Διαγωνισμός Νομικού Δοκιμίου

vp.marketing ELSA Athens

Η ELSA Athens, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεώργιο Μεντή, ανακοινώνει τη διοργάνωση, για τρίτη συνεχή χρονιά, του Διαγωνισμού Νομικού Δοκιμίου. Η φετινή θεματική άπτεται του Αστικού Δικαίου και οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να συντάξουν ένα δοκίμιο με θέμα: «Βραχυχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης – Airbnb».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι και το Σάββατο, 6 Απριλίου στις 23:59.

https://docs.google.com/forms/d/1cVt-0F3iZXsvRnemUx3mWVZsmZWtGMdNO37rlbZBhvM/edit?ts=5ca24849

Προκειμένου κανείς να λάβει μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα εξής μαθήματα: Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου, Γενικό Ενοχικό Δίκαιο, Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο και Εμπράγματο Δίκαιο.
Μετά την επιλογή τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πρώτη συνάντηση με τον κ. Μεντή, κατά την οποία θα ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί το δοκίμιό τους, τα κριτήρια αξιολόγησής του, καθώς επίσης θα λάβουν κατευθυντήριες γραμμές και μια ενδεικτική βιβλιογραφία. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για τη σύνταξη του δοκιμίου.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο μιας δημόσιας εκδήλωσης, όπου θα υπάρξουν εισηγήσεις καθηγητών και επαγγελματιών του κλάδου, ενώ τα καλύτερα δοκίμια θα βραβευθούν και θα δημοσιευθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες: academicactivities.athens@gr.elsa.org