωση συνεδρίων με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και άρτιο επιστημονικό περιεχόμενο αντλούμενο από θέματα της νομικής επικαιρότητας. Παράλληλα, θα δώσω έμφαση στην ενίσχυση της διεθνικότητας και εξωστρέφειας του δικτύου, κυρίως στο πεδίο των Εκπαιδευτικών και Θεσμικών Επισκέψεων, αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των προκατόχων μου. Εξίσου ουσιώδη κρίνω όμως και την εντονότερη αλληλεπίδραση με τους υπόλοιπους τομείς, στο πλαίσιο κοινών δράσεων που θα αναδείξουν την πολύπλευρη ταυτότητα του οργανισμού.
Αναμφισβήτητα, όμως, κανένας από τους παραπάνω στόχους δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί χωρίς τη συνδρομή της ομάδας μου, την οποία είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχω πλάι μου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του όμορφου ταξιδιού.