Υπαγωγή

Σχετικά με την Υπαγωγή

Η Υπαγωγή είναι το Φοιτητικό Επιστημονικό Νομικό Περιοδικό της ELSA Komotini και συνιστά το κατ’ εξοχήν δείγμα επιστημονικού έργου του σωματείου. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Σκοπός του είναι να διαδώσει τις πρώτες νομικές σκέψεις ενός φοιτητή της Νομικής, να τον εισαγάγει και να τον εξοικειώσει με τη συγγραφή αλλά και τη δημοσίευση νομικών κειμένων και να προωθήσει την νεανική άποψη στην ελληνική νομική πραγματικότητα.

Από θεωρητικές εργασίες έως και αναλύσεις επίκαιρων ζητημάτων και σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων, το περιοδικό επιδεικνύει πλούτο νομικών προβληματισμών σε όλους τους ορίζοντες της νομικής επιστήμης. Μολονότι τα κείμενα που φιλοξενούνται προέρχονται αποκλειστικά από φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς), εντούτοις διέπονται αυστηρά από τους κανόνες επιστημονικής μεθοδολογίας και δεοντολογίας. Στόχος μας κάθε φορά είναι να αποδίδουμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. (Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. στην ενότητα «Πρόσκληση Συγγραφής Εργασιών»).

Στο Περιοδικό αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε τη σημασία και τη συμβολή ορισμένων νομικών, που με το έργο τους προώθησαν και εξέλιξαν τη νομική σκέψη στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό, κάθε τεύχος της Υπαγωγής θα είναι αφιερωμένο σε έναν μεγάλο απελθόντα Έλληνα νομικό, φέροντας το όνομά του και φιλοξενώντας ένα κείμενο που θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του. Το περιοδικό εκδίδεται τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή. Εκδίδονται 2 τεύχη ανά έτος, ένα τον Νοέμβριο και ένα τον Απρίλιο.

Η επιμέλεια των κειμένων γίνεται από τη Συντακτική Ομάδα, που στελεχώνεται από έμπειρα μέλη της ELSA Komotini. Το έργο της Συντακτικής Ομάδας και εν γένει την πρόοδο του περιοδικού διευθύνει ο Αρχισυντάκτης (Για περισσότερες πληροφορίες, βλ στην ενότητα «Η Συντακτική Ομάδα»).

Νέο τεύχος

Η συντακτική ομάδα

Αρχισυντάκτης
Πεφτίνας Αθανάσιος

Συντακτική Ομάδα
Βούκουνας Στυλιανός
Γιαλούρη Κωνσταντίνα – Ηλιάνα
Καμπέρος Χρήστος
Καραγιάννης Δημήτριος
Καράντζιος Γεώργιος
Λιαπάτη Δάφνη
Μητροπούλου Λυγερή – Μαρία

Η συντακτική ομάδα στελεχώνεται από φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εργάζονται στην επιμέλεια των άρθρων που κατατίθενται από τους αρθρογράφους του περιοδικού σε επίπεδο τόσο γλωσσολογικό και μορφολογικό αλλά και σε επίπεδο διασταύρωσης των παρεχόμενων στοιχείων και δεδομένων που παρατίθενται αλλά και σε επίπεδο λογικής συνάφειας, συνοχής κειμένου και συλλογιστικής διάρθρωσης.

Προηγούμενα Τεύχη

Πρόσκληση Συγγραφής Εργασιών

Πρόσκληση Συγγραφής Εργασιών

Η Συντακτική Ομάδα της Υπαγωγής σας προσκαλεί να συγγράψετε και υποβάλετε τις δικές σας εργασίες για να δημοσιευτούν στο περιοδικό μας.

Εργασία μπορεί να αποστείλει κάθε φοιτητής (προπτυχιακός/ μεταπτυχιακός/ διδακτορικός) που είναι τακτικό και ταμειακά ενήμερο μέλος της ELSA Komotini.

Καλωσορίζουμε εργασίες τριών κατηγοριών:

  • Άρθρα: Εργασίες στις οποίες αναπτύσσεται ένα επίκαιρο θέμα όπου ο συγγραφέας αφορμώμενος από ένα πρόσφατο γεγονός αναδεικνύει τη νομική του διάσταση και αναλύει τους προβληματισμούς που θέτει.. Η έκτασή τους κυμαίνεται από 2.500 έως και 4.000 λέξεις.
  • Σχολιασμοί Δικαστικών Αποφάσεων: Εργασίες στις οποίες επιχειρείται αφενός η εν περιλήψει παράθεση της δικαστικής απόφασης, αφετέρου η ανάδειξη της διάστασης με τη νομική θεωρία ή έτερη νομολογία. Η έκτασή τους κυμαίνεται από 2.500 έως και 3.500 λέξεις.
  • Μελέτες: Θεωρητικές εργασίες με αντικείμενο την ανάλυση διαχρονικών και κλασικών νομικών ζητημάτων. Ο συγγραφέας μιας μελέτης έχει ως αποστολή να παρουσιάσει το σύνολο των κρίσιμων απόψεων της νομολογίας και της θεωρίας, ώστε να εκθέσει μια πλήρη προσέγγιση του θέματος, σχηματίζοντας παράλληλα και τη δική του θέση. Η έκταση τους κυμαίνεται από 3000 έως και 6000 λέξεις.

Σε κάθε εργασία, το Περιοδικό σας παροτρύνει θερμά να διατυπώσετε τις δικές σας θέσεις και να επιχειρήσετε να προτείνετε τις δικές σας λύσεις στα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθείτε. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δούμε τις προσωπικές σας, έστω και αφετηριακές σκέψεις, είτε σε επίπεδο προβληματισμού, είτε σε επίπεδο προτάσεων.

Σχετικά με ποια μορφή και μεθοδολογία θα γράψετε τις εργασίες σας, αλλά και για εν γένει αναλυτικότερες πληροφορίες, ενημερωθείτε από το αρχείο «Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών».

Εντός μίας εβδομάδας λαμβάνετε απάντηση για το αν το κείμενό σας έχει γίνει δεκτό ή σας αναπαραπέμπεται ώστε να προβείτε στις διορθώσεις που σας επισημαίνονται.

Η διορία αποστολής εργασιών για το 2ο Τεύχος είναι το αργότερο στις 5/3/2017.

Η Συντακτική Ομάδα είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική απορία ή παρατήρηση!