Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Αλίκη Παπαδοπούλου

Ονομάζομαι Αλίκη Παπαδοπούλου και είμαι 20 ετών. Κατάγομαι από την Καβάλα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια περνάω τον περισσότερο χρόνο μου στην Κομοτηνή, όπου και σπουδάζω. Φέτος πρόκειται να διανύσω το τρίτο έτος των ακαδημαϊκών μου σπουδών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η γνωριμία μου με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Κομοτηνής (ELSA Komotini) ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν έγινα μέλος της ΕLSA Komotini. Η ιδέα του «δίκαιου κόσμου στον οποίο υπάρχει σεβασμός, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτιστική πολυμορφία », με έκαναν να θέλω να συνεισφέρω στους ιδρυτικούς στόχους της ELSA. Το επόμενο έτος διετέλεσα Ειδική Συνεργάτης στον Τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων(2015-2016).

Έχοντας τιμή να εκλεγώ ως Πρόεδρος της ΕLSA Κοmotini, στόχους μου αποτελούν φέτος η αποτελεσματική συνεργασία των μελών του Δ.Σ, η διατήρηση και αναζήτηση νέων συνεργασιών για το τοπικό μας σωματείο, η ενεργοποίηση περισσότερων μελών στις δράσεις μας, καθώς επίσης και η ποιοτική βελτίωση και εμβάθυνση των δραστηριοτήτων μας.

Γενικός Γραμματέας

Νίκος Γκαρούτσος

Ονομάζομαι Νίκος Γκαρούτσος και έχω την χαρά να είμαι Γενικός Γραμματέας της ELSA Komotini για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Είμαι είκοσι ετών, κατάγομαι από την Αθήνα και διανύω το τρίτο ακαδημαϊκό έτος των σπουδών μου. Αποτελώ μέλος της ELSA Komotini από το 2015. Οι ενδιαφέρουσες ακαδημαϊκές δράσεις, οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες αλλά και τα ενδιαφέροντα προγράμματα αποτέλεσαν προσωπικό κίνητρο
για να συμμετάσχω ενεργά.

Μέσω της Γενικής Γραμματείας αλληλεπιδρούμε με τα μέλη, ενημερώνοντας τα και βοηθώντας τα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το σωματείο. Είναι σημαντικό για εμάς να βελτιώνουμε συνεχώς τις εσωτερικές διαδικασίες και να διευκολύνουμε τόσο τα μέλη, όσο και τους υπολοίπους τομείς στο έργο τους. Βασικός στόχος μας, φέτος, αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των μέσων λειτουργίας και επεξεργασίας των αιτημάτων καθώς και βασικές αλλαγές που θα διευκολύνουν το τομέα στη ταχύτερη αλληλεπίδραση με τα μέλη.

Ταμίας

Κατερίνα Χαλκά

Ονομάζομαι Κατερίνα Χαλκά, είμαι 20 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την ELSA την γνώρισα στο πρώτο έτος των σπουδών μου. Παρόλα αυτά ασχολήθηκα εντονότερα στο 2ο έτος που είχα την τύχη να συμμετάσχω στην Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Χειμερινού Νομικού Σχολείου με θέμα “ Περιβαλλοντικό κι Ενεργειακό Δίκαιο” (Winter Law School) και στην Ομάδα Νομικής Έρευνας (LRG). Συνειδητοποιώντας και εκτιμώντας την πολύ καλή δουλεία που πραγματοποιείται από το Σωματείο θέλησα κι εγώ να αναλάβω μία πιο υπεύθυνη θέση και έτσι προέκυψε η θέση μου ως Ειδικού Συνεργάτη στην Γενική Γραμματεία του Σωματείου για το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Φέτος θα έχω την τιμή και τη χαρά να συγκαταλέγομαι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ELSA Komotini, στην θέση του Ταμία. Πρόκειται για έναν υποστηρικτικό τομέα ο οποίος συμπληρώνει κι ολοκληρώνει τις δράσεις των κυρίων.

Βασικός στόχος για την χρονιά 2017-2018 είναι να δοθεί έμφαση στην εξεύρεση νέων οικονομικών πόρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις του Σωματείου. Όραμά μου είναι να καταφέρουμε με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να προάγουμε τόσο τον τομέα του Ταμία όσο και την ELSA Komotini.

Αντιπρόεδρος Marketing

Δανάη Λαδέα

Ονομάζομαι Δανάη Λαδέα , είμαι 20 ετών και φοιτώ στο 3ο έτος στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Φέτος έχω τη χαρά και την τιμή να διατελώ Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στην ELSA Komotini. Η ενασχόληση μου με το σωματείο ξεκίνησε από το πρώτο έτος ,αρχικά με την παρακολούθηση εκδηλώσεων και στη συνέχεια έγινε πιο ενεργή στο δεύτερο έτος με την ανάληψη της θέσης του Ειδικού Συνεργάτη στον τομέα του Μάρκετινγκ αλλά και με τη συμμετοχή μου στην Οργανωτική Επιτροπή του Summer School της ELSA Greece ,το περασμένο καλοκαίρι , με θέμα Maritime Law , Safety and Security.

Ο τομέας του Μάρκετινγκ είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του σωματείου που υποστηρίζει και συνεπικουρεί τους υπόλοιπους τομείς με την ανεύρεση χορηγιών αλλά και την προώθηση των εκδηλώσεων και γενικότερα του σωματείου.

Προσωπικά, δεσμεύομαι να εκτελέσω τα καθήκοντα μου με επιμονή, υπομονή, αρτιότητα και άσβεστη εργατικότητα.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του σωματείου και η ένταξη όλο και περισσότερων μελών σε αυτό που εμείς πλέον αποκαλούμε ELSA Family !! Βρες και συ το ELSA spirit σου !!

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Στυλιανός Βούκουνας

Ονομάζομαι Στυλιανός Βούκουνας, είμαι 20 ετών και το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα έχω την τιμή να θητεύσω ως Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων. Μεγάλωσα στην Χίο και κατά το έτος αυτό θα διανύσω το 3ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου μέσω των σεμιναρίων, των εκδηλώσεων και όλων των δράσεων που διοργάνωσε. Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 διετέλεσα μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Νομικού Περιοδικού της ELSA Komotini ‘’Υπαγωγή’’. Πέραν της ενασχόλησης μου με την ELSA , είμαι μέλος του Ρητορικού Ομίλου Κομοτηνής.

Ο τομέας Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων έχει δύο βασικά στοιχεία: την δημιουργικότητα και την καινοτομία. Με οδηγό, λοιπόν, τις αρχές και τις αξίες της ELSA ευελπιστώ από την θέση μου να υλοποιήσω δράσεις που θα βοηθήσουν τα μέλη του Σωματείου μας να γνωρίσουν την Νομική στην πράξη και να καινοτομήσουν.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Κατερίνα Μπικιώτη

Ονομάζομαι Κατερίνα Μπικιώτη και είμαι 20 ετών. Βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και από την 1η Αυγούστου του 2017 κατέχω την θέση της Αντιπροέδρου Σεμιναρίων και Συνεδρίων στην ELSA Komotini. Στην ELSA πήρα μέρος γιατί με ενθουσίασε η ιδέα πως νέοι άνθρωποι, με την κοινή τους αγάπη για την νομική επιστήμη, μπορούν να συνδράμουν στην διοργάνωση εκδηλώσεων με τις οποίες προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Στον ελεύθερό μου χρόνο συνηθίζω να βρίσκομαι με τους φίλους μου και να ψάχνω προορισμούς τους οποίους επιθυμώ να επισκεφτώ, μιας και λατρεύω να ταξιδεύω. Το σύνθημα της ζωής μου « Η απόσταση ανάμεσα στα όνειρα και στην πραγματικότητα ονομάζεται δράση!»

Αντιπρόεδρος STEP

Χρύσα Κακουλαντωνάκη

Ονομάζομαι Χρύσα Κακουλαντωνάκη, και βρίσκομαι στο τρίτο χρόνο των σπουδών μου στη Νομική Σχολή ΔΠΘ. Η ενασχόληση μου με την ELSA (European Law Students Association) ξεκίνησε ήδη από τον πρώτο χρόνο φοίτησης στο πανεπιστήμιο, όταν παρευρέθηκα σε αρκετές εκδηλώσεις και σεμινάρια του σωματείου. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η καλή λειτουργία του σωματείου και το υψηλό επίπεδο όλων των παρεχόμενων προγραμμάτων, όπως οι εικονικές δίκες, τα summer schools και το STEP.

Όντας ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τις δραστηριότητες και ευκαιρίες της ELSA, αποφάσισα να συμμετάσχω ως Director στο τομέα του Step. Έχοντας ολοκληρώσει ένα χρόνο σε αυτή τη θέση, οι εμπειρίες που απέκτησα, οι γνώσεις που έλαβα, οι επαφές και οι συνεργασίες που έκανα ήταν αξιοσημείωτες.

To STEP αποτελεί ένα πραγματικά υποσχόμενο πρόγραμμα για νέους φοιτητές, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις εξ’ αιτίας της φύσης του. Δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές να εργαστούν στο εξωτερικό, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και πολιτισμούς και παράλληλα να εξασκήσουν αυτό που αγαπούν μαθαίνοντας καινούργια πράγματα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συνεισφέρω ώστε ακόμα περισσότεροι φοιτητές να αιτηθούν στο step, ένα πρόγραμμα που πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά να προσφέρει.

Ειδικοί Συνεργάτες