Ποιοι είμαστε

Η ELSA Komotini αποτελεί ένα από τα τρία τοπικά Σωματεία του δικτύου της ELSA και ELSA Greece, η οποία έχει ως σημείο αναφοράς και δράσης την Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την πόλη της Κομοτηνής και την ευρύτερη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου 2002 με την υπογραφή από 23 φοιτητές του Καταστατικού της, το οποίο και επικυρώθηκε -ολοκληρώνοντας  την απαραίτητη διαδικασία για την σύσταση της ως Σωματείο- στις 27 Μαΐου του 2003. Η έδρα της βρίσκεται στο 2ο όροφο του κτηρίου της Νομικής Σχολής, όπου και της παραχωρείται ειδικός χώρος προς εξυπηρέτηση των δράσεων της, υποστήριξη των μελών της και φιλοξενία του απαραίτητου υλικού.

Η ELSA Komotini ακολουθώντας το πνεύμα των ELSA Greece & ELSA International εργάζεται προσφέροντας στους νέους νομικούς-αλλά και στην τοπική κοινωνία-ποιοτικές ακαδημαϊκές δραστηριότητες με στόχο την εξοικείωση με σύνθετα και εξειδικευμένα νομικά αντικείμενα και νομικά συστήματα άλλων χωρών, την καλλιέργεια αμοιβαίας κατανόησης και κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της συνεργασίας στο πεδίο των νομικών επιστημών.

Το ετήσιο πρόγραμμα της ELSA δίνει την δυνατότητα σε πλήθος φοιτητών να συμμετάσχουν σε διαδραστικές ακαδημαϊκές δραστηριότητες, να παρακολουθήσουν σεμινάρια & συνέδρια πάνω σε επίκαιρα και εξειδικευμένα θέματα, να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ασκουμένων Φοιτητών (STEP) και να επισκεφθούν χώρους νομικού ενδιαφέροντος τόσο εντός της χώρας, όσο και στο εξωτερικό (Διεθνείς Οργανισμούς, Εθνική Σχολή Δικαστών, Ινστιτούτα Κατάρτισης, Υπηρεσίες και Δικηγορικά Γραφεία). Επιπλέον, η Νομική Σχολή του ΔΠΘ εκπροσωπείται μέσω της ELSA Komotini στον Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης (Ε.Δ.Ε.Δ.) και σε Διεθνείς Εικονικές Δίκες, όπως το John H. Jackson Μoot Court Competion (WTO) και European Human Rights Moot Court Competition (EHRMCC).

Σημεία αναφοράς για την ELSA Komotini αποτελούν το αμιγώς Φοιτητικό Νομικό Περιοδικό «Υπαγωγή» το οποίο εκδίδεται εξαμηνιαίως από το 2016 και η διοργάνωση του Χειμερινού Νομικού Σχολείου (Winter ELSA Law School – WELS), μίας διεθνούς ακαδημαϊκής δράσης, η οποία προσελκύει φοιτητές, νέους νομικούς και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο για μία εβδομάδα στην Κομοτηνή, προκειμένου να εντρυφήσουν σε ένα συγκεκριμένο κλάδο δικαίου μέσω διαλέξεων, workshops και διαδραστικών εκπαιδευτικών μεθόδων υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου.

Θα βρείτε το καταστατικό της ELSA Komotini εδώ .