Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Ψαρίδου

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Ψαρίδου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και είμαι φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Τη χρονιά 2021-2022 θα διανύω το 3ο έτος των σπουδών μου και πρόσφατα, εξελέγην Πρόεδρος της ELSA Komotini, για την θητεία 2021-2022.

Η εν λόγω εκλογή αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, καθώς πιστεύω ακράδαντα πως το πνεύμα της ELSA αντικατοπτρίζει την αλλαγή που οι περισσότεροι νέοι θέλουν να επιφέρουν στον σύγχρονο κόσμο. Η επαφή μου με την ELSA Κομοτηνή ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας έτος, όταν αναζητούσα κάποια οργάνωση με ευγενή ιδεώδη, η οποία ταυτόχρονα να παρέχει ευκαιρίες για προσωπική εξέλιξη μέσα από τις δράσεις της. Έτσι αφού παρακολούθησα την ενημερωτική εκδήλωση του Σωματείου, αποφάσισα σχεδόν αμέσως να γίνω αρχικά μέλος ώστε να συμμετέχω σε δραστηριότητες όπως το Legal Debate και μετέπειτα να εμπλακώ πιο ενεργά στις δράσεις του. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε αρκετές πλέον εκδηλώσεις του σωματείου και τη θητεία μου ως Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα του Προέδρου, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως βρήκα την οργάνωση που έψαχνα. Ταυτόχρονα νιώθω υποχρεωμένη να αναφέρω πως μέσα από την ιδιότητα μου ως μέλος του σωματείου, προέκυψε και μια πνευματική και προσωπική εξέλιξη, το μέγεθος της οποίας εξέπληξε και εμένα την ίδια. Για αυτό τον λόγο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις ευκαιρίες, τις εμπειρίες, τις γνώσεις αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις που μου έχει προσφέρει το Σωματείο, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να προσφέρω ακόμα περισσότερα πράγματα στην ELSA Komotini.

Επομένως, για την θητεία 2021-2022, κατά την οποία δεσμεύτηκα να υπηρετήσω την ELSA Komotini, στοχεύω, με τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στην διατήρηση της οικονομικής ευημερίας του Σωματείου, στη διεύρυνση του δικτύου εξωτερικών συνεργατών αλλά και τη διατήρηση του ήδη υπάρχοντος και στην γενικότερη εναρμόνιση με τις αξίες και αρχές τις οποίες μεταλαμπαδεύουν τόσα χρόνια οι προκάτοχοί μας.

Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Καΐτσας

Ονομάζομαι Βασίλης Καΐτσας, είμαι 21 ετών και διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έχω την τιμή και τη χαρά να διατελώ Γενικός Γραμματέας της ELSA Komotini.

Η συστηματική ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε την περσινή χρονιά οπότε και μου δόθηκε η ευκαιρία να διατελέσω Ειδικός Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης και να είμαι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου ELSA Webinars Academy Komotini. Τότε αντιλήφθηκα πως η ELSA δεν είναι απλά ένα Σωματείο, αλλά μια Κοινότητα ανθρώπων με κοινά
ενδιαφέροντα και στόχους που με βοήθησαν στην προσωπική μου εξέλιξη. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συνεχίσω να συνδράμω ενεργά στην εξέλιξη της ELSA Komotini, αυτή τη φορά μέσα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Στόχος μου αυτή τη χρονιά είναι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Σωματείου και της εσωτερικής του οργάνωσης. Παράλληλα, θα επιδιώξω την ομαλότερη δυνατή επιστροφή στη «δια ζώσης ELSA» και την προσέλκυση νέων μελών, καθώς και τη δημιουργία στενότερων δεσμών με τα νέα και τα παλαιότερα μέλη. Εξάλλου, η ELSA είναι οι άνθρωποί της και μόνο με
αυτούς μπορούμε να εξελιχθούμε και να δυναμώσουμε.

Ταμίας

Έλενα Πλούμη

Ονομάζομαι Ελένη Πλούμη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ναύπακτο και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση του Ταμία της ELSA Komotini.

Η επαφή μου με το σωματείο ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου, αφού διετέλεσα μέλος και ειδική συνεργάτιδα στον Τομέα του Ταμείου, μια εμπειρία σημαντική για την μετέπειτα εξέλιξή μου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στο δίκτυο της ELSA, ενώ την προηγούμενη χρονιά, διετέλεσα ειδική συνεργάτιδα εξωτερικών σχέσεων στην ELSA Greece. Η διαρκής ενασχόληση στους διάφορους τομείς με βοήθησε να καταλάβω
τα χαρακτηριστικά της κάθε θέσης, εφόδια χρήσιμα για τη φετινή χρονιά.

Ως Ταμίας της ELSA Komotini πλέον, βασική μου επιδίωξη τη φετινή χρονιά είναι η διατήρηση του ήδη υψηλού επιπέδου του τομέα, η υποστήριξη όλων των δράσεων και η διασφάλιση της υψηλής τους ποιότητας. Η έως τώρα εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως ο ρόλος του Ταμία δεν εξαντλείται μόνο στην εξεύρεση πόρων, αλλά και στην διαμόρφωση και εκτέλεση βασικών στόχων του Σωματείου.

Αδράττοντας αυτή τη θητεία λοιπόν, οραματίζομαι τον τομέα του Ταμείου εκσυγχρονισμένο και έτοιμο να προσπεράσει κάθε εμπόδιο που δημιούργησε η πανδημία τον τελευταίο χρόνο.

Αντιπρόεδρος Marketing

Σοφία Τσουρούκογλου

Ονομάζομαι Σοφία Τσουρούκογλου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και πρόκειται την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά να διανύσω το 3ο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Τη φετινή χρονιά έχω την μεγάλη τιμή να έχω εκλεγεί Αντιπρόεδρος στον τομέα του Marketing για το τοπικό σωματείο της ELSA στην Komotini.

Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου όπου μετά την ενημερωτική εκδήλωση της ELSA Komotini, έσπευσα να φτιάξω το πρώτο μου βιογραφικό για να μπορέσω να κάνω αίτηση για μια θέση στην Εκδοτική Ομάδα του Νομικού Περιοδικού της ELSA Komotini, “Υπαγωγή”, όπου και επιλέχθηκα. Ο ρόλος μου στην ομάδα της ELSA μου προσέφερε από την πρώτη στιγμή πράγματα που δεν είχα φανταστεί. Γνώρισα πολλούς συμφοιτητές μου οι οποίοι με μεγάλο ενθουσιασμό με υποδέχτηκαν στην
οικογένεια της ELSA και ήταν εκεί για να με βοηθήσουν σε κάθε δυσκολία που
αντιμετώπιζα, ένιωσα να είμαι μέρος ενός συνόλου όπου όλοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς για ένα κοινό όραμα.

Η συμμετοχή μου στις δράσεις της ELSA Komotini με έφερε πολύ κοντά με τον νομικό κλάδο, κάτι που μέχρι τότε δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω. Έμαθα πολλά πράγματα για τον ρόλο και την σημασία της Νομικής επιστήμης μέσω
σεμιναρίων και debate, πράγμα μου με ενέπνευσε και μου έδωσε κίνητρο.

Έτσι, έχοντας αποκομίσει ήδη πολλά από την πρώτη μου χρονιά στην ELSA, το καλοκαίρι του 2020, όταν άνοιξε το κάλεσμα για τους Ειδικούς Συνεργάτες, πήρα την πρωτοβουλία να κάνω αίτηση στην ELSA Greece για τον τομέα του Προέδρου (BEE). Σε νέο πόστο πλέον για την νέα θητεία, ο ενθουσιασμός και η αγωνία για το νέο αυτό ταξίδι που ξεκινούσε ήταν στα ύψη. Δυστυχώς η θητεία μου στον τομέα του BEE ολοκληρώθηκε με εξ αποστάσεως δράσεις (πέραν του ΕΔΕΔ που μας αποζημίωσε όλους), ουσιαστικά η ELSA με συντρόφευσε στην
καραντίνα κάτι το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για την διατήρηση της παραγωγικότητας μου.

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου στην ELSA μου έχει μάθει πώς είναι να εργάζεσαι με μια ομάδα, καθώς και τις δυσκολίες που αυτό μπορεί να έχει, αλλά το σημαντικότερο που έμαθα είναι πως να ξεπερνάς τις δυσκολίες, να επιμένεις και πως να δουλεύεις για αυτό που σε εμπνέει.

Για την φετινή μου θητεία, με τον ρόλο της Αντιπροέδρου Marketing θέτω στόχο να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη καθ’ ότι αντιλαμβάνομαι την ανάγκη των πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών οι οποίοι ερχόμενοι στην Κομοτηνή, θα αναζητήσουν να γίνουν μέρος ενός συνόλου απ’ όπου θα μπορούν να ωφεληθούν ουσιαστικά, αλλά και να προσφέρουν αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους. Λόγω των δυσκολιών που
αντιμετωπίσαμε πέρυσι λόγω της καραντίνας και εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι συμφοιτητές μας δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την διά ζώσης εμπειρία φοίτησης , θεωρώ χρέος μας να τους συστήσουμε την ELSA, να τους φέρουμε σε επαφή με τις δράσεις της και να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν μέρος της.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Σωτήρης Καραγιάννης

Ονομάζομαι Καραγιάννης Σωτήρης. Κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και το τρέχον ακαδημαϊκό έτος με βρίσκει στο τρίτο έτος των σπουδών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα έχω την τιμή να υπηρετώ την ELSA Komotini από τη θέση του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων.

Ο γνωστός σε όλους τους πρωτοετείς βομβαρδισμός από νέα ερεθίσματα,
προβληματισμούς και ενδιαφέροντα ήταν αυτός που με ευθυγράμμισε στο σωματείο. Ωστόσο το εφαλτήριο της ένταξής μου στην ELSA ήταν η διάδοση νομικών γνώσεων πέραν αυτών που παρέχονται στα αμφιθέατρα, η κοινωνική ευαισθησία, η διεθνικότητα καθώς η δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων που ήδη έχουν αποκτηθεί μέσω δραστηριοτήτων, αλλά και προσομοιώσεων. Ο ίδιοι λόγοι με ώθησαν να υποβάλλω την αίτηση μου για τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον τομέα του STEP, θέση την οποία με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρισκόμουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η επιμονή, η εργατικότητα και η προσήλωσή μου συνιστούν εργαλεία, τα οποία δύναμαι να αξιοποιήσω για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης που μου θέτει η ELSA. Είμαι πρόθυμος να δράσω με δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και
επαγγελματισμό ,σε συνεργασία πάντοτε, με τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι δράσεις του Σωματείου και να συνεχιστεί το όραμά του.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Βασιλική (Λίνα) Χαρίση

Ονομάζομαι Χαρίση Βασιλική, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το 3ο έτος φοίτησής μου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την χρονιά αυτή είναι μεγάλη μου χαρά που αναλαμβάνω την θέση της Αντιπροέδρου Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Komotini.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSA έγινε όταν δήλωσα συμμετοχή για το Legal Debate που διοργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, στο οποίο κλήθηκα να επιχειρηματολογήσω υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, καθώς το να μιλώ μπροστά σε κοινό ήταν ένας από τους φόβους μου. Τότε συνειδητοποίησα πως η ELSA θα αποτελούσε την κινητήριο δύναμη για να υπερβώ τις αναστολές μου και να εξελιχθώ ακαδημαϊκά και προσωπικά ως άτομο, αλλά και ως μέλος μιας δυναμικής και ζωντανής κοινότητας. Έτσι, επιλέχθηκα ως Ειδική Συνεργάτιδα Σεμιναρίων και Συνεδρίων, κατά την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία απέκτησα γνώσεις, εμπειρίες και περισσότερο πάθος για την διοργάνωση δράσεων. 

Η όρεξη για δουλειά και η στενότερη συνεργασία με το υπόλοιπο Δ.Σ αποτελούν τους στόχους μου για την φετινή θητεία και την υλοποίηση των δράσεων του Τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων. Όραμά μου είναι η συνέχιση της εξέλιξης του Τομέα, με την διοργάνωση ποιοτικών δράσεων με επίκεντρο ενδιαφέροντα και επίκαιρα νομικά ζητήματα, προκειμένου να προαχθεί η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η οργανωμένη ανάληψη καθηκόντων και η συλλογική και ατομική μας ανέλιξη.

Αντιπρόεδρος STEP

Αναστασία Σαββίδου

Ονομάζομαι Αναστασία Σαββίδου, μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και είμαι είκοσι ετών. Την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά ολοκλήρωσα τα δεύτερο έτος των σπουδών μου στην Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Στο πρώτο έτος ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με το Σωματείο και τις δράσεις του. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι η ELSA θα μου προσφέρει την ευκαιρία να αξιοποιήσω τις δυνατότητες μου, να διευρύνω τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις μου και να έρθω σε άμεση επαφή με ποικίλες εκφάνσεις της Νομικής Επιστήμης. Έτσι, λοιπόν, στο δεύτερο έτος των σπουδών μου αποφάσισα να ξεφύγω από την ζώνη άνεσής μου και να αιτηθώ ως Ειδική Συνεργάτιδα στον τομέα του STEP. Ο τομέας αυτός μου κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον αφού ήταν προφανές ότι θα είχα την δυνατότητα να συνεργαστώ με νέους που έχουν υψηλά κίνητρα, να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να μου προσφέρουν ακαδημαϊκά και κοινωνικά εφόδια. Φέτος είχα την τιμή και την χαρά να εκλεγώ Αντιπρόεδρος στον τομέα του STEP στο τοπικό σωματείο της ELSA Komotini και αναμένω να υλοποιήσουμε τα οράματα και της βλέψεις μου για τον τομέα αλλά και για το σωματείο εν γένει.

Στόχος μου φέτος είναι η συνέχιση του σημαντικού έργου που επιτελεί ο τομέας αλλά και η δυναμική ανανέωση και αναβάθμιση του. Στοχεύω στο να μπορέσει το τοπικό σωματείο να ακολουθήσει τα νέα, δυναμικά διεθνή πρότυπα και να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται. Με πολλή δουλεία, αφοσίωση, πρωτοβουλία και κυρίως αγαστή συνεργασία θα ήθελα να επιτύχω την διάδοση, επέκταση και ενίσχυση του έργου του τομέα τόσο εντός του νομού Ροδόπης όσο και εκτός των συνόρων αυτού. Επιθυμία μου είναι να αποτελέσει ο τομέας και οι δράσεις του το καλύτερο χώρο για να συνεργαστεί κανείς με νέους που έχουν υψηλά κίνητρα, ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να μάθουν και να δημιουργήσουν κάτι νέο.