Διεξαγωγή 6ου ΕΔΕΔ

vp.marketing ELSA Greece, Uncategorized, Διαγωνισμοί Εικονικής Δίκης, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης, Νέα

Ο 6ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 7, 8 και 9 Αυγούστου στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Εφετείου Αθηνών. Φυσικά, η διοργάνωση συμμορφώθηκε πλήρως  με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και είχε ως πρώτιστο μέλημα την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. Για ακόμη μία χρονιά ο μοναδικός διαγωνισμός προσομοίωσης του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης  καινοτόμησε προσομοιώνοντας για πρώτη φορά και τις τρεις δικαιοδοσίες και δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε φοιτητές και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας να ασκηθούν στη δικαστηριακή πρακτική, διερευνώντας ενδιαφέρουσες υποθέσεις και αγορεύοντας ενώπιον καταξιωμένων δικαστικών λειτουργών.

Ο 6ος ΕΔΕΔ τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και είχε την υποστήριξη κάποιων εκ των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιρειών της χώρας. Θερμές ευχαριστίες στις δικηγορικές εταιρείες Kyriakides Georgopoulos, Bregiannos, Bernitsas, Zepos & Yannopoulos, Potamitis Vekris και Ballas Pelecanos and Associates για την ευγενική τους χορηγία και για την πάγια στήριξη στο εγχείρημά μας. Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές μας, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Ένωση Αστικολόγων, την Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων, την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων,  το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, , και την Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης – ΕΑΝΔιΘ,  καθώς επίσης  και τους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης, την ΕΡΤ και το Offline Post.

Ο ΕΔΕΔ όμως δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί και χωρίς τη σκληρή δουλειά των υπευθύνων του και των διοργανωτών του. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της ELSA Greece 2019/2020 και κυρίως στην Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων, Σταυρούλα Στρατή που διηύθυνε το διαγωνισμό μαζί με την ομάδα της, τους Ειδικούς Συνεργάτες του τομέα, Αθανάσιο Καλαϊτζή (υπεύθυνο για οργανωτικά ζητήματα του διαγωνισμού), Μαρινιώ Βεργίνη (υπεύθυνη για την Ποινική Δικαιοδοσία), Γρηγόριο Ρουβά (υπεύθυνο για τη Διοικητική Δικαιοδοσία), Νικολέτα Μαματσοπούλου και Μαρία Μποσμπόνη (υπεύθυνες για την Πολιτική Δικαιοδοσία). Σημαντικότατη ήταν όπως κάθε χρόνο και η συνδρομή της οργανωτικής επιτροπής .

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε φυσικά και στους προπονητές των ομάδων, που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την επαρκή προετοιμασία  και στήριξη των συμμετεχόντων. Στη Διοικητική Δικαιοδοσία, λοιπόν, προπονητές ανέλαβαν οι κκ. Πανταζόπουλος Πέτρος, Σημαντήρας Νικόλαος, Βασιλειάδης Γεώργιος, Αδαμακόπουλος Γεράσιμος, Ιακωβίδου Δήμητρα και Παππά Μαρία, στην Ποινική Δικαιοδοσία οι κκ. Ντόγκαρης Αχιλλέας, Παπαθεοδώρου Αχιλλέας, Κανελλοπούλου Άρτεμις, Φαρμακίδης Ευάγγελος, Γκαμπράνη Μαρία και Πλατανιώτης Μιχάλης και τέλος στην Πολιτική Δικαιοδοσία οι κκ. Αποστολίδου Δέσποινα, Ρουσάκη Αγγελική, Γεωργάκη Παρασκευή, Ρεβολίδης Ιωάννης, Αλεξίου Μαρία και Καλαντζή Αναστασία.

Φυσικά οφείλουμε πολλές ευχαριστίες σε όλους τους έγκριτους  ακαδημαϊκούς και δικαστικούς λειτουργούς υποστήριξαν το διαγωνισμό με την ακαδημαϊκή τους καταξίωση. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τους τρεις Ακαδημαϊκούς Επιβλέποντες του 6ου ΕΔΕΔ, κυρία Πρεβεδούρου Ευγενία (καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου ΑΠΘ) για τη Διοικητική Δικαιοδοσία, κύριο Τσολακίδη Ζαφείριο (καθηγητή Αστικού Δικαίου ΕΚΠΑ) για την Πολιτική και κύριο Δημήτραινα Γεώργιο (καθηγητή Ποινικού Δικαίου ΔΠΘ) για την Ποινική. Ευχαριστούμε επίσης τους καθηγητές και από τις τρεις Νομικές Σχολή της χώρας που διατέλεσαν Υπεύθυνοι Δικαιοδοσίας, τους κκ. Δελλή Γεώργιο (ΕΚΠΑ), Μαντζούφα Παναγιώτη (ΑΠΘ) και Δετσαρίδη Χρήστο (ΔΠΘ) για τη Διοικητική Δικαιοδοσία, Γεωργιάδη Γεώργιο (ΕΚΠΑ), Αρβανιτάκη Παρασκευά (ΑΠΘ) και Μπαμπινιώτη Δημήτριο (ΔΠΘ) για την Πολιτική Δικαιοδοσία και Τριανταφύλλου Γεώργιο (ΕΚΠΑ), Μπιτζιλέκη Νικόλαο (ΑΠΘ) και Τριανταφύλλου Αναστάσιο (ΔΠΘ) για την Ποινική Δικαιοδοσία.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά και τους κριτές της προφορικής διαδικασίας, τους έμπειρους και καταξιωμένους δικαστικούς λειτουργούς, την Πρόεδρο του ΣτΕ, κυρία Σαρπ Γ. Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη, τον Πάρεδρο του ΣτΕ κύριο Πυργάκη Θ. Δημήτριο, κυρία Πρεβεδούρου Ευγενία καθηγήτρια ΑΠΘ, κύριο Βλαχόπουλο Σπυρίδωνα καθηγητή ΕΚΠΑ και κύριο Δετσαρίδη Χρήστο καθηγητή ΔΠΘ για τη Διοικητική Δικαιοδοσία, Αρεοπαγίτη κύριο Χατζηγεωργίου Μιλτιάδη, Αρεοπαγίτη κύριο Κουλαξίζη Δημήτρη, τον καθηγητή ΔΠΘ κύριο Τριανταφύλλου Αναστάσιο και τον δικηγόρο κύριο Μπαλτά Σωτήριο για την Ποινική Δικαιοδοσία, τον Πρόεδρο Εφετών κύριο Παπαγεωργίου Γεώργιο, τον καθηγητή του ΕΚΠΑ κύριο Κατηφόρη Νικόλαο και τον καθηγητή του ΔΠΘ κύριο Μπαμπινιώτη Δημήτριο για την Πολιτική Δικαιοδοσία.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική επίδοσή τους, που αποτυπώθηκε άλλωστε και στις υψηλές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν, και αναδείχθηκε και στην προφορική διαδικασία όπου εξέπληξαν ευχάριστα τους έγκριτους δικαστικούς με την άρτια παρουσία τους. Θερμά συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες για την αξιέπαινη προσπάθειά τους και ιδίως όσους βραβεύθηκαν.

Νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν στην Πολιτική Δικαιοδοσία η ομάδα Α2, αποτελούμενη από τις Κούτρα Σοφία και Παζιωτοπούλου Μαρία, στην Ποινική Δικαιοδοσία η ομάδα Π6, αποτελούμενη από τους Μαλιδέλη Αναστάσιο, Καψάλη Νικόλαο και Βουβάκη Ανδρέα και στην Διοικητική Δικαιοδοσία η ομάδα Δ5, αποτελούμενη από τις Αβλίχου Αρετή – Μαξίν, Δούκα Δήμητρα και Γαλανοπούλου Ίριδα.

Τα έπαθλα του διαγωνισμού ήταν η εξασφάλιση για τους νικητές εννέα θέσεων  πρακτικής άσκησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και χορηγία συγγραμάτων της Νομικής Βιβλιοθήκης, με γνώμονα πάντα την κατάρτιση και εξοικείωση των νικητών και βραβευθέντων με τη νομική επιστήμη.

Η τιμή και η χαρά μας για την επιτυχή διεξαγωγή του 6ου ΕΔΕΔ είναι μεγάλη και μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα καθώς και το aftermovie της διοργάνωσης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/watch/?v=674128926537858&extid=GTjJ3uBNM0LEikQE

Δεσμευόμαστε για τη διοργάνωση ενός εξίσου επιτυχημένου ΕΔΕΔ την επόμενη χρονιά, οι προετοιμασίες για τον καινοτόμο 7ο ΕΔΕΔ έχουν ξεκινήσει!