Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Χρυσόστομος (Μάκης) Μπαρμπούνης

Ονομάζομαι Χρυσόστομος (Μάκης) Μπαρμπούνης, είμαι 22 ετών και ετοιμάζομαι να διανύσω το πέμπτο έτος των σπουδών μου στη Νομική σχολή του ΑΠΘ. Η γνωριμία μου με την ELSA Thessaloniki ξεκινάει τρία χρόνια πριν ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Summer School που διοργανώθηκε από το σωματείο. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε δράσεις του οργανισμού, την επαφή μου με τα μέλη του και τη θητεία μου ως Ειδικός Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων, αποκόμισα πλούσιες εμπειρίες εμβαθύνοντας το δεσμό μου με την ELSA Thessaloniki και τους στόχους της.

Η φετινή χρονιά με βρίσκει στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ επιδιώκοντας να συμβάλλω στην ομαλή διοικητική λειτουργία του σωματείου και των οργάνων του. Η προηγούμενη περίοδος ανέδειξε την ανάγκη να επιδιώξουμε την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των συνεργασιών μας και ταυτόχρονα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στους ανθρώπους του σωματείου μας, οι οποίοι αποτελούν και τον πιο σταθερό παράγοντα για τη διαρκή ανάπτυξη του.

Με πλάνο, αξιοποίηση των στρατηγικών στόχων του οργανισμού και διαρκή αλληλεπίδραση με τα μέλη μας να διασφαλίσουμε ότι η  ELSA Thessaloniki θα συνεχίσει να πετυχαίνει ακόμα και σε μια ιδιαίτερη περίοδο.

Γενική Γραμματέας

Δανάη Βαρνά

Ονομάζομαι Δανάη Βαρνά και είμαι 20 ετών. Κατάγομαι από τη Λάρισα, και ετοιμάζομαι να διανύσω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, θα έχω τη χαρά και την τιμή να διατελέσω Γενική Γραμματέας της ELSA Thessaloniki. 

Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε δειλά στο δεύτερο έτος των σπουδών μου, με τη συμμετοχή μου ως Αρθρογράφος στο νομικό περιοδικό “Expressis Verbis Law Journal”. Η εμπειρία αυτή αποδείχθηκε καταλυτική, επιτρέποντας μου να γνωρίσω τόσο τη δομή και τη λειτουργία του σωματείου, όσο και τους ανθρώπους, που με τα ιδανικά, την αφοσίωση, και τη διαρκή τους προσπάθεια, δίνουν πνοή στο όραμα του οργανισμού. 

Στην υλοποίηση του οράματος αυτού επιθυμώ να συνεισφέρω φέτος από τη θέση της Γενικής Γραμματέως, ανταποδίδοντας στον οργανισμό όσα μου έχει προσφέρει, και συντελώντας στην ανάπτυξη του. Με κύριους άξονες την προώθηση ενός πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας, την εργατικότητα, και την προσήλωση στις αξίες τις ELSA, θα προσπαθήσω να συνεχίσω το αξιοσημείωτο έργο των προηγούμενων Γενικών Γραμματέων, διατηρώντας την εύρυθμη εσωτερική λειτουργία του σωματείου, κι ενισχύοντας την εξωστρέφεια, με στόχο την καλύτερη δυνατή κινητοποίηση των παρόντων και νέων μελών, καθώς και των Alumni. Με το βλέμμα, λοιπόν, στραμμένο στο μέλλον, ευελπιστώ να συμβάλλω κι εγώ στη συνολική εξέλιξη του οργανισμού.

Ταμίας

Δημήτρης Δημουλιός

Ονομάζομαι Δημήτρης Δημουλιός και κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη. Είμαι 20 ετών και την φετινή χρονιά ετοιμάζομαι να διανύσω το 3ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου με την συμμετοχή σε πληθώρα δράσεων του τοπικού σωματείου. Στο δεύτερο έτος κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, βρέθηκα στην θέση του Ειδικού Συνεργάτη Ανεύρεσης Χορηγιών, συμμετέχοντας παράλληλα ως αρθρογράφος στο νομικό περιοδικό «Expressis Verbis- Law Journal». Είχα έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω εις βάθος τον οργανισμό, τις απαιτήσεις του αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί, με στόχο την εκπλήρωση ενός κοινού οράματος.

Η εμπειρία μου από την περσινή χρονιά με ώθησε να θέσω υποψηφιότητα και εν τέλει να βρεθώ στην θέση του ταμία. Η ευθύνη είναι μεγάλη, οι προκλήσεις ακόμη περισσότερες αλλά στόχος μου για εφέτος είναι όχι μόνο η διατήρηση της εξαιρετικής δουλειάς των προκατόχων μου αλλά και η διεύρυνση της εξωστρέφειας του συγκεκριμένου νευραλγικού τομέα, που επλήγη ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, πάντα φυσικά σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και την ομάδα των ειδικών συνεργατών.

Έχοντας ως κατευθυντήριες λοιπόν την διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την καλή διάθεση πάμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. 

Αντιπρόεδρος Marketing

Θεοδώρα Χατζησολωμού

Ονομάζομαι Θεοδώρα Χατζησολωμού και κατάγομαι από την Κύπρο. Είμαι 21 ετών και φέτος θα διανύσω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στη θέση της Αντιπροέδρου Marketing για την ELSA Thessaloniki.

Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με την ELSA ήταν στο πρώτο έτος των φοιτητικών μου χρόνων, παρακολουθώντας δράσεις και όντας μέλος του Οργανισμού, ενώ την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά διετέλεσα Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα του Marketing. Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο να έρθω σε στενή επαφή με το όραμα του σωματείου, επιθυμώντας την ενίσχυσή του με τα δημιουργικά μέσα που προσφέρει το Marketing, καθώς αυτό λειτουργεί ως βασικός υποστηρικτικός πυλώνας των υπόλοιπων τομέων επιτρέποντας την ανάδειξη της ποιότητας των δράσεων που προσφέρονται από την ELSA Thessaloniki.

Γεμάτη όρεξη και δημιουργικότητα για τη φετινή χρονιά, στοχεύω στην ανάδειξη και προώθηση του Σωματείου μας με άμεσο και προσιτό τρόπο, προσφέροντας έτσι σε κάθε ενδιαφερόμενο άτομο τη δυνατότητα να γνωρίσει και να αλληλεπιδράσει με την ELSA όχι μόνο ως σωματείο φοιτητών και φοιτητριών νομικής, αλλά ως μοναδική εμπειρία.  

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Θεοδώρα Φεσατίδου

Ονομάζομαι Θεοδώρα Φεσατίδου, είμαι 20 ετών και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Τη χρονιά που μας πέρασε ήμουν δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ. Η χρονιά αυτή που μπορώ να πω πως έληξε για εμένα με τον πιο όμορφο τρόπο – με την κατάκτηση ενός προσωπικού μου στόχου – την εκλογή μου ως Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Thessaloniki για τη θητεία 2021/2022. 

Το ταξίδι μου με την ELSA Thessaloniki με βρήκε, ως πρωτοετή φοιτήτρια της σχολής, γεμάτη πάθος και ανυπομονησία να ασχοληθώ με φλέγοντα κοινωνικά και νομικά ζητήματα, να δραστηριοποιηθώ στην τοπική μου κοινωνία και να επηρεάσω τον κόσμο γύρω μου. Η συμμετοχή μου στην ομάδα του Hosting Group του τομέα του STEP μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω την πολυπολιτισμικότητα και διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει το Σωματείο μας. Παράλληλα, η στενή επαφή μου με τον Τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων υπό διάφορους ρόλους, αλλά κυρίως υπό αυτού της Ειδικούς Συνεργάτιδας, ήταν καταλυτική για να συνειδητοποιήσω πως οι αξίες που αντιπροσωπεύουν την ELSA βρίσκονται σε αρμονία με τις προσωπικές μου αρχές.

Για την επερχόμενη χρονιά στοχεύω στο να προσδώσω μία επιπλέον κοινωνική και ανθρωπιστική πτυχή στον Τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, διατηρώντας φυσικά το υψηλό ακαδημαϊκό και ποιοτικό υπόβαθρό του. Σκοπεύω να διοργανώσω καινούργιους Διαγωνισμούς νομικού περιεχομένου, εξελίσσοντας και εμπλουτίζοντας παράλληλα τις κύριες δράσεις του Τομέα. Δεσμεύομαι να υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα ιδανικά του Οργανισμού μας και να προωθήσω το κοινωνικό μας πρόσημο, ώστε σταδιακά η ELSA Thessaloniki να αποκτήσει ένα ενεργό ρόλο στο τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Μαρία Καρατζιά

Ονομάζομαι Μαρία Καρατζιά, είμαι 20 χρονών και ετοιμάζομαι να διανύσω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά θα έχω την τιμή να διατελέσω Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Thessaloniki.

Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου, όταν άρχισα να έρχομαι σε επαφή με τις διάφορες δράσεις του σωματείου. Στη διάρκεια του 2ου έτους είχα τη χαρά να ασχοληθώ με τον οργανισμό εντονότερα και συστηματικότερα, καθώς επιλέχθηκα στη θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας Σεμιναρίων και Συνεδρίων, ενώ παράλληλα αποτέλεσα μέρος του νομικού περιοδικού της ELSA Thessaloniki Expressis Verbis ως αρθρογράφος. Η καθημερινή μου επαφή με το σωματείο μου προσέφερε πολύ περισσότερα απ’ ό, τι προσδοκούσα και συνέβαλλε στο να γνωρίσω με τον αρτιότερο τρόπο τόσο το ίδιο το σωματείο όσο και τον Τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων, τη φύση και τις ιδιαιτερότητές του.

Φέτος από τη θέση της Αντιπροέδρου Σεμιναρίων και Συνεδρίων νιώθω γεμάτη όρεξη και μεράκι να εργαστώ για τη διατήρηση της ποιότητας των δράσεων στο ίδιο υψηλό επίπεδο, καθώς και για την εξέλιξή τους. Θα μου δοθεί, λοιπόν, η δυνατότητα να συνεισφέρω με τη δράση μου στην πορεία του οργανισμού, στην επαφή και γνωριμία των μελών με αυτόν, καθώς και στην προαγωγή του οράματος της ELSA και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αντιπρόεδρος STEP

Κατερίνα Ζάραγκα

Ονομάζομαι Κατερίνα Ζάραγκα, είμαι 21 ετών, κατάγομαι από την Αθήνα και φέτος διανύω το 3ο έτος σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η επαφή μου με την ΕLSA Thessaloniki ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου στη Νομική, κατά τη διάρκεια του οποίου παρακολούθησα πλήθος δράσεων του Οργανισμού, μέσω των οποίων συνειδητοποίησα ότι επιθυμούσα να ασχοληθώ ακόμη πιο ενεργά και δραστήρια με αυτόν. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρόνια είχα την χαρά και την τιμή να διατελέσω Ειδική Συνεργάτης στον τομέα του STEP, μέσω του οποίου όχι μόνο κέρδισα πολλές γνώσεις και όμορφες εμπειρίες, αλλά κατάφερα και να γνωρίσω κάθε πτυχή του Οργανισμού. 

Αυτή τη χρόνια, από τη θέση της Αντιπροέδρου STEP στόχος μου είναι η σφαιρική εξέλιξη του τομέα, με τη διατήρηση των θέσεων πρακτικής άσκησης που είχαν εξασφαλιστεί από τους προκατόχους μου, αλλά και με τη δημιουργία νέων. Επιπλέον, δεσμεύομαι να γνωρίσουν ακόμη περισσότεροι φοιτητές το πρόγραμμα του τομέα, καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους, διότι «Η ELSA είναι οι άνθρωποι της». Ταυτόχρονα όμως,  θα δοθεί μεγάλη έμφαση και στη διοργάνωση εκδηλώσεων σχετικά με την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία των μελών μας. Ελπίζω όλοι οι στόχοι να επιτευχθούν τη φετινή χρόνια με πολλή αισιοδοξία και όρεξη, ευρισκόμεν@ ολ@ ξανά από κοντά.