Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Γεώργιος Παλαμιδάς
Ονομάζομαι Παλαμιδάς Γεώργιος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και τα τελευταία 4 χρόνια διέμενα στην Κομοτηνή, όπου και βρίσκεται η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, της οποίας είμαι πτυχιούχος. Είμαι ασκούμενος δικηγόρος και αποτελεί ιδιαίτερα χαρά και τιμή να υπηρετώ φέτος την ELSA Greece ως Πρόεδρος της.
Η ELSA μαγνητίζει κάθε νέο νομικό που αναζητά τρόπους να αναβαθμίσει την ακαδημαϊκή/κοινωνική του εμπειρία ως φοιτητής και να εμπλουτίσει τα εφόδια που θα τον συνοδεύουν στον αυριανό επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο. “Χάνοντας το παιχνίδι» της μαγνητικής έλξης από πολύ νωρίς, κέρδισα μέσω της ELSA αμέτρητες στιγμές, γνώσεις, φίλους και εμπειρίες που θα με ακολουθούν για πάντα και είχα την χαρά να υπηρετήσω τον Οργανισμό ως μέλος πλειόνων Οργανωτικών Επιτροπών, ως Ειδικός Συνεργάτης στον τομέα Εσωτερικής Διαχείρισης, στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων και ως Πρόεδρος της ELSA Komotini. Όλο αυτό το διάστημα, γνώρισα πολύπλευρα την ELSA, αγάπησα το Όραμα και τους ανθρώπους της, ξεχώρισα την σημαντική συμβολή που αυτή έχει στα εφόδια και την διαμόρφωση κάθε νέου νομικού, βλέποντας και ο ίδιος πόσο διαφορετικός θα ήμουν χωρίς την ELSA Komotini και τους δρόμους που αυτή μου άνοιξε.
Την ημέρα που τα μέλη του δικτύου με εμπιστεύτηκαν για την θέση του Προέδρου ανέλαβα την ευθύνη να παραδώσω μια ELSA Greece μεγαλύτερη, οικονομικά εύρωστη, με στρατηγικούς συνεργάτες, που να χαίρει εκτίμησης εντός του διεθνούς δικτύου και με σταθερά δυναμική παρουσία στην καθημερινότητα των νέων Νομικών. Καθημερινά με τα 6 ξεχωριστά άτομα που συναποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ομοσπονδίας θέτουμε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τους παραπάνω στόχους και εργαζόμαστε με όραμα και ζήλο, ώστε η φετινή χρονιά να συνδεθεί με μεγάλα βήμα, επιτυχίες και καινοτομίες!

Γενική Γραμματέας

Καλυψώ-Σοφία Σδράλη
Ονομάζομαι Καλυψώ-Σοφία Σδράλη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχω την τιμή να βρίσκομαι στη θέση της  Γενικής Γραμματέως της ELSA Greece.
H επαφή μου με το Σωματείο ξεκίνησε στο πρώτο έτος των σπουδών μου ως μέλος του σωματείου, ενώ στο δεύτερο έτος διετέλεσα Ειδική Συνεργάτης στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων. Ακολούθησε μία ακόμα πιο δημιουργική χρονιά, αυτή τη φορά στον τομέα της Γενικής Γραμματείας.
Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι η χάραξη μίας βιώσιμης στρατηγικής ανάπτυξης, ο εκσυγχρονισμός και η καινοτομία  τόσο όσον αφορά την Εσωτερική Διαχείριση αλλά και τους υπόλοιπους τομείς, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού εν μέσω πανδημίας, αλλά και για την έγκαιρη και έγκυρη επικοινωνία και ενημέρωση των μελών για τις δράσεις μας. Επιπλέον, στο πλαίσιο του στόχου 13 του ΟΗΕ «Δράση για το κλίμα» θα γίνει προσπάθεια για την  υιοθέτηση μιας πολιτικής που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον. Τέλος, βασικός στόχος για φέτος θα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ELSA είναι οι άνθρωποι της.

Ταμίας

Νικόλαος Σουρής

Ονομάζομαι Νίκος Σουρής και για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 έχω την χαρά να θητεύω στη θέση του Ταμία του ΔΣ της ELSA Greece. Η προσωπική μου διαδρομή ξεκίνησε πριν 21 χρόνια στην Πάτρα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, ενώ πλέον διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Κατά την περασμένη χρονιά διετέλεσα Πρόεδρος στο τοπικό σωματείο της ELSA Athens. Η εμπειρία αυτή ήταν καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξή μου τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε αναφορικά με το δίκτυο της ELSA. Η διαρκής τριβή με όλους τους τομείς με βοήθησε να εκτιμήσω την ιδιαίτερη αξία και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε θέσης.
Παράλληλα, η ανάγκη διαχείρισης των απρόβλεπτων περιστάσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της θητείας μου ακόνισε την προνοητικότητα και την επινοητικότητα που θα είναι -περισσότερο από ποτέ- αναγκαία, τη φετινή χρονιά.

Ως Ταμίας της ELSA Greece πλέον, θέτω στο επίκεντρο των προσπαθειών μου την περαιτέρω ανάδειξη της δημιουργικής και εποικοδομητικής πλευράς του τομέα μου. Η ως τώρα εμπειρία μου με έχει πείσει πως ο Ταμία μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, όχι μόνο στην εξεύρεση και διάθεση πόρων, αλλά και στον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων του Οργανισμού, στην υπηρέτηση ουσιαστικών και ωφέλιμων στόχων. Οραματίζομαι τον τομέα του Ταμείου ως έναν ενεργό συνδιαμορφωτή του χαρακτήρα του Οργανισμού μας και αυτή τη λειτουργία φιλοδοξώ να επιτελέσω.

Αντιπρόεδρος Marketing

Θωμαΐς Νταφούλη

Ονομάζομαι Θωμαΐς Νταφούλη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και φοιτώ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο 4ο έτος πλέον, κατά τη διάρκεια του οποίου έχω την τιμή να υπηρετώ στη θέση της Αντιπροέδρου Marketing της ELSA Greece.

Η ενασχόλησή μου με την ELSA ξεκίνησε στο πρώτο έτος, όταν με θαυμασμό και περιέργεια ανακάλυψα σιγά σιγά τις ποικίλες δράσεις της που ομολογουμένως κάλυπταν πολλά κενά της σχολής. Αυτό που με συνεπήρε περισσότερο ήταν το όραμα του σωματείου και το πάθος με το οποίο έβλεπα τα άτομα που το απάρτιζαν να το ενστερνίζονται. Αυτή η αφοσίωση, η όρεξη για δουλειά, το ευχάριστο φιλικό κλίμα και η διαρκής προσπάθεια για εξέλιξη, που γρήγορα έμαθα ότι συνοψίζονται σε 2 λέξεις: ELSA spirit, ήταν αρκετά για να δώσουν μία ξεχωριστή χροιά στα φοιτητικά μου χρόνια. Χρόνια που έχω την τιμή και χαρά να θεωρώ ότι σημαδεύτηκαν από ELSA moments και βρίσκομαι στην πλέον ευχάριστη θέση να αναμένω πολλές ακόμη δυνατές τέτοιες στιγμές από τη θητεία αυτή. Από την πρώτη μου συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του SELS Thessaloniki, μέχρι τις οργανωτικές του ΕΔΕΔ, την αρθρογραφία στο Expressis Verbis, τα διάφορα συνέδρια, ημερίδες, δράσεις και στην καθοριστική θητεία μου την προηγούμενη χρονιά ως Director στον τομέα του Marketing της ELSA Greece, η κάθε στιγμή ήταν μοναδική και όλες αυτές οι εμπειρίες με γέμισαν σημαντικότατα εφόδια. Έχοντας αποκομίσει ανεκτίμητα οφέλη και γνώσεις σχετικές με τον τομέα εκ των έσω και ιδίως την τελευταία χρονιά ως Director, αποφάσισα να αδράξω την ευκαιρία να συμβάλω στη συνέχιση της ανοδικής πορείας του τομέα τα τελευταία χρόνια.

Βασική μου συνεπώς επιδίωξη για την παρούσα χρονιά είναι να διατηρήσω υψηλό το επίπεδο του τομέα υποστηρικτικά προς όλες τις δράσεις του δικτύου και να διασφαλίσω την αναγνωρισιμότητα του σωματείου. Όραμά μου ο κάθε φοιτητής νομικής ή νέος νομικός – και όχι μόνο – να γνωρίσει την ταυτότητα της ELSA αλλά και το χαρακτήρα της και να ανακαλύψει όσες περισσότερες δράσεις γίνονται. Γιατί ELSA είναι οι άνθρωποί της και το να είναι ανοιχτή στον καθένα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και, καθώς “Marketing is everything and everything is Marketing”, η δέσμευση για διαρκή υποστήριξη και συντονισμένη προώθηση όλων των τομέων και δράσεων είναι δεδομένη, φυσικά σε διαρκή αλληλεπίδραση με τα τοπικά σωματεία. Αδράττοντας αυτή τη θητεία λοιπόν, υπόσχομαι αφοσίωση στην εμπέδωση του οράματος της ELSA σε κάθε πτυχή των δράσεων του δικτύου. Let’s ELSA it up!

Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων

Αλέξανδρος Αβράμης

Ονομάζομαι Αβράμης Αλέξανδρος, είμαι 20 ετών και διανύω το τρίτο έτος των
σπουδών μου στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, ως εξωτερικός συνεργάτης οικονομικής διαχείρισης και χορηγιών της ELSA Athens, μέλος του hosting group στο STEP, μέλος της συντακτικής ομάδας του De Jure law journal της ELSA Athens, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Summer ELSA Law School που διοργανώνεται ετησίως από την ELSA Athens και το Athens PIL. Το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος είχα την χαρά να διατελώ αντιπρόεδρος του προγράμματος STEP (Students Trainee Exchange Programme) της ELSA Athens αλλά και Assistant for Human Rights στην ELSA International.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα έχω την χαρά να διατελώ αντιπρόεδρος
Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων της ELSA Greece. Οι φετινοί στόχοι του τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, συνοψίζονται στο τρίπτυχο: Συνέχεια – Εξέλιξη – Καινοτομία. Η κινητοποίηση των νέων νομικών να έρθουν σε επαφή με τα νομικά επαγγέλματα, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη, προάγοντας παράλληλα και το πνεύμα του εθελοντισμού, είναι αναγκαία σήμερα, δίνοντας κίνητρο στους νέους να επιδιώκουν την εξέλιξη ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς με αβέβαιο μέλλον.

Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων

Παύλος Κλάγκος

Ονομάζομαι Παύλος Κλάγκος και κατάγομαι από την Πρέβεζα. Είμαι 21 ετών, διανύω το τέταρτο έτος των σπουδών μου στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και φέτος έχω την τιμή να υπηρετήσω την ELSA Greece ως Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων.

Η ενασχόληση μου με την ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου κατά την διάρκεια του οποίου συμμετείχα σε πλήθος δράσεων που με κινητοποίησαν να διεκδικήσω την θέση του Ειδικού Συνεργάτη Σεμιναρίων και Συνεδρίων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Η εμπειρία μου αυτή με βοήθησε να αναπτύξω ακόμη περισσότερο την προσωπικότητα μου, να αποκτήσω επαγγελματικά εφόδια, ενώ παράλληλα συνέβαλλε στην γνωριμία μου με το όραμα της ELSA. Εν συνεχεία, είχα την μεγάλη χαρά να εκλεγώ Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Κατά την διάρκεια της θητείας μου, ήρθα σε επαφή με όλο το ελληνικό δίκτυο της ELSA αλλά γνώρισα και το διεθνές της πρόσημο συνειδητοποιώντας το μεγαλείο που κρύβει αυτό το σωματείο, ενώ η κύρια ενασχόληση μου ήταν η διοργάνωση δράσεων με υψηλό ακαδημαϊκό περιεχόμενο.

Οι στόχοι μου για την φετινή χρονιά συνοψίζονται στο τρίπτυχο: προγραμματισμός-καινοτομία-εξωστρέφεια. Προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας κύρια επιδίωξη μου είναι η διοργάνωση συνεδρίων υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου λαμβάνοντας υπόψιν την διαρκώς μεταβαλλόμενη νομική πραγματικότητα. Παράλληλα, μέσω των δράσεων μας θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την διάδοση της πολιτισμικής διαφορετικότητας και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των φοιτητών νομικής. Τέλος, κύριο μέλημα μου είναι η ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα της ομοσπονδίας και η ανάδειξη της ως μέσου προώθησης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αντιπρόεδρος STEP

Μαρία Αγγελοπούλου

Ονομάζομαι Μαρία Αγγελοπούλου και είμαι 22 ετών. Φοιτώ στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά έχω την τιμή και τη χαρά να διατελώ Αντιπρόεδρος για το Πρόγραμμα STEP της ELSA Greece.

Το ταξίδι μου στην ELSA ξεκίνησε ήδη από το πρώτο έτος των σπουδών μου, όταν ήρθα σε επαφή με το τοπικό σωματείο της ELSA Thessaloniki. Μέσα σε αυτήν την ομάδα, είχα την ευκαιρία να αρθρογραφήσω στο νομικό περιοδικό, να γίνω συντονίστρια οργανωτικών επιτροπών για πολλές διεθνείς διοργανώσεις του δικτύου (SAM, IPM, SELS), να επιλεχθώ ως ειδική συνεργάτιδα στον τομέα του STEP, και εν τέλει να διατελέσω Αντιπρόεδρος STEP της ELSA Thessaloniki για τη θητεία 2019/2020. 

Έχοντας πια εκλεγεί στη θέση της Αντιπροέδρου STEP της ELSA Greece για τη θητεία 2020/2021, οι στόχοι μου αλλά και τα όνειρά μου για τον οργανισμό εν γένει και τον τομέα συγκεκριμένα είναι πολυάριθμοι. Όχι μόνο ευελπιστώ με τη βοήθειά μου το Πρόγραμμα STEP να αποκτήσει στους νομικούς κόλπους της χώρας μας την εμβέλεια που του αξίζει, αλλά ακόμα θέλω να εργαστώ με όρεξη και όραμα, έτσι ώστε η αλληλεπίδραση μεταξύ των φοιτητών νομικής και των νέων νομικών από όλη την Ευρώπη μέσω του STEP να καταστεί πιο ουσιαστική, χρήσιμη και διασκεδαστική από ποτέ. Το σύνθημά μας για φέτος είναι “Make the impossible possible”!

Ειδικοί Συνεργάτες:

για τον τομέα του Προέδρου (Board Management, External Relations, Expansion – B.E.E.)
1. Έλενα Πλούμη (Ειδική Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων)
2. Σοφία Τσουρούκογλου (Ειδική Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων)
3. Γαλάτεια Τσακίρη (Ειδική Συνεργάτης Εξωτερικών Σχέσεων)
για τον τομέα της Γενικής Γραμματείας (Internal Management – I.M.)
1.Αγνή Παπαδημητρίου (Ειδική Συνεργάτης Εσωτερικής Διαχείρισης)

2. Δημήτριος Βαρελάς (Ειδικός Συνεργάτης για Ανθρώπινους Πόρους and Trainings)

3. Τηλέμαχος Ταμπακάς (Ειδικός Συνεργάτης για την εφαρμογή των στρατηγικών στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ)

για τον τομέα του Ταμείου (Financial Management – F.M.)
1. Στέλλα Διαμαντή (Ειδική Συνεργάτης Οικονομικής Διαχείρισης)
2. Νικόλαος Βαδιβούλης (Ειδικός Συνεργάτης Οικονομικής Διαχείρισης)
για τον τομέα του Marketing (MKT)
1. Διονυσία Παπαδοπούλου (Ειδική Συνεργάτης Marketing)
2. Αναστασία Τσιλιβάκου (Ειδική Συνεργάτης Marketing)
3. Χρύσα Πιερακέα (Ειδική Συνεργάτης Marketing)
για τον τομέα των Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων (Academic Activities – A.A.)
1. Ευάγγελος Αβδούλας (Ειδικός Συνεργάτης Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων)
2. Σπύρος Δρακόπουλος (Ειδικός Συνεργάτης Πολιτικής Δικαιοδοσίας ΕΔΕΔ)
3. Γιάννης Ρετσινάς (Ειδικός Συνεργάτης Διοικητικής Δικαιοδοσίας ΕΔΕΔ)
4. Πέτρος Καρακάνας (Ειδικός Συνεργάτης Ποινικής Δικαιοδοσίας ΕΔΕΔ)
5 .Βασίλης Γεωργιάδης (Ειδικός Συνεργάτης Ποινικής Δικαιοδοσίας ΕΔΕΔ)
6. Μαρία Στρατούλια (Ειδική Συνεργάτιδα για οργανωτικά ζητήματα ΕΔΕΔ)
για τον τομέα των Σεμιναρίων & Συνεδρίων (Seminars & Conferences – SnC)
1. Νικόλαος Καψάλης (Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων)
2. Παυλίνα Μαρία Κοκοδρούλη (Ειδική Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων)
3. Χρήστος Μπαρμπίσης (Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων)
4. Χάρης Σίμος – Ειδικός Συνεργάτης Σεμιναρίων και Συνεδρίων
για τον τομέα του STEP (Students’ Trainee Exchange Programme)
1. Αλεξάνδρα Χατζημιμίκου (Ειδική Συνεργάτης STEP)
2. Νεφέλη Θεοδούλου (Ειδική Συνεργάτης STEP)
3. Ελευθερία Χαραλάμπους (Ειδική Συνεργάτης STEP)
Advocacy Team: 
1. Δήμητρα Πανοπούλου
2. Προκόπης Παναγόπουλος
3. Ελένη Γιαννάκου
4. Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
5. Ανδριανή Ρούβαλη
6. Χρυσούλα Αθανασάτου