Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Γιώργος Παλαμιδάς

Ονομάζομαι Παλαμιδάς Γιώργος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και φέτος διανύοντας το 4ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έχω την τιμή να διατελώ Πρόεδρος της ELSA Komotini.

Εκκινώντας στο πρώτο έτος από τα σεμινάρια και τα συνέδρια του τοπικού Σωματείου και συνεχίζοντας με την συμμετοχή μου στο -κρίσιμο για την πορεία μου στο δίκτυο- Summer ELSA Law School στην Μάλτα, πέρασα από πολλές θέσεις Οργανωτικών Επιτροπών και εργάστηκα στον τομέα του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου ως Ειδικός Συνεργάτης. Όλο αυτό το διάστημα, γνώρισα πολύπλευρα την ELSA, αγάπησα το Όραμα και τους ανθρώπους της, ξεχώρισα την σημαντική συμβολή που αυτή έχει στα εφόδια και την διαμόρφωση κάθε νέου νομικού, βλέποντας και ο ίδιος πόσο διαφορετικός θα ήμουν χωρίς την ELSA Komotini και τους δρόμους που αυτή μου άνοιξε.

Την ημέρα που τα μέλη με εμπιστεύτηκαν για την θέση του Προέδρου ανέλαβα την ευθύνη να παραδώσω μια ELSA Komotini μεγαλύτερη, οικονομικά εύρωστη, με στρατηγικούς συνεργάτες, που να χαίρει εκτίμησης εντός του εθνικού δικτύου, να αποτελεί ένα από τα γνωστότερα διεθνώς τοπικά σωματεία, αλλά κυρίως που να έχει καταστεί αναπόσπαστο και αντιπροσωπευτικό μέρος της Νομικής ΔΠΘ. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο, οι παραπάνω στόχοι έχουν τεθεί στο επίκεντρο της καθημερινότητας εμού και των 6 ξεχωριστών αντιπροέδρων που μαζί φέτος θα εργαστούμε για το μέλλον της ELSA Komotini, των μελών και των φίλων του Σωματείου.

Γενικός Γραμματέας

Σοφία Σδράλη

Ονομάζομαι Καλυψώ-Σοφία Σδράλη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως της ELSA Komotini.

H επαφή μου με το Σωματείο ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου ως μέλος του σωματείου, ενώ στο δεύτερο έτος διετέλεσα Ειδική Συνεργάτης στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων.

Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η χάραξη μίας βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης του Σωματείου, όσον αφορά την Εσωτερική Διαχείριση αλλά και τους υπόλοιπους τομείς, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του και για την έγκαιρη και έγκυρη επικοινωνία και ενημέρωση των μελών για τις δράσεις μας. Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια για την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση όλων των διαδικασιών καθώς και η υιοθέτηση μιας πολιτικής που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον. Έτσι, θα καταστεί ακόμα πιο παραγωγική και η συνεργασία και ουσιαστική στήριξη των υπόλοιπων τομέων.

Ταμίας

Γιώργος Βαρλαμίτης

Ονομάζομαι Γιώργος Βαρλαμίτης, μεγάλωσα στην πόλη των Αθηνών, και κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το ταξίδι μου στην ELSA Komotini ξεκίνησε ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της φοίτησης μου στη Νομική, οπότε και άρχισα να λαμβάνω μέρος στις δράσεις της. Η δίχρονη πορεία μου στο Σωματείο συνοδεύτηκε από την ανάληψη θέσεων στον διοικητικό του μηχανισμό, ενώ μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω σε διασκέψεις, τόσο εθνικές όσο και διεθνείς, που με βοήθησαν να κατανοήσω τον τρόπο λειτουργίας της ELSA. Όλα αυτά συνοπτικά με αποκορύφωμα την τιμή που μου έκανε η Γενική Συνέλευση της ELSA Komotini, εκλέγοντάς με Ταμία του Σωματείου τον προηγούμενο Μάιο.

Ως Ταμίας, λοιπόν, θα επιδιώξω, αφενός τη διατήρηση των θετικών αποτελεσμάτων των προηγούμενων ετών, καθώς και την περαιτέρω οικονομική αναβάθμιση της ELSA Komotini. Σκοπός, μέσω της οικονομικής ευρωστίας της ELSA Komotini, είναι να διοργανωθούν, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο το δυνατόν περισσότερες και συνάμα ποιοτικές δράσεις.

Αντιπρόεδρος Marketing

Νικόλαος Φοίφης

Ονομάζομαι Νίκος Φοίφης, είμαι 21 χρονών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, ενώ φέτος θα διανύσω το 4ο έτος των Νομικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη στο πρώτο έτος, όπου συμμετείχα σε πλήθος δράσεων του σωματείου. Έπειτα από την συμμετοχή μου στο καλοκαιρινό νομικό σχολείο της ELSA Malta, συνειδητοποίησα πως η ELSA Komotini αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός πολύ μεγάλου δικτύου κι ενός ακόμη μεγαλύτερου οράματος με στόχο την προώθηση της νομικής σκέψης και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή η συμμετοχή ήταν και το έναυσμα για την δραστηριοποίηση και την πιο ενεργή δράση μου εντός του Σωματείου.

Ως Αντιπρόεδρος στον Τομέα του Marketing, κύριο μέλημά μου είναι η τακτική και προγραμματισμένη προώθηση των δράσεων του Σωματείου μας, τόσο εντός όσο κι εκτός των ελληνικών συνόρων. Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, βασικός στόχος είναι να διατηρηθεί το υψηλό περιεχόμενο των δράσεων, και να επιτευχθεί η ακόμη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα του Σωματείου.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Γιούλη Κοκκώνη

Ονομάζομαι Γεωργία (Γιούλη) Κοκκώνη και φέτος διανύω το τρίτο έτος σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος σπουδών μου ως μέλος του Σωματείου,ενώ στην διάρκεια του δεύτερου έτους διετέλεσα Ειδική Συνεργάτης Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Komotini.
Η εκτίμηση μου για τις αξίες και την προσφορά της ELSA στην φοιτητική νομική κοινότητα από την ίδρυσή της έως σήμερα, η επιθυμία μου να συνεχίσω να αποτελώ κομμάτι αυτού του τεράστιου δικτύου, αλλά και το ενδιαφέρον μου για τον τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων με ενέπνευσαν ώστε να ασχοληθώ με το σωματείο και την φετινή χρονιά. Έτσι, λοιπόν, το τρέχον ακαδημαϊκό έτος θα έχω την τιμή να υπηρετήσω τον οργανισμό μέσα από την θέση της Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Komotini.

Πρωταρχικός μου στόχος είναι να εργαστώ με επαγγελματισμό και δημιουργικότητα σε έναν από τους ομολογουμένως πιο δυναμικούς τομείς της ELSA.Τέλος, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το γεγονός ότι θα έχω την μοναδική ευκαιρία να συνεργαστώ με τα υπόλοιπα έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να μοιραστώ το ίδιο πάθος, ήτοι την υπηρέτηση των στόχων και του οράματος της ELSΑ.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Παύλος Κλάγκος

Ονομάζομαι Παύλος Κλάγκος. Είμαι 20 ετών και κατάγομαι από την Πρέβεζα, ενώ την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης.

Το εκπληκτικό μου ταξίδι στον κόσμο της ELSA ξεκίνησε στις αρχές του πρώτου έτους όταν έγινα μέλος της ELSA Komotini. Η συμμετοχή μου σε ένα Institutional Visit στις Βρυξέλλες, καθώς και η εμπειρία μου ως participant σε ένα Summer ELSA Law School μου έδωσαν το έναυσμα προκειμένου να ασχοληθώ ενεργότερα με το σωματείο. Έτσι κατά το έτος 2018 – 2019 διετέλεσα Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Komotini και μέσω αυτής της θέσης μου δόθηκε η δυνατότητα να μάθω πως λειτουργεί η ELSA εκ των έσω.

Πλέον ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, στόχος μου είναι να συντείνω στην περαιτέρω εξέλιξη του τομέα, μέσα από την εκπόνηση δράσεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην δημιουργία αυτού του «δίκαιου κόσμου στον οποίο θα υπάρχει σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτισμική διαφορετικότητα».

Αντιπρόεδρος STEP

Ανδρέας Καπλάνης

Ονομάζομαι Ανδρέας Καπλάνης και είμαι 20 χρονών. Κατάγομαι από την Αθήνα, με ρίζες από την Μικρά Ασία και ετοιμάζομαι να εισέλθω στο τρίτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 2019, έγινα μέλος στο τοπικό σωματείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Κομοτηνής. Τότε ξεκίνησε για μένα το πιο σημαντικό «ταξίδι» της φοιτητικής μου ζωής.

Πέρυσι, είχα την τιμή να δουλέψω ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα του Προγράμματος Ανταλλαγής Φοιτητών πρακτικής άσκησης (STEP), έχοντας έτσι την ευκαιρία, να γνωρίσω ενδελεχώς τον συγκεκριμένο τομέα. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο αυτής της εμπειρίας, ήταν η δυνατότητα που μου δόθηκε να γνωρίσω την οικογένεια της ELSA, τα άτομα εκείνα που έδωσαν υπόσταση στο έργο μας ως φοιτητές νομικής, που μας ενέπνευσαν να συνεχίσουμε το όραμά τους «για έναν δίκαιο κόσμο στον οποίο υπάρχει σεβασμός για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολιτιστική πολυμορφία».

Φέτος, έχω και πάλι την τιμή να δουλέψω στον τομέα του STEP, αλλά αυτή τη φορά ως Αντιπρόεδρος. Έχοντας θέσει ισχυρά θεμέλια, στόχος μου είναι η ολοένα και μεγαλύτερη γνωστοποίηση του τομέα στους νέους φοιτητές, ενισχυμένες συνεργασίες με δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, καθώς και η αδιάκοπη ποιοτική ανάπτυξη του τομέα. Ο τομέας του STEP έχει πολλά να προσφέρει στον νομικό κόσμο, τόσο από την μεριά των φοιτητών, όσο και από την μεριά των δικηγόρων και των νομικών. Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή δυναμική και καθοδήγηση για να πετύχει τους υψηλά τιθέμενους στόχους του…και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω φέτος να παράσχω.

Ειδικοί Συνεργάτες