Υπαγωγή

Σχετικά με την Υπαγωγή

Η Υπαγωγή είναι το Φοιτητικό Επιστημονικό Νομικό Περιοδικό της ELSA Komotini και συνιστά το κατ’ εξοχήν δείγμα επιστημονικού έργου του σωματείου. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Σκοπός του είναι να διαδώσει τις πρώτες νομικές σκέψεις ενός φοιτητή της Νομικής, να τον εισαγάγει και να τον εξοικειώσει με τη συγγραφή αλλά και τη δημοσίευση νομικών κειμένων και να προωθήσει την νεανική άποψη στην ελληνική νομική πραγματικότητα.

Από θεωρητικές εργασίες έως και αναλύσεις επίκαιρων ζητημάτων και σχολιασμό δικαστικών αποφάσεων, το περιοδικό επιδεικνύει πλούτο νομικών προβληματισμών σε όλους τους ορίζοντες της νομικής επιστήμης. Μολονότι τα κείμενα που φιλοξενούνται προέρχονται αποκλειστικά από φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς), εντούτοις διέπονται αυστηρά από τους κανόνες επιστημονικής μεθοδολογίας και δεοντολογίας. Στόχος μας κάθε φορά είναι να αποδίδουμε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. (Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. στην ενότητα «Πρόσκληση Συγγραφής Εργασιών»).

Στο Περιοδικό αντιλαμβανόμαστε και αναγνωρίζουμε τη σημασία και τη συμβολή ορισμένων νομικών, που με το έργο τους προώθησαν και εξέλιξαν τη νομική σκέψη στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό, κάθε τεύχος της Υπαγωγής θα είναι αφιερωμένο σε έναν μεγάλο απελθόντα Έλληνα νομικό, φέροντας το όνομά του και φιλοξενώντας ένα κείμενο που θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του. Το περιοδικό εκδίδεται τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή. Εκδίδονται 2 τεύχη ανά έτος, ένα τον Νοέμβριο και ένα τον Απρίλιο.

Η επιμέλεια των κειμένων γίνεται από τη Συντακτική Ομάδα, που στελεχώνεται από έμπειρα μέλη της ELSA Komotini. Το έργο της Συντακτικής Ομάδας και εν γένει την πρόοδο του περιοδικού διευθύνει ο Αρχισυντάκτης (Για περισσότερες πληροφορίες, βλ στην ενότητα «Η Συντακτική Ομάδα»).

Η συντακτική ομάδα

Διευθυντής
Γεώργιος Καράντζιος
Διευθύντρια Σύνταξης(Αρχισυντάκτρια)
Στυλιανή Ηλιάδου
Εκδότης
Δημήτριος Παπαναγιώτου
Συντακτική Επιτροπή 
Κωνσταντίνος Ασλανίδης
Ευθαλία Δόλκα
Απόστολος Κωνσταντινίδης
Νικηφόρος Μπλεμένος
Αναστασία Παπαδημητρίου
Δημήτριος Παπαναγιώτου
Προκόπης Παναγόπουλος
Βασίλης Τούλης

Βρείτε μας εδώ: