Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Γεώργιος Παπαγεωργίου

Ονομάζομαι Γεώργιος Παπαγεωργίου και είμαι 21 ετών. Με καταγωγή από Κατερίνη Πιερίας, ετοιμάζομαι να διανύσω το τέταρτο έτος των ακαδημαϊκών σπουδών μου στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ενασχόληση μου με τη Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki) ξεκίνησε το 2014 ως μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Περιοδικού “Expressis Verbis”.

Το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 βρέθηκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του τοπικού Σωματείου, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά εκλέχθηκα Πρόεδρος της ELSA Thessaloniki. Παράλληλα, διετέλεσα δύο συνεχόμενες χρονιές. Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Θερινού Νομικού Σχολείου της ELSA Thessaloniki. Η συμμετοχή μου σε εθνικές και διεθνείς συνδιασκέψεις οργάνων της ELSA συνέβαλε στο να κατανοήσω περισσότερα για τον οργανισμό.

Η φετινή χρονιά με βρίσκει στη θέση του Προέδρου της ELSA Greece. Στόχους μου για τη θητεία αυτή αποτελούν η αποτελεσματική συνεργασία των μελών του Δ.Σ, καθώς και η συνέχιση της ανοδικής πορείας του οργανισμού με παράλληλη ποιοτική εμβάθυνση των δράσεων και εξωτερικές αποδοτικές συνεργασίες.

Γενικός Γραμματέας

Βασίλης Ζιώγας

Ονομάζομαι Ζιώγας Βασίλης και είμαι 22 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι επί πτυχίω φοιτητής στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Σήμερα εκτελώ καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στην ELSA Greece, μετά από δύο θητείες στην ίδια θέση στο τοπικό σωματείο της ELSA Komotini. Από το πρώτο έτος των σπουδών μου, ήρθα σε επαφή με την ELSA μέσω των σεμιναρίων, των εκδηλώσεων και εν γένει μέσω των δράσεων που διοργάνωνε.

Το 2014 επέλεξα να γίνω ενεργό μέλος της ΕLSA, και τον Φεβρουάριο του 2015 να αναδειχθώ στη Διοίκηση του Σωματείου διατελώντας την πρώτη μου θητεία ως Γενικός Γραμματέας, ενώ από το 2016 εκτιμώ ότι η εμπειρία μου στην ELSA κορυφώθηκε με τη συμμετοχή μου ως μέλος και αρχηγός της αποστολής της ELSA Komotini στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition που διοργάνωσε η ELSA International στο Passau της Γερμανίας το Φεβρουάριο του 2016, καθώς και με το ρόλο μου ως προπονητής της αποστολής της επόμενη χρονιάς στο Κίεβο της Ουκρανίας το Μάρτιο του 2017.

Ως φοιτητής, θεωρώ μοναδικές τις ευκαιρίες ακαδημαϊκής κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης που η ELSA έχει να προσφέρει πάνω στη νομική επιστήμη. Με πίστη στις αρχές που ενέπνευσαν την ίδρυσή της, από τη θέση μου φιλοδοξώ να επιβεβαιώσω ό,τι με παρότρυνε και εμένα να εμπλακώ στη δραστηριότητα της ELSA, κυρίως μέσω της επιτυχίας και της ανάδειξης των μελών και των φίλων της.

Η ELSA ιδρύθηκε από φοιτητές που αποδέχτηκαν την πρόκληση να ασχοληθούν με κάτι περισσότερο από την παρακολούθηση των διαλέξεων και την αποστασιοποιημένη ενασχόληση με τη νομική, και στόχος μας είναι η ανάδειξη και καλλιέργεια των ικανοτήτων τους με κάθε ευκαιρία.

Ταμίας

Σωτήρης Βεργίδης

Το όνομα μου είναι Σωτήρης Βεργίδης είμαι 25 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ήδη απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενώ βρίσκομαι στο 3ο έτος σπουδών μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών μου γνώριζα για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών τις οποίες και στήριζα. Το προσωπικό μου “ταξίδι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών, ξεκίνησε ενεργά μόλις την προηγούμενη χρονιά, ενώ ήταν αναπόφευκτη η δραστηριοποίηση μου στον τομέα της Οικονομικής Διαχείρισης λόγω και της προηγηθείσας ακαδημαϊκής και πρακτικής ενασχόλησης μου με τον τομέα των Οικονομικών. Έτσι, στο ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017 διατέλεσα ως Ειδικός Συνεργάτης της Οικονομικής Διαχείρισης στο Τοπικό σωματείο και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Θερινού Νομικού Σχολείου της ELSA Thessaloniki.

Μία χρονιά, που συνέβαλε στο να κατανοήσω περισσότερο το πνεύμα που διαπνέει την οργανωτική δομή της ELSA, που συνειδητοποίησα τον τρόπο με τον οποίο η ατομική προσπάθεια ενσωματώνεται στο συλλογικό συμφέρον και τέλος μία χρονιά κατά την οποία η γνωριμία με άτομα που εμπνέουν το δίκτυο και συνεισφέρουν τα μέγιστα για την ανάπτυξη και προώθηση της Νομικής Επιστήμης ήταν αναπόφευκτη.

Όντας σε ένα περιβάλλον που εμπνέει, ανέλαβα την θέση του Ταμία στο εθνικό σωματείο της ELSA για τη θητεία 2017 – 2018 με την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία με το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην ενίσχυση και βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων νομικών.

Αντιπρόεδρος Marketing

Κυριακή Ιφιγένεια Ακρίτα

Ονομάζομαι Ακρίτα Κυριακή Ιφιγένεια (ωστόσο, όταν με συναντήσετε φωνάξτε με Κική, time saver). Είμαι 23 χρονών, μεγάλωσα στο Βόλο και είμαι ασκούμενη δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, όπου και διαμένω τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η πρώτη μου επαφή με την ELSΑ ξεκίνησε στο τέλος του 2 ου έτους των σπουδών μου, οπότε και πήρα μέρος σ’ ένα θερινό σχολείο που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό και ομολογώ η εμπειρία με συγκλόνισε. Είδα και κατάλαβα τα εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορούν ν’ αποφέρουν η σκληρή δουλειά, η ομαδικότητα και το μεράκι. Είδα φιλίες να χτίζονται και γνώσεις ν’ αποκτώνται και έτσι αποφάσισα πως ήθελα να ασχοληθώ ενεργά με το σωματείο και να γίνω κομμάτι αυτού που τόσο με ενθουσίασε. Έτσι λοιπόν το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 έγινα ειδικός συνεργάτης στον πιο δημιουργικό τομέα(!) της ELSA Thessaloniki. Η δημιουργικότητα του μάρκετινγκ, η ελευθερία στις κινήσεις, οι απίστευτες γνώσεις που αποκόμισα με έκαναν ν’ αγαπήσω τον τομέα και παράλληλα με το σεβασμό στην εργασία του καθενός, τις φιλίες που αναπτύχθηκαν, τα ταξίδια που μ’ έφεραν κοντά τόσο με νέα άτομα όσο και με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ με ώθησαν, ώστε το ταξίδι αυτό να συνεχιστεί. Ακολούθησε η θητεία μου στη θέση Αντιπροέδρου Marketing στην ELSA Thessaloniki, και φέτος βρίσκομαι στο Εθνικό Σωματείο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας θέλουμε να συνεχίσουμε το δημιουργικό έργο που άφησαν οι προηγούμενοι marketers, να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του Οργανισμού, να δημιουργήσουμε ένα brand που θα μας κάνει γνωστούς στους τρίτους. Παράλληλα, θα φροντίσουμε για την προώθηση των δραστηριοτήτων μας με κάθε πρόσφορο μέσο που θα καταφέρει να αναδείξει τις δράσεις και τον χαρακτήρα του σωματείου.

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Παναγιώτης Βιόπουλος

Ονομάζομαι Παναγιώτης Βιόπουλος και θα έχω την τιμή και τη χαρά να θητεύσω ως Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Greece κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Όντας τελειόφοιτος φοιτητής της Νομικής Σχολής και με στόχο την αποφοίτηση κατά τη διάρκεια της θητείας μου, δηλώνω απερίφραστα πως το σύνολο της φοιτητικής μου ζωής συνδέεται με την ELSA.

Από μέλος της ELSA Thessaloniki και την ενεργό μου συμμετοχή μου σε διάφορα projects της, με κυριότερα τη συμμετοχή σε μια Ομάδα Νομικής Έρευνας (Legal Research Group) και σε ομάδα συμμετοχής στον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης σχετικά με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (European Human Rights Moot Court Competition), στην εκλογή μου ως Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων του τοπικού σωματείου.

Παράλληλα, συνέδραμα και στην ELSA Greece ως μέλος της ακαδημαϊκής επιτροπής του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης. Εκτός της εμπειρίας μου στην ELSA, συμμετέχω σε προσομοιώσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, είτε ατομικά είτε στις αποστολές της Νομικής Σχολής. Τέλος, σε επίπεδο ξένων γλωσσών, μιλώ Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Δέσποινα Παπαδοπούλου

Ονομάζομαι Δέσποινα Παπαδοπούλου, είμαι 21 ετών και η καταγωγή μου είναι από το Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017/8 θα διανύσω το 4ο έτος των σπουδών μου στη Νομική σχολή του ΑΠΘ.

Το συναρπαστικό ταξίδι με σημαία την ELSA ξεκινά ήδη ταυτόχρονα με την έναρξη των φοιτητικών μου χρόνων από το τοπικό σωματείο της Θεσσαλονίκης ως συμμετέχουσα στο νομικό διάλογο ενόψει του ELSA Day 2015 και ακολούθως ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου αναφορικά με το νομικό καθεστώς των ομόφυλων ζευγαριών στην ΕΕ. Στη συνέχεια, κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, είχα τη χαρά και την τιμή να διατελέσω Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ELSA Thessaloniki και συν-επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Θερινού Νομικού Σχολείου για το Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική. Βιώνοντας την καθημερινότητα της ELSA μέσω του συντονισμού εκπαιδευτικών ημερίδων, έπειτα από την παρακολούθηση της 71ης Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης στην Πράγα, έθεσα υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου Σεμιναρίων και Συνεδρίων στην εθνική ομοσπονδία, γιατί μέσω του φορέα αυτού αντιλήφθηκα ότι το νομικό αντικείμενο δεν περιορίζεται σε κλάδους και άρθρα, αλλά απλώνεται σε ηπείρους και ρέει ανεξάντλητο.

Με τον συγκερασμό της δυναμικής των τριών τοπικών σωματείων της χώρας μας επιδιώκω φέτος να δομηθούν κομβικές για το κοινωνικό πρόσωπο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης διοργανώσεις, ανοικτές προς διακρατική συνεργασία, που θα εμπλουτίσουν γνωστικά και συναισθηματικά τους ενδιαφερομένους, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και προβληματισμού.

Αντιπρόεδρος STEP

Πηνελόπη Μαρία Μπρίφα

Ονομάζομαι Πηνελόπη Μαρία Μπρίφα, είμαι 22 ετών και φέτος θα αποφοιτήσω από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ κατάγομαι από την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια περίπου, όταν συμμετείχα σε μια ημερίδα του οργανισμού. Έκτοτε συνέχισα να συμμετέχω στις δραστηριότητες του οργανισμού όπως τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Εθνική Ομάδα Νομικής Έρευνας αλλά και μέλος οργανωτικής τόσο στο Χειμερινό όσο και στο Θερινό Νομικό Σχολείο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη και φετινή χρονιά από την ELSA Thessaloniki. Η εμπειρία στον τομέα στου προγράμματος STEP άρχισε πριν δύο χρόνια που διετέλεσα Director for STEP στο τοπικό της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια είχα τη χαρά να ασχοληθώ πιο ενεργά ως Αντιπρόεδρος STEP στο τοπικό της Θεσσαλονίκης.

Το φετινό ακαδημαϊκό έτος (2017-2018) θα αναλάβω τα καθήκοντα της Αντιπροέδρου του Προγράμματος STEP στο Διοικητικό Συμβούλιο του εθνικού μας σωματείο. Στόχος μου είναι η περαιτέρω προώθηση του προγράμματος και η επίτευξη περισσότερων συνεργασιών με δικηγορικά γραφεία, τους Πανεπιστημιακούς φορείς, καθώς και άλλους οργανισμούς στους οποίους θα μπορέσουν φοιτητές αλλά και νέοι δικηγόροι να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση. Ελπίζω κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς ο οργανισμός να πάει ακόμη ένα “step further”, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους φοιτητές να δραστηριοποιηθούν ακόμη πιο ενεργά με το αντικείμενο των νομικών σπουδών.

Ειδικοί Συνεργάτες

Ειδικός Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων: Μαριλέτα Κανάκη

Ειδικός Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης: Βάσια Δρίτσα & Ιωάννης Ρετσινάς

Ειδικός Συνεργάτης Οικονομικής Διαχείρισης: Κωνσταντίνα Γιαλούρη, Ελένη Μετάνοια

Ειδικός Συνεργάτης Μάρκετινγκ: Βασιλική Μήτση & Γεωργία – Μαρία Στασινοπούλου

Ειδικός Συνεργάτης Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης: Κωνσταντίνος Λιάρος

Ειδικός Συνεργάτης Ομάδων Νομικής Έρευνας: Ευαγγελία Νησιώτη

Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων: Ελένη Κάββουρα & Σοφία Συρογιάννη

Ειδικός Συνεργάτης Προγράμματος STEP: Κωνσταντίνα Χρανιώτη