Διοικητικό Συμβούλιο

 

Πρόεδρος

Βασίλειος Βούρας

Ονομάζομαι Βούρας Βασίλειος και κατάγομαι από την Κατερίνη. Είμαι 21 χρονών και διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στο τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ενεργός ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε από την πρώτο έτος της φοιτητικής μου ζωής με τη συμμετοχή μου σε πολλές δράσεις του σωματείου και στη συντακτική ομάδα του νομικού περιοδικού της ELSA Thessaloniki, το « Expressis Verbis Law Journal ». Στο δεύτερο έτος των σπουδών μου είχα τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη στον Τομέα του Financial Management ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018/2019 διετέλεσα Πρόεδρος της ELSA Thessaloniki. Παράλληλα, υπήρξα επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Θερινού Νομικού Σχολείου της ELSA Thessaloniki και της 59ης Καταστατικής Συνάντησης των Προέδρων του Δικτύου της ELSA.

Φέτος, έχω τη μεγάλη τιμή να είμαι ο Πρόεδρος της ELSA Greece.Στόχοι μου για τη φετινή χρονιά είναι η άριστη συνεργασία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και όλου του εθνικού δικτύου, η εφαρμογή των στρατηγικών στόχων και η διατήρηση και η αναζήτηση πολυεπίπεδων συνεργασιών. Μάλιστα, θα επιδιώξω την προβολή του κοινωνικού προσήμου της Εθνικής μας Ομοσπονδίας και την εντονότερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία με άλλες φοιτητικές που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο εθνικό και διεθνές.


Γενικός Γραμματέας

Γεράσιμος Σιώκος

Ονομάζομαι Γεράσιμος Σιώκος, γεννήθηκα τον Ιούλιο του ‘99 και μεγάλωσα
στην Αθήνα. Φέτος διανύω το τρίτο έτος των σπουδών μου, κατά τη διάρκεια
του οποίου θα έχω την τιμή να υπηρετήσω την ELSA Greece ως Γενικός
Γραμματέας.

Ήδη από το δεύτερο έτος υπηρέτησα τη Γενική Γραμματεία της ELSA
Greece ως Ειδικός Συνεργάτης και βρέθηκα κατευθείαν… στα βαθιά. Με
μεγάλο ενθουσιασμό ήμουν διαρκώς παρών σε όλες τις δράσεις του
Σωματείου, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, και αμέσως
πίστεψα στο όραμα και γοητεύτηκα από τη δυναμική του. Έτσι, θέλησα να
γίνω ακόμα πιο ενεργό μέλος της οικογένειας αυτής και μέχρι σήμερα έχω
αποκομίσει μόνο πλούσιες εμπειρίες. Πέραν της ενασχόλησής μου με την
ELSA, δραστηριοποιούμαι έντονα σε ακαδημαϊκά συνέδρια νομικών,
διπλωματικών και επιχειρηματικών θεματικών, κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να
συμβάλει εξαιρετικά θετικά στη φετινή μου θητεία.

Βασικός μου στόχος είναι η Γενική Γραμματεία να λειτουργήσει φέτος σαν ένα
«καλοκουρδισμένο» ρολόι. Αποτελεί ένα χαρτοφυλάκιο-κλειδί για την εύρυθμη
λειτουργία του Σωματείου και ως εκ τούτου σκοπεύω να το υπηρετήσω με
πάθος και αδαμάντινη αφοσίωση. Με σχέδιο και σαφείς προτάσεις, προσδοκώ
από την εκ θεμελίων αναδιοργάνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την
ατέρμονη επικοινωνία με τα Τοπικά και το Διεθνές Δ.Σ., στην εισαγωγή
πληθώρας καινοτομιών στο ελληνικό δίκτυο. Από όλη την ομάδα αισθάνομαι
ότι ο πήχης έχει ήδη τεθεί ψηλά και με αγαστή συνεργασία θα έχουμε μία
εξαιρετική θητεία γεμάτη εκπλήξεις και όμορφες στιγμές, όπως άλλωστε
επιτάσσει και το μοναδικό ELSA Spirit!


Ταμίας

Γρηγόρης Καραδαΐδης

Το όνομά μου είναι Γρηγόρης Καραδαΐδης, κατάγομαι από την Κατερίνη Πιερίας και πλέον είμαι τεταρτοετής φοιτητής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Η αγάπη μου για την νομική επιστήμη, σε συνδυασμό με την λατρεία που τρέφω για τα οικονομικά αλλά και την διαρκή επιδίωξή μου για ενασχόληση με δημιουργικά αντικείμενα και καλλιέργεια ενεργούς και πολυσχιδούς χαρακτήρα είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην ELSA και ειδικότερα, στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης του οργανισμού. Έχοντας θητεύσει στον αντίστοιχο τομέα στην ELSA Thessaloniki και συνακολούθως έχοντας αναλάβει την οικονομική στρατηγική και διαχείριση μικρών και μεγάλων projects (SAM Thessaloniki, ELSA Thessaloniki Summer Law School, International Conference on environmental law, IPM Thessalonikiκλπ.) αισθάνομαι έτοιμος να ανταπεξέλθω στις προκλήσεις που υπαγορεύουν τα ηνία του Ταμείου της ελληνικής Ομοσπονδίας (ELSA Greece).

Ο στόχος μου για φέτος; Ανανέωση.
Οραματίζομαι και υπόσχομαι την ενδυνάμωση, τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του τομέα της Οικονομικής Διαχείρισης στο ελληνικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι θα μοχθήσω να εισαγάγω σε αυτό νέες προσεγγίσεις όσον αφορά την οικονομική στρατηγική, την οργάνωση, την στρατηγική συγκέντρωσης
πόρων κ.α. Όλα αυτά, βέβαια, έχοντας πρώτα διασφαλίσει για την ELSA Greece ένα ταμείο ικανό και έτοιμο να διαχειριστεί και να υποστηρίξει κάθε μεγάλο ή μικρό στοίχημα που θέτουν οι Key Areas και αναβαθμίζει την εθνική και διεθνή υπόσταση και επιρροή της Ομοσπονδίας. Για τα παραπάνω φυσικά, βασίζω πολλά στην συμβολή και την συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου μου, των Ταμιών των Τοπικών Παραρτημάτων και της ομάδας των Ειδικών Συνεργατών μου.


Αντιπρόεδρος Marketing

Βέρα Ελευθεριάδου

Ονομάζομαι Βέρα Ελευθεριάδου, είμαι 22 χρονών , γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Θεσσαλονίκη, είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να συνεχίσω το ταξίδι μου στην ELSA ως Αντιπρόεδρος στον Τομέα του Marketing της ELSA Greece.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε στο πρώτο έτος,  όπου συμμετείχα σε πλήθος δράσεων του σωματείου, που με κινητοποίησαν να διεκδικήσω τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη για τον Τομέα του Marketing κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Η εμπειρία αυτή συνέβαλε δραστικά στην απόκτηση μιας σφαιρικής εικόνας για τη δομή και τη λειτουργία του σωματείου, καθώς και την υιοθέτηση των αξιών και του οράματος της ELSA. Εν συνεχεία, είχα τη μεγάλη τιμή να εκλεγώ Αντιπρόεδρος στον Τομέα του Marketing για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με κύριο μέλημα την συστηματική προώθηση των δράσεων του σωματείου, την δημιουργία προωθητικού υλικού για τις ανάγκες των εκδηλώσεών μας και την προβολή του κοινωνικού προσώπου της ELSA ως Οργάνωσης.

Το τρίπτυχο των στόχων μου για τη φετινή χρονιά: Εσωτερική Οργάνωση – Εξωτερίκευση – Εξέλιξη.                  Παράλληλα με την χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προώθησης των δράσεων της ELSA Greece, κύρια μέριμνά μου για αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά είναι η συστηματική επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η συνδρομή των Τοπικών Marketeers κατά την διεκπεραίωση των εργασιών τους με την δημιουργία πρότυπου προωθητικό υλικού και η προβολή του κοινωνικού χαρακτήρα της ELSA Greece.

Βασική μου επιδίωξη ;

Κάθε φοιτητής στις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας να γνωρίζει την ELSA και το αντικείμενό της.


Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Σταυρούλα Στρατή

Ονομάζομαι Σταυρούλα Στρατή, είμαι 22 ετών, κατάγομαι από το Ναύπλιο και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος, είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα να διατελώ Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Greece.                                                                                                                                                                                         Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από τα πρώτα μου χρόνια ως φοιτήτρια, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ασχολήθηκα ακόμα πιο ενεργά με το σωματείο, μέσα από τις θέσεις του Ειδικού Συνεργάτη και μετέπειτα της Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στην ELSA Athens. Η ELSA μου έδωσε τη δυνατότητα, μέσα από την συμμετοχή στις δράσεις της, να διευρύνω τους γνωστικούς μου ορίζοντες γύρω από τη νομική επιστήμη, να μάθω να λειτουργώ και να συνεργάζομαι άψογα στο πλαίσιο της ομάδας, αλλά το σημαντικότερο, να γνωρίσω πολλούς νέους ανθρώπους, με κοινά ενδιαφέροντα, και να έχω την τιμή πολλούς από αυτούς να τους αποκαλώ πλέον φίλους μου!
                                                                                                                                                    Οι φετινοί μας στόχοι, στον τομέα Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, συνοψίζονται στο τρίπτυχο: διατήρηση-δημιουργία-διεύρυνση. Καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας την ποιοτική και ποσοτική διεύρυνση των δράσεών μας προσφέροντας στα μέλη μας, όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με το πρακτικό -και πιο ουσιαστικό- κομμάτι των σπουδών τους, τη νομική πραγματικότητα. Επιθυμούμε να κινητοποιήσουμε ακόμα περισσότερους νέους νομικούς να δραστηριοποιηθούν, γνωρίζοντας την ELSA και συμμετέχοντας στις δράσεις της, μα πάνω από όλα προάγοντας το πνεύμα του εθελοντισμού. Γιατί δημιουργώντας “έναν δίκαιο κόσμο στον οποίο θα υπάρχει σεβασμός για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την πολυπολιτισμικότητα” μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Χρήστος Παλημέρης

Ονομάζομαι Χρήστος Παλημέρης. Κατάγομαι από την Αθήνα και φέτος διανύω το
τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου
Θράκης.

Η ενεργή ενασχόλησή μου με την ELSA έχει ως αφετηρία το πρώτο έτος των σπουδών μου. Διατελώντας χρέη τόσο Ειδικού Συνεργάτη όσο και Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στην ELSA Komotini.

Ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Greece τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η αποφασιστικότητα κι ο προγραμματισμός θα συνεχίσουν να αποτελούν θεμελιώδεις στόχοι τόσο δικοί μου όσο και του τομέα. Στόχοι, που θα μου επιτρέψουν να διατηρήσω και να ενισχύσω τις δράσεις των προκατόχων μου. Σεβόμενοι πάντα τις αρχές και τις αξίες της ELSA, μέσω των
εθνικής και διεθνής εμβέλειας δράσεων μας θα παρέχουμε σε φοιτητές νομικής και νέους νομικούς τη δυνατότητα να διευρύνουν το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο και να αποκτήσουν μία πιο ολοκληρωμένη νομική προσωπικότητα, ενώ εκμεταλλευόμενοι και την εξωστρέφεια των δράσεων του τομέα θα προσπαθήσουμε να τους διαδώσουμε και την πολιτισμική διαφορετικότητα.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που έχω τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί τους.


Αντιπρόεδρος STEP

Μιχάλης Σταυρακάκης

Ονομάζομαι Μιχάλης Σταυρακάκης και είμαι 20 ετών. Κατάγομαι από το Ηράκλειο της Κρήτης και φοιτώ στην νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου, ενώ έχω φοιτήσει και ένα χρόνο στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Η επαφή μου με την ELSA ξεκίνησε από τις αρχές του πρώτου έτους κυρίως μέσω των ακαδημαικών της δραστηριοτήτων. Εν συνεχεία είχε κατά την διάρκεια του ακαδημαικού έτους 2018-2019 την τιμή να διατελέσω καθήκοντα Αντιπροέδρου του προγράμματος STEP στο τοπικό σωματείο της ELSA Komotini. Έχοντας εξαιρετικές εμπειρίες και αναμνήσεις, τόσο από την ενασχόληση μου με την ELSA ως αντιπρόεδρος του τοπικού σωματείου της Κομοτηνής όσο και από την συμμετοχή μου σε διάφορα project της ELSA –κυρίως νομικά σχολεία-, θέλησα να συνεχίσω να συμβάλω στην επίτευξη του οράματος της ELSA, εξ ου και έθεσα υποψηφιότητα και εν συνεχεία εκλέχθηκα στην θέση του αντιπροέδρου STEP της ELSA Greece για το έτος 2019-2020.

Στόχος μου για την ερχόμενη χρονιά είναι η διάδοση του προγράμματος STEP μεταξύ της φοιτητικής και νομικής κοινότητας αλλά και η ύπαρξη υψηλής ποιότητας θέσεων πρακτικής άσκησης.


Τομέας Προέδρου

Ειδικοί Συνεργάτες για Εξωτερικές Σχέσεις: Γιώργος Γούλας, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αντρέας Αυξεντίου

Τομέας Γενικού Γραμματέα

Ειδική Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης, Επικοινωνίας και Ανθρώπινου Δυναμικού: Εύη Χατζησταυρίδου

Ειδικός Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης και Επιμόρφωσης Δικτύου/: Διονύσης Φωτόπουλος

Ειδικός Συνεργάτης Νομικής Συμμόρφωσης Δικτύου – GDPR: Αναστάσης-Φώτης Τσοχατζίδης

Τομέας Ταμία

Ειδικοί Συνεργάτες για την Οικονομική Διαχείριση και την Ανεύρεση Χορηγιών: Γρηγόρης Λειβαδάς, Αργυρώ Ιωαννίδου, Βάσια Κουκουλά, Νίκος Σοφής

Τομέας Marketing

Ειδική Συνεργάτης Γενικών Καθηκόντων: Θωμαΐς Νταφούλη

Τομέας Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Ειδικοί Συνεργάτες για την Πολιτική Δικαιοδοσία: Μαρία Μποσμπόνη, Νικολέττα Μαματσοπούλου

Ειδική Συνεργάτης για την Ποινική Δικαιοδοσία: Μαρινιώ Βεργίνη

Ειδικός Συνεργάτης για την Διοικητική Δικαιοδοσία: Γρηγόρης Ρουβάς Υπεύθυνος Διαχείρισης Οργανωτικών Θεμάτων: Αθανάσιος Καλαϊτζής

Τομέας Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Ειδικοί Συνεργάτες για τα Συνέδρια: Άλκηστις Βαλλιανάτου, Μαρία Κατσιώτη, Σοφία Συρογιάννη

Ειδική Συνεργάτης για τα ELSA Delegations και τα Webinars: Ναταλία Ταρουδάκη

Ειδική Συνεργάτης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Βασιλική Τσιομπανίδου Ειδική Συνεργάτης: Ευτυχια Φαναροπουλου

Τομέας STEP

Ειδική Συνεργάτης για το STEP: Πολυξένη Σκουτιδά, Μαρίλεια Καραμπατσόλη